Βαγγέλης Μαρινάκης: «Θα κάνουμε μια ομάδα, που θα κερδίζει και τη διαιτησία» - Δείτε βίντεο

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Θα κάνουμε μια ομάδα, που θα κερδίζει και τη διαιτησία» - Δείτε βίντεο

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση Μαρτίνεθ και Κορδόν στάθηκε και στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο

Marinakiss
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αφού παρουσίασε τους δύο Ισπανούς που αναλαμβάνουν το χτίσιμο του νέου Ολυμπιακού, έδειξε από την αρχή τη διάθεση του να μιλήσει για τα κακώς κείμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Υπάρχει μια σήψη, το βλέπει όλος ο κόσμος και πιστεύω πως το είδε ο πρωθυπουργός, για αυτό ζήτησε από τον πρόεδρο της UEFA την ολιστική μελέτη, να εφαρμοστεί στην ΕΠΟ, για να δούμε καλύτερη λειτουργία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτήν τη μελέτη, με τεράστια καθυστέρηση, η ΕΠΟ την προσάρμοσε στα μέτρα της, αλλά επί της ουσίας δεν έκανε τίποτα. Η ΕΠΟ δεν έχει επιτροπή, δεν έχουμε στην ουσία ξένο αρχιδιαιτητή, αλλά τον κ. Μάνταλο, ενώ δεν αποφασίζουμε εμείς ως επαγγελματικό ποδόσφαιρο για την τύχη μας. Άρα κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. Επίσης, η επαγγελματική διαιτησία είναι νόμος του κράτους και δεν έχει εφαρμοστεί, για πολλούς και ευνόητους λόγους. Η νέα κυβέρνηση πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για να προχωρήσουμε».

H παρουσίαση των Αντόνιο Κορδόν και Ντιέγκο Μαρτίνεθ!


Αναλυτικά οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του κ. Μαρινάκη, ο οποίος επίσης αναφέρθηκε και στην οικονομική κατάσταση που παρέλαβε την ΠΑΕ αλλά και τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό πριν από 13 χρόνια...

- για τους ανθρώπους που παίζουν παιχνίδια στην πλάτη του Ολυμπιακού και γιατί τα ανέχεται: «Η ομορφιά της δημοκρατίας είναι να τα ανέχεσαι όλα αυτά, να συζητάς. Σε μια κοινωνία έχουμε ανθρώπους που προσφέρουν, άλλους που δεν προσφέρουν, που κλέβουν, που σκοτώνουν. Δυστυχώς τους ανεχόμαστε και προσπαθούμε με πολιτισμένο τρόπο να βρούμε άκρη. Σίγουρα το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλές παθογένειες και θα ήθελα να βρίσκεται σε πολύ ψηλότερο επίπεδο. Από το 2010 που ανέλαβα προσπάθησα με όλες τις δυνάμεις μου, οικονομικά και δίνοντας πολύ χρόνο σε καθημερινή βάση, να ενισχυθεί η ομάδα, να φτιαχτούν καλύτερα οι υποδομές και να έχουμε την κατάλληλη επιλογή συνεργατών, είτε λέγονται προπονητές, είτε ποδοσφαιριστές είτε στη διοίκηση, ώστε να αλλάξουμε επίπεδο τον Ολυμπιακό. Εκτός από ένα τεράστιο κλαμπ στην Ελλάδα, να μπορέσει να έρθει και μια ευρωπαϊκή καταξίωση. Η προσπάθεια αυτή έπιασε τόπο, βρεθήκαμε πιο ψηλά από ποτέ στην Ευρώπη, κάναμε μεγάλες νίκες, που θα μείνουν στην ιστορία, είδαμε προπονητές, που εργάστηκαν εδώ να κάνουν τεράστιες καριέρες σε ευρωπαϊκές ομάδες, αλλά και παίκτες, που ξεκίνησαν μαζί μας να ξεχωρίζουν σε μεγάλες ομάδες. Επίσης, βλέπουμε στελέχη, που εργάστηκαν στην ΠΑΕ, να είναι σε μεγάλες ομάδες. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος γι' αυτό, βλέπουμε ότι μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε και στο εξωτερικό. Αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη. Το τι έχει γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο...

Υπάρχει μια σήψη, το βλέπει όλος ο κόσμος και πιστεύω πως το είδε ο πρωθυπουργός, για αυτό ζήτησε από τον πρόεδρο της UEFA την ολιστική μελέτη, να εφαρμοστεί στην ΕΠΟ, για να δούμε καλύτερη λειτουργία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτήν τη μελέτη, με τεράστια καθυστέρηση, η ΕΠΟ την προσάρμοσε στα μέτρα της, αλλά επί της ουσίας δεν έκανε τίποτα. Η ΕΠΟ δεν έχει επιτροπή, δεν έχουμε στην ουσία ξένο αρχιδιαιτητή, αλλά τον κ. Μάνταλο, ενώ δεν αποφασίζουμε εμείς ως επαγγελματικό ποδόσφαιρο για την τύχη μας. Άρα κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. Επίσης, η επαγγελματική διαιτησία είναι νόμος του κράτους και δεν έχει εφαρμοστεί, για πολλούς και ευνόητους λόγους. Η νέα κυβέρνηση πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για να προχωρήσουμε. Ο δικός μου ο ρόλος δεν είναι να παραπονιέμαι συνέχεια. Είμαστε μια μεγάλη ομάδα, είμαστε νικητές. Δεν καταφέραμε, παρόλο που η χρονιά 2022/23 ήταν σε ό,τι αφορά τους μισθούς η μεγαλύτερη στην ιστορία με έξοδα 40 εκατ. ευρώ από 34 εκατ., να κάνουμε μια καλή χρονιά. Δεν καταφέραμε να φτιάξουμε μια καλύτερη ομάδα, ώστε να κερδίζει τη διαιτησία και το παρασκήνιο. Αν η διαιτησία ήταν 50-50, θα παίρναμε άνετα το πρωτάθλημα. Έχουμε ετοιμάσει ένα βίντεο με όλα τα εγκλήματα που έγιναν σε βάρος της ομάδας μας και υπέρ άλλων ομάδων. Η δουλειά του προπονητή και του κ. Κορδόν θα είναι πιο δύσκολη, γιατί πρέπει να κάνουμε μια ομάδα, που θα κερδίζει και τη διαιτησία. Να ξέρετε πως στο τέλος σχεδόν πάντα είμαστε νικητές και αυτό μπορεί να το νιώσει μπαίνοντας στο γήπεδο. Υπάρχει αύρα του νικητή και είμαστε περήφανοι για αυτό».

- για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και για το ότι έδωσαν χρήματα οι μεγάλες ομάδες στις μικρότερες της Λίγκας: «Στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλα ταλέντα, που με τις κατάλληλες υποδομές μπορούν να διαπρέψουν. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μέλλον, για αυτό και όταν ανέλαβα την προεδρία της Λίγκας, όταν προσελκύσαμε διάφορους χορηγούς, εξηγήσαμε ότι εδώ μπορεί να γίνει σωστή δουλειά, με την κατάλληλη διοίκηση και στην ΕΠΟ θα μπορούσαν να γίνουν πράγματα. Η ΕΠΟ πρέπει να ασχολείται μόνο με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, μόνο έτσι μπορεί να βρει τον δρόμο του το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Στη Λίγκα μπορούμε να συνεννοηθούμε έστω και έτσι. Με όλο αυτό το ξεφτιλίκι, με τη διαιτησία, τις αδειοδοτήσεις και ομάδες που δεν έπρεπε ποτέ να συμμετέχουν, αυτά είναι κακώς κείμενα που πρέπει να σταματήσουν. Για να μη χάνουμε τον χρόνο μας, θα πρέπει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να αποφασίζει για την τύχη του. Αυτό είναι το συμφέρον όλων των ιδιοκτητών, άσχετα με το τι κάνει ο καθένας στην καθημερινότητά του. Πρέπει να προσπαθήσει η κυβέρνηση να εφαρμοστεί για να πάμε μπροστά. Ο Ολυμπιακός έχασε πέρυσι 31 εκατ. ευρώ και πρόπερσι 14 εκατ. ευρώ. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, πρέπει από τα έσοδά της να τροφοδοτείται. Πρέπει να πουλά παίκτες, να έχει έσοδα και να υπάρχουν ανταλλάγματα. Πρέπει το ποδόσφαιρο να ανέβει επίπεδο. Εμείς είμαστε εκεί για να το πράξουμε. Είμαι αισιόδοξος πως τους επόμενους δύο μήνες πρέπει αυτά να δρομολογηθούν».

- για τον Αντόνιο Κορδόν: «Ο κ. Κορδόν είναι ό,τι πιο ακριβό έχει έρθει στη χώρα μας, το λέει το βιογραφικό του. Και ο προπονητής μας είναι πολύ φιλόδοξος. Έχουμε κάνει πολλές μεταγραφές, έχουμε φέρει πολλούς τίτλους και θέλουμε να βασιστούμε σε μεταγραφές παικτών 20-25 ετών, που θα πλαισιωθούν με κάποιους 2-3, που θα έχουν την εμπειρία, ώστε να φτιάξουμε μια ομάδα, η οποία θα μπορεί να πρωταγωνιστήσει».

- για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού: «Οι συνεργάτες μου θα ετοιμάσουν πολλές εκδηλώσεις, ντοκιμαντέρ. Για τα 100, χρυσά χρόνια του συλλόγου. Έχετε δει ότι έχουμε πρωτοτυπήσει σε εκδηλώσεις. Να περιμένετε μεγάλα πράγματα για τα 100 χρόνια αυτού του τεράστιου συλλόγου. Για το ποδόσφαιρο και τα υπόλοιπα τμήματα».

- για τις επιθέσεις που δέχεται: «Ο χαρακτήρας μου, μου επιτρέπει να έχω εκρήξεις, που βοηθάνε να τελειώνει αυτό. Έχεις τις εφεδρείες, που χρειάζονται. Βλέπεις ανθρώπους, που κάνουν καριέρα απειλώντας. Όλοι οι κρατικοδίαιτοι, εμείς πληρώνουμε και αυτοί οι άνθρωποι αρμέγουν το κράτος. Είμαι υπερήφανος επειδή δεν με έχει βοηθήσει το κράτος. Είτε πρόκειται για το χρηματιστήριο της Αμερικής. Τσεκάρουν όλες τις λεπτομέρειες για το πόσο σωστά γίνονται αυτά τα ντιλ. Ο καθένας να κοιτάζει τη δουλειά του, η κριτική είναι εποικοδομητική, αρκεί να μην ξεφεύγει. Εμείς φέτος ακούσαμε διάφορα. Μπορώ να σας πω τέσσερις παίκτες, που πουλήθηκαν με πολλά εκατομμύρια, θα ήμουν χαρούμενος αν έβλεπα και από άλλους να το κάνουν. Εγώ μπορώ να ανέχομαι κακοπροαίρετη κριτική, δεν μπορεί να γίνει το ίδιο με τους συνεργάτες σου και την οικογένειά του. Καλό θα είναι να κοιτάζουμε τη δουλειά μας, την ομάδα μας, αν μπορούμε και την κοινωνία. Ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο μια ποδοσφαιρική ομάδα, θέλουμε να κάνουμε πράγματα για την κοινωνία και τον Πειραιά. Το έχουμε δείξει. Βλέπετε έναν άλλο Πειραιά, εμείς έχουμε μάθει να προσφέρουμε σε όλη την κοινωνία. Το χρειάζεται αυτό ο τόπος. Πρέπει η κοινωνία να βοηθηθεί. Έχουμε συνηθίσει να ακούμε διάφορα, καλό είναι για τους συνεργάτες και τους παίκτες να μη διαβάζουν. Υπάρχει μία αναρχία στα social media. Ο καθένας, που χρειάζεται μία υποστήριξη, σας λέω και πάλι ότι με απασχολεί πώς αισθάνονται οι γύρω μου».


Κορδόν: «Όταν έλαβα την πρόσκληση του Ολυμπιακού δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά»
Ο Αντόνιο Κορδόν από την πλευρά του αναφέρθηκε στη νέα πρόκληση που άνοιξε για εκείνον στο λιμάνι του Πειραιά

Αναλυτικά ο νέος τεχνικός διευθυντής των ερυθρόλευκων είπε:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τον γιο του για την ευκαιρία να δουλέψω σε αυτόν τον υπέροχο σύλλογο. Έχω δουλέψει πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή είναι το μεγαλύτερό μου βήμα. Ξεπερνάει όλους τους προηγούμενους. Όταν έλαβα την πρόσκληση δεν το σκέφτηκα 2η φορά. Έχουμε έρθει εδώ για να κάνουμε τον Ολυμπιακό ακόμα πιο μεγάλο και να δώσουμε χαρά στον κόσμο, όπως έχει συνηθίσει να παίρνει χαρά. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα κατάλαβα πως υπάρχει χαρά και όρεξη και άνθρωποι να κάνουν τον Ολυμπιακό ακόμα πιο μεγάλο».

Όσον αφορά στον σχεδιασμό της ομάδας τόνισε: «Καταλαβαίνω ακριβώς την ερώτηση. Δουλεύουμε καθημερινά και κάνουμε βήματα. Θα κάνουμε τις επιλογές που πρέπει. Δεν έχουμε καθυστερήσει. Θα έχουμε μία ομάδα με φιλοδοξία και με δέσμευση. Ξέρω πως αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι οι μεταγραφές. Υπάρχουν παίκτες ακριβοί και με εμπειρία. Άλλοι με λιγότερη εμπειρία. Θα είναι παίκτες που θα μοιράζονται ίδια ταυτότητα και φιλοδοξία είτε είναι από την πρώτη ομάδα είτε από τη 2η».

«Δεν μπορούμε να σας πούμε με ακρίβεια τον αριθμό παικτών για το ρόστερ. Είναι πολύ σημαντική η προσωπική επαφή. Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα πάρουμε αποφάσεις. Το σημαντικό είναι να έχουμε επιτυχίες στις επιλογές μας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το ποια είναι τα συστατικά της επιτυχίας ανέφερε: «Για όλους μας είναι μία νέα αρχή. Να φτιάξουμε μία ομάδα που να έχει μέλλον. Να έχει συνέχεια. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε περισσότερη εμπειρία. Παίκτες παλιούς ή νέους στον σύλλογοι. Οι παίκτες που δούλεψαν με εμάς ανέβασαν το επίπεδό μας και ειδικά όσοι ήθελαν να βοηθήσουν την ομάδα. Με καθημερινή δουλειά και με συνεχόμενη όρεξη για βελτίωση, όπως είπε ο πρόεδρος. Όλοι να δουλεύουμε για τη βελτίωση. Οι διοργανώσεις απαιτούν άλλα χαρακτηριστικά και πρέπει να δώσουμε απαντήσεις».

Μαρτίνεθ: «Ο Ολυμπιακός έχει το DNA του νικητή»
Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ από την πλευρά του δεν έκρυψε την όρεξή του για πολλή δουλειά ώστε να φτάσει την ομάδα εκεί που θέλουν άπαντες.

Κλείσιμο
Χαρακτηριστικά είπε ο νέος κόουτς των Πειραιωτών:
«Ευχαριστώ πολύ τον κ. Μαρινάκη για την ευκαιρία να δουλέψω σε αυτόν τον τεράστιο σύλλογο. Με που μπαίνει κάποιος στο προπονητικό και το γήπεδο καταλαβαίνει το DNA της ομάδας που είναι του νικητή. Ευχαριστώ και τον Αντόνιο για την ευκαιρία να δουλέψουμε μαζί. Να συνεχίσουμε με τίτλους και μία θετική εικόνα.
Εγώ και η ομάδα μου νιώθουμε φιλόδοξοι και χαρούμενοι με αυτή τη δέσμευση. Είναι ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μας και το δεχόμαστε με πολύ μεγάλο κίνητρο. Βρισκόμαστε εδώ γεμάτοι φιλοδοξία και με πολλή όρεξη για δουλειά. Θέλουμε να δουλέψουμε ομαδικά. Να δώσουμε ώθηση στην ομάδα. Και για αυτό όταν μας κάλεσαν να γίνουμε μέλη του Θρύλου δεν είχαμε καμία αμφιβολία. Είμαι γεμάτος όρεξη να ξεκινήσουμε για όλα τα βήματα για εκεί που θέλουμε να φτάσουμε» και συνέχισε:

«Ο λόγος που πειστήκαμε να έρθουμε στον Ολυμπιακό ήταν πως είχαμε μάθει για το DNA της ομάδας και του κόσμου. Ήταν η κατάλληλη στιγμή για εμάς και θέλουμε να προσφέρουμε. Θέλουμε να κατακτήσουμε τους στόχους. Να φτιάξουμε μία ομάδα να ανταπεξέλθει στο ύψος των απαιτήσεων.

Αυτό που θέλω είναι οι παίκτες να βγάλουν τον πιο καλό τους εαυτό. Να μοιράζονται όλοι την ίδια νοοτροπία και να είμαστε ανταγωνιστικοί όχι μόνο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Να είμαστε ο καλύτερος εαυτός μας. Να παίζουμε για τη νίκη. Να μπορούμε να αγωνιστούμε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και να ενθουσιάζουμε τον κόσμο μας. Η βιασύνη δεν είναι καλός σύμβουλος. Πρέπει να παίξεις καλά τα χαρτιά σου. Εάν ξέρετε λίγο πόκερ. Να κάνεις τις κινήσεις σου την κατάλληλη στιγμή».

Ερωτηθείς για το τι είδους ποδόσφαιρο να περιμένει ο κόσμος τόνισε: «Εμείς θα παίζουμε για τη νίκη. Να εκμεταλλευόμαστε στο μάξιμουμ τις δυνατότητες. Ομάδα με ένταση και με ποιότητα αλλά και με ενέργεια. Μιλάμε πολύ για το στιλ αλλά για να νικάς θες διάφορα στιλ. Ο Ολυμπιακός ως ομάδα - νικήτρια πρέπει να νικά. Να είμαστε μία ομάδα έξυπνη. Θέλω πάντα με ηρεμία και ταπεινότητα. Να είμαι ήρεμος και χωρίς βιασύνη. Θα κάνω τα πάντα για να προσφέρουν όλοι το καλύτερο»



Ειδήσεις σήμερα:

Κυβέρνηση: Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν έχω ξαναδεί γονιό να προβλέπει τι θα πάθει το παιδί του, δεν είχε αγωνία», κατέθεσε γιατρός

Εμφύλιος Wagner - Πούτιν: «Έκλεισε η υπόθεση» της ένοπλης εξέγερσης της Wagner, ανακοίνωσε η ρωσική FSB
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης