Άρης - ΤΣΣΚΑ Σόφιας 0-2: Πλήρωσε τα λάθη της άμυνας

Άρης - ΤΣΣΚΑ Σόφιας 0-2: Πλήρωσε τα λάθη της άμυνας

Με αρκετά προβλήματα στον δημιουργικό τομέα και αμυντικές αδυναμίες ο Αρης ηττήθηκε 2-0 από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1948 στο γήπεδο του Μακεδονικού

aris
Ο Άρης ηττήθηκε με 0-2 από την ΤΣΣΚΑ 1948 Σόφιας στο γήπεδο του Μακεδονικού δείχνοντας ότι χρειάζεται χρόνο αλλά και μπόλικη δουλειά για να πλησιάσει το επίπεδο ετοιμότητας που απαιτείται ενόψει των αγώνων της προκριματικής φάσης του Conference League.

Για δεύτερο διαδοχικό (φιλικό) παιχνίδι, οι «κίτρινοι» είχαν δυσκολία στην παραγωγή τελικών προσπαθειών και καθόλου τυχαία δεν κατάφεραν να σκοράρουν σε 180 αγωνιστικά λεπτά. Στο πρώτο ημίχρονο είχαν τον έλεγχο του αγώνα δίχως όμως να μετουσιώσουν την υπεροχή τους ενώ στο δεύτερο, έως ότου «εγκλιματιστούν» οι πέντε παίκτες που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, η ΤΣΣΚΑ 1948 σκόραρε δύο φορές αξιοποιώντας ισάριθμα λάθη στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Στο ντεμπούτο τους με τα «κίτρινα», ο Νέβεν Τζούρασεκ είχε συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας του φτάνοντας και σε τελική προσπάθεια ενώ ο Τζόναθαν Μενέντες μετά το 80’ έδειξε επιθετικές αρετές.

Ο Τόλης Τερζής επέλεξε ξανά μια 11αδα δίχως καθαρό αμυντικό χαφ καθώς χρησιμοποίησε τον νεαρό Παναγίδη σ’ αυτόν τον ρόλο παρότι αυτός αγωνίζεται κατά κύριο λόγο στη θέση του επιτελικού μέσου ήταν στις επιθετικές πτέρυγες. Μπροστά από τον 19χρονο ήταν οι Νταρίντα-Ρουπ, στις πτέρυγες οι Λούις Πάλμα, Σαβέριο και ο Άντρε Γκρέι στην κορυφή. Η αμυντική τετράδα ήταν αυτή που υπολογίζεται για τους επίσημους αγώνες με τους Οντουμπάτζο, Φεράρι στα άκρα και στόπερ τους Φαμπιάνο-Μπράμπετς με τον Χουλιάν Κουέστα κάτω από τα δοκάρια.

Με το θερμόμετρο πάνω από τους 30ο Βαθμούς Κελσίου κι ένα ελαφρύ αεράκι να λειτουργεί ευεργετικά στις ανάσες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, η αλήθεια είναι ότι, αυτές δυσκολεύτηκαν να βρουν ρυθμό. Στην πραγματικότητα λειτούργησαν περισσότερο σπασμωδικά. Ο Άρης είχε (ελαφρώς) την κατοχή της μπάλας αλλά έφτασε στην πρώτη τελική στο 17’ μ’ ένα μακρινό σουτ από τον Μόουζες Οντουμπάτζο. Αντιθέτως, ποιοτικά, η φάση του Ρούσεφ στο 20’ για την ΤΣΣΚΑ ήταν ανώτερη καθώς ο Βούλγαρος επιθετικός σούταρε στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι αλλά δεν βρήκε στόχο.


Δεν είχε ηρεμία με την μπάλα στα πόδια
Κλείσιμο
Αυτό ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του Άρη στις επιθετικές προσπάθειές του στο πρώτο ημίχρονο. Ενώ δηλαδή πίεζε σωστά μεταξύ κέντρου και περιοχής του αντιπάλου παίρνοντας την μπάλα στα πόδια του, δεν είχε ωριμότητα και ηρεμία στην πάσα που χρειαζόταν. Έτσι πέρασαν αναξιοποίητα δύο κλεψίματα καθώς οι σέντρες από Γκρέι και Σαβέριο δεν βρήκαν παίκτη. Οι δύο σημαντικότερες ευκαιρίες για τους «κίτρινους» ήρθαν από τα πόδια του Νταρίντα αλλά τόσο στο 28’ όσο και στο 37’ η μπάλα κόντρα σε σώματα και κατέληξε σε κόρνερ.

Στη δεύτερη ο Λούκας Ρουπ θα έπρεπε να είχε εκτελέσει νωρίτερα, δεν το έκανε κι έπεσε στην περιοχή, ομοίως αντέδρασε ο Γερμανός και σε δύο ακόμη περιπτώσεις όπου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση. Ο δε Λούις Πάλμα ήταν εκνευρισμένος στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους, ίσως γιατί δεν του βγήκαν οι φάσεις κι έφτασε στην πρώτη τελική προσπάθεια στο 44’ ενώ ένα λεπτό αργότερο και Σαβέριο έστειλε την μπάλα στα αγκαλιά του τερματοφύλακα της ΤΣΣΚΑ, επίσης με σουτ εκτός περιοχής. Εν τέλει, το ημίχρονο έκλεισε δίχως σκορ (0-0) και χωρίς ιδιαίτερο θέαμα.

Η ΤΣΣΚΑ έβαλε δύο γκολ σε 13 λεπτά!
Δεκατρείς νέοι παίκτες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους εκ των οποίων οι πέντε για λογαριασμό του Άρη. Ο Τόλης Τερζής έβαλε καθαρό αμυντικό χαφ (Τζούρασεκ) έδωσε ένα ημίχρονο και στον Μενέντες ο οποίος όμως ξεκίνησε με λάθος καθώς από τη δική του απώλεια της κατοχής ο Στοίτσκοφ βρήκε ελεύθερο σουτ από τα 22-2 μέτρα στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα στο 47’ κι έπειτα από κακή αντίδραση του Χουλιάν Κουέστα (0-1). Στο 58’ ο Τζούρασεκ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά καθυστέρησε να εκτελέσει για να ακολουθήσει η κόντρα επίθεση της βουλγαρικής ομάδας η οποία βρήκε εντελώς ανοργάνωτους τους «κίτρινους» και ο Ρούσεφ με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 0-2.


Στο 68ο λεπτό ακολούθησαν κι άλλες αλλαγές από τον Τόλη Τερζή οι οποίες έστειλαν τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο στην κορυφή της επίθεσης. Ο μεγάλος αριθμός αλλαγών και από τις δύο ομάδες είχε σοβαρές επιπτώσεις στην εύρεση συνεργασιών αλλά και στον ρυθμό του παιχνιδιού. Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκε να περάσουν είκοσι αγωνιστικά λεπτά για να απειλήσουν οι «κίτρινοι» μ’ ένα σουτ του Τζούρασεκ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Τρία λεπτά αργότερα, η εξαιρετική προσπάθεια του Χριστοδουλόπουλου οδήγησε στην κεφαλιά του Παναγίδη (σχεδόν) στη γραμμή της μικρής περιοχής αλλά και η τρομερή αντίδραση του Ναούμοφ ο οποίος έπεσε στη γωνιά του και απομάκρυνε. Ο Τζόναθαν Μενέντες έκανε την πρώτη τελική προσπάθειά του στο 83’ μ’ ένα σουτ εκτός περιοχής. Η τελευταία στιγμή για τον Άρη ήταν στις καθυστερήσεις και σε φάση την οποία παρήγαγε ο Μενέντες αλλά ολοκληρώθηκε με κακό τελείωμα του Φατόρε.


ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο (68’ Ντουκουρέ), Φαμπιάνο, Μπράμπετς (46’ Αηδόνης), Φεράρι (46’ Εμπακατά), Νταρίντα (46’ Τζούρασεκ), Παναγίδης, Ρουπ (46’ Πάβιτσιτς), Σαβέριο (46’ Μενέντες), Πάλμα (68’ Χριστοδουλόπουλος), Γκρέι (68’ Φατόρε).

ΤΣΣΚΑ 1948: Κανέι, Χέιλτον Πετρόφ, Κουρίστα, Οράτσεφ, Τσότσεφ, Τσένοφ, Ρούσεφ, Ταλίς, Κιρίλοφ, Βούτοφ. Στο δεύτερο ημίχρονο χρησιμοποιήθηκαν και οι Ναούμοφ, Πεδρίνιο, Τσόνκοφ, Ραπνουίλ, Γιόσκοφ, Ενγκουιντά, Πίσεβιτς, Δασκαλοφ

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr 



Ειδήσεις σήμερα:

Άγκυρα: Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν- Ερντογάν - Συμφώνησαν να συναντηθούν στο Βίλνιους, παζάρι για F-16 και Σουηδία

Εύβοια: Παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του ο 25χρονος που έμεινε τετραπληγικός όταν βούτηξε να πιάσει τον Σταυρό

Στη Μύκονο η Ιζαμπέλ Γκουλάρτ - Το πάρτι γενεθλίων στον αγαπημένο της Κέβιν Τραπ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης