Βαγγέλης Μαρινάκης: Τα σχέδια για έναν Ολυμπιακό που θα κερδίζει και τη... διαιτησία και θα αναδεικνύει παίκτες, προπονητές και στελέχη

Βαγγέλης Μαρινάκης: Τα σχέδια για έναν Ολυμπιακό που θα κερδίζει και τη... διαιτησία και θα αναδεικνύει παίκτες, προπονητές και στελέχη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης που έκλεισε 13 χρόνια στον Ολυμπιακό ανέδειξε τα μοναδικά επιτεύγματα της ερυθρόλευκης ΠΑΕ και έθεσε τους στόχους για την επόμενη ημέρα

marinakis-0
Πριν 13 χρόνια όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης αγόρασε την ΠΑΕ Ολυμπιακός έθεσε ως στόχους την επιστροφή της ομάδας στην κορυφή του πρωταθλήματος, την καθιέρωση της στην ελίτ της Ευρώπης αλλά και την ανάδειξη Ελλήνων ποδοσφαιριστών μέσα από την Ακαδημία.

Επί ημερών του ο Ολυμπιακός τα πέτυχε όλα σε μεγάλο βαθμό αλλά το σύνθημα του διοικητικού ηγέτη ήταν και παραμένει το «Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε». Η «σκληρή» δουλειά φέρνει αποτελέσματα και ο Ολυμπιακός στα 13 χρόνια που έχει στο τιμόνι του έκανε τεράστια βήματα προόδου σε όλα τα επίπεδα, εντός και εκτός συνόρων.

Πριν από λίγες ώρες ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσίασε στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός τον νέο αθλητικό διευθυντή Αντόνιο Κορδόν και τον νέο προπονητή Ντιέγκο Μαρτίνεθ και φυσικά στάθηκε στην ομάδα που θα φτιαχτεί με στόχο την επιστροφή στην κορυφή. Μια επιστροφή που στοιχίζει αφού ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού έδωσε μόνο σε μετοχικές αυξήσεις το ποσό των 36,5 εκατ. ευρώ στους τελευταίους 12 μήνες.

H παρουσίαση των Αντόνιο Κορδόν και Ντιέγκο Μαρτίνεθ!
Κλείσιμο


Ο Ολυμπιακός του Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα είναι μια ομάδα που θα παίζει φουλ επίθεση και θα τους καταπίνει όλους μέσα στο γήπεδο. «Η δουλειά του προπονητή μας και του κ. Κορδόν θα είναι πιο δύσκολη γιατί πρέπει να φτιάξουμε μία ομάδα που θα κερδίζει και τη διαιτησία. Και οι παίκτες οι οποίοι θα έρθουν εδώ να μπορούν στη συνέχεια να πρωταγωνιστούν σε ακόμη μεγαλύτερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Αυτός είναι ο στόχος» είπε μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Στα 13 χρόνια που πέρασαν ο Ολυμπιακός πούλησε παίκτες σε κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης, έκανε εξαγωγή στελεχών και προπονητών στην Ευρώπη ενώ έκανε τον Ερασιτέχνη πρώτη δύναμη στον κόσμο. Σε αυτούς τους άξονες στάθηκε και ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού στην συνέντευξη Τύπου. 

Με αυτά τα... υλικά συν την τεχνογνωσία των Κορδόν-Μαρτίνεθ ο Ολυμπιακός θα πορευτεί και την επόμενη ημέρα. 

26879790
Ο Κώστας Τσιμίκας με τη φανέλα της Λίβερπουλ


Οι πωλήσεις από την Ακαδημία

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε ειδική αναφορά στη συνέντευξη Τύπου στα νέα παιδιά που βγήκαν από την Ακαδημία και πουλήθηκαν σε μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης. Ο Κώστας Τσιμίκας στη Λίβερπουλ, ο Παναγιώτης Ρέτσος με ποσό ρεκόρ στη Μπάγερ Λεβερκούζεν, ο Γιάννης Φετφατζίδης στη Τζένοα και ακόμη ο Δημήτρης Νικολάου στην Έμπολι και πολλοί άλλοι.

Όπως όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ έτσι και ο Ολυμπιακός έφτιαξε νέους παίκτες οι οποίοι έφεραν δεκάδες εκατομμύρια στα ταμεία του. Το μπάτζετ της Ακαδημίας του Ολυμπιακού είναι όσο μιας μικρομεσαίας ΠΑΕ της Super League 1 και όλα αυτά τα χρόνια γίνονται επενδύσεις σε προπονητές και σε εγκαταστάσεις.

4273952
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τίμησε τον Ερνέστο Βαλβέρδε όταν εκείνος επέστρεψε στον Πειραιά ως προπονητής της Μπαρτσελόνα


Εκτόξευση προπονητών

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού στάθηκε και στους προπονητές που κατά καιρούς έφερε στον Πειραιά με την πλειοψηφία αυτών να έχουν κάνει σπουδαία πράγματα στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Τρανό παράδειγμα ο Ερνέστο Βαλβέρδε ο οποίος άφησε έργο στον Ολυμπιακό και εν συνεχεία προπόνησε με μεγάλη επιτυχία την Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι. Ακόμη ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έφυγε από τον Πειραιά και έκανε, με διευθυντή τον Κορδόν, μεγάλα πράγματα στη Μονακό απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Μάρκο Σίλβα ήρθε άσημος στον Ολυμπιακό έκανε σημαντικές νίκες στο Champions League και είναι πλέον από τους πιο περιζήτητους προπονητές στην Premier League.

Ο Πάουλο Μπέντο οδήγησε την Νότια Κορέα σε επιτυχίες στο Μουντιάλ του Κατάρ, ο Βίκτορ Περέιρα πήρε πρωτάθλημα στην Τουρκία με την Φενέρ.

4596907
Ο Φρανσουά Μοντεστό με τον Κριστιάν Καρεμπέ και τον Βαγγέλη Μαρινάκη


Εξαγωγή στελεχών

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιλέγει πάντα προσεκτικά τους συνεργάτες του σε όλα τα επίπεδα και αυτό έκανε και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Το κλαμπ έδωσε ευκαιρίες σε ταλαντούχους ανθρώπους να δουλέψουν και να δείξουν την αξία τους με την φήμη τους ξεπερνά τα σύνορα.

Ο Φρανσουά Μοντεστό που ήταν η πρώτη μεταγραφή της εποχής Μαρινάκη στον Ολυμπιακό ήταν για πολλά χρόνια υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και τις μεταγραφές και από την περασμένη σεζόν τα πάει περίφημα στη Serie A με τη Μόντσα. Μάλιστα το όνομά του ακούστηκε και για τη Μίλαν.

Η Λίνα Σουλούκου από γενική διευθύντρια του Ολυμπιακού μετακόμισε με πολύ αυξημένες αρμοδιότητες στη Ρόμα, ένα κλαμπ που κέρδισε το 2022 το Conference League και το 2023 έφτασε στον τελικό του Europa League.

Ακόμη ο Θόδωρος Γιαννίκος μετά από επιτυχημένη θητεία στον Ολυμπιακό εδώ και χρόνια είναι στέλεχος της FIFA. Επιπλέον ο Αντώνης Λεμονάκης από τον Ολυμπιακό πήρε μεταγραφή ως αναλυτής στη Φούλαμ ενώ και ο Κούλης Δουρέκας μετά από χρόνια στην ομάδα του Πειραιά δουλεύει με επιτυχία στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

5556774
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης με την ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού η οποία επί ημερών του έχει κερδίσει 3 πρωταθλήματα Ευρώπης


Η αυτοκρατορία του ΟΣΦΠ

Ολυμπιακός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Αυτό ο Βαγγέλης Μαρινάκης το απέδειξε από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε το κλαμπ. Παλαιότερα είχε επενδύσει με επιτυχία στο βόλεϊ του Ολυμπιακού και έτσι δεν θα μπορούσε να αφήσει στην τύχη του τον Ερασιτέχνη.

Με τον Μιχάλη Κουντούρη στην θέση του προέδρου και με χρήματα του Βαγγέλη Μαρινάκη ο Ολυμπιακός απογειώθηκε στα ερασιτεχνικά αθλήματα. Επί ημερών του ο Ολυμπιακός έχει 121 τίτλους στην ΠΑΕ και στον Ερασιτέχνη.

Ο ΟΣΦΠ μετράει 108 τίτλους ανάμεσα σε αυτούς και 10 ευρωπαϊκούς. Τα ομαδικά αθλήματα έχουν αυτά τα 13 χρόνια 302 τίτλους και ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος στον κόσμο.

Όλα αυτά έχουν έρθει με χρήματα του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος είναι ο μοναδικός που επενδύει σε δεκάδες τμήματα του ΟΣΦΠ. Ενός ΟΣΦΠ που δεν έχει δικές του εγκαταστάσεις.

Το κολυμβητήριο που είναι όνειρο δεκαετιών για τον σύλλογο που είναι μόνιμος πρωταθλητής σε κολύμβηση και πόλο ακόμη δεν έχει κατασκευαστεί την ώρα που η Πολιτεία φτιάχνει γήπεδα σε άλλους συλλόγους που δεν έχουν στο ελάχιστο αυτές τις επιτυχίες.

«Αναφορικά με το κολυμβητήριο είναι κάτι το οποίο περιμένουμε. Υπάρχει ένας χώρος και έχω πει ότι από τη στιγμή που η Περιφέρεια και το υπουργείο Αθλητισμού δεν δίνουν τα χρήματα, θα το φτιάξουμε εμείς το κολυμβητήριο. Θα είναι μία δωρεά για όλο τον Πειραιά και για την ομάδα, για τους αθλητές και για όλες τις ομάδες του Πειραιά, που θα μπορούν να το χρησιμοποιούν κάποιες άλλες ώρες» είπε για το θέμα ο κ. Μαρινάκης. 





Ειδήσεις σήμερα:

Κυβέρνηση: Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν έχω ξαναδεί γονιό να προβλέπει τι θα πάθει το παιδί του, δεν είχε αγωνία», κατέθεσε γιατρός

Εμφύλιος Wagner - Πούτιν: «Έκλεισε η υπόθεση» της ένοπλης εξέγερσης της Wagner, ανακοίνωσε η ρωσική FSB
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης