Τα «love story» στoν κόσμο του τένις: Αυτοί που έδειξαν τον δρόμο σε Τσιτσιπά - Μπαντόσα

Τα «love story» στoν κόσμο του τένις: Αυτοί που έδειξαν τον δρόμο σε Τσιτσιπά - Μπαντόσα

Ο Κόνορς με την Έβερτ, ο Άγκασι με την Γκραφ, ο έρωτας με την πρώτη ματιά του Ρότζερ με την Μίρκα οι σχέσεις του Κύργιου

tsitsipas_badosa
Εδώ και λίγες εβδομάδες ο χώρος του τένις ασχολείται με τον έρωτα του Στέφανου Τσιτσιπά με την Πάουλα Μπαντόσα.

Η σχέση τους αποκαλύφθηκε μετά από το Roland Garros αλλά όπως αποκαλύφθηκε είχε αρχίσει από τον Ιανουάριο και το Australian Open.

Ο Έλληνας και η Ισπανίδα τενίστρια επιβεβαίωσαν τις αρχικές φήμες με κοινές τους φωτογραφίες και βίντεο από το Ντουμπάι ενώ ακολούθησαν συνεντεύξεις τους και εξομολογήσεις αγάπης.

FzT1m4GXwAAe32D
Η Πάουλα Μπαντόσα με τον Στέφανο Τσιτσιπά


Πλέον κάνουν μαζί προπονήσεις στις εγκαταστάσεις του Wimbledon και είναι πολύ πιθανό να τους δούμε και ζευγάρι σε μικτό σε μεγάλο τουρνουά τένις.

Πριν από τον Στέφανο και την Πάουλα υπήρχαν εκατοντάδες τενίστες που είχαν σχέση με τενίστριες. Η ιστορία έχει καταγράψει θρυλικά ζευγάρια όπως αυτό της Έβερτ με τον Κόνορς, του Άγκασι με την Γκραφ και του Φέντερερ με την Μίρκα Βάβρινετς. 

Άλλα κατέληξαν σε γάμο αλλά δεν κράτησαν στον χρόνο. 

Τζίμι Κόνορς-Κρις Έβερτ

Ο έρωτας τους στη δεκαετία του '70 άφησε εποχή. Εκείνη ήταν 19 και εκείνος 21.

Αμερικανοί και οι δύο, κορυφαίοι τενίστες που έφτασαν στο Νο1 και κέρδισαν δεκάδες Grand Slam και τίτλους αρραβωνιάστηκαν το 1974 και το 1975 κέρδισαν και οι δύο το Wimbledon.

Κλείσιμο
evert
Ο Τζίμι Κόνορς με την Κρις Έβερτ


Χώρισαν ένα χρόνο μετά, επανασυνδέθηκαν αλλά δεν ήταν γραφτό τους να μείνουν μαζί. Μετά από πολλά χρόνια η Κρις Έβερτ είχε δηλώσει πως είχε μείνει έγκυος εκείνη την περίοδο και προχώρησε σε έκτρωση χωρίς να τον ενημερώσει.

«Ήμασταν μικροί τότε» θα πει αρκετά χρόνια μετά η Έβερτ. Συνέχισαν τις ζωές τους με την Κρις Έβερτ να μην μπορεί να στεριώσει στους γάμους που έκανε. 


Μπιορν Μποργκ-Μαριάνα Σιμιονέσκου

Εκείνος ήταν ο κορυφαίος τενίστας της εποχής του και ο πρώτος που ξεπέρασε τα 10 Grand Slam στην open era του τένις. Είχε μείνει στην ιστορία για τις μάχες του με τον Τζον ΜακΕνρο και ειδικά για τον τελικό του Wimbledon 1980!

boprg
Η Σιμιονέσκου με τον Μποργκ στον γάμο τους στο Βουκουρέστι


Τη χρονιά εκείνη και μόλις 20 ημέρες μετά τον τελικό ο Μποργκ αποφάσισε να παντρευτεί την Μαριάνα Σιμιονέσκου, που ήταν Ρουμάνα τενίστρια και Νο1 στα Juniors. Είχε κερδίσει μάλιστα το Roland Garros στα Juniors αλλά δεν έκανε ανάλογη καριέρα σε επίπεδο γυναικών.

Ο γάμος τους κράτησε τέσσερα χρόνια (1984). Εκείνη δεν παντρεύτηκε ξανά αλλά έκανε παιδί ενώ εκείνος παντρεύτηκε άλλες δύο φορές και απέκτησε τρία παιδιά. Το ένα μάλιστα εκτός γάμου.

Άφησε μάλιστα τις τενίστριες και έστρεψε το ενδιαφέρον του στον χώρο του μόντελιγκ και του τραγουδιού.

Αντρέ Άγκασι-Στέφι Γκραφ

Ο γιος του πυγμάχου από το Ιράν, ο Αντρέ Άγκασι, έγινε ένας από τους καλύτερους τενίστες όλων των εποχών και έμεινε στην ιστορία για τις "μάχες" του με τον Πιτ Σάμπρας αλλά και για τις γυναίκες του.

agkasi
Ο Άγκασι με την Γκραφ


Είχε σχέση με την Μπάρμπρα Στρέιζαντ και παντρεύτηκε την Μπρουκς Σιλντς, την οποία και παντρεύτηκε! Η κορυφαία τενίστρια της Γερμανίας και η μοναδική στον κόσμο που το 1988 κέρδισε και τα 4 Grand Slam αλλά και το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο είχε για πολλά χρόνια σχέση με τον οδηγό αγώνων Μάικλ Μπάρτελς.

Το 1992 τόσο ο Άγκασι όσο και η Γκραφ κέρδισαν το Wimbledon και φωτογραφήθηκαν μαζί! Ο Άγκασι την είχε βάλει στο μάτι από το 1991 στο Roland Garros αλλά δεν προχώρησε.



Ο Άγκασι πίεζε για χρόνια αλλά και οι δύο είχαν τις σχέσεις τους. Τελικά έγιναν ζευγάρι το 1999 και αποκάλυψαν την σχέση τους τον Σεπτέμβριο.Το ζευγάρι παντρεύτηκε στην αυλή του σπιτιού τους στο Λας Βέγκας στις 22 Οκτωβρίου 2001 με τα καθημερινά τους ρούχα και με μάρτυρες τις μητέρες τους.

Απέκτησαν δύο παιδιά και ακόμη και σήμερα είναι μαζί!

Ρότζερ Φέντερερ - Μίρκα Βάβρινετς

Γνωρίστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 στο Σίδνεϊ και ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα. Ο Ρότζερ Φέντερερ και η Μίρκα Βαβρίνετς ήταν παιδιά τότε που έπαιζαν τένις και είχαν όνειρα να κατακτήσουν τον κόσμο.

27125144
Ο Ρότζερ με την Μίρκα στη Νέα Υόρκη
7815579
Το ζευγάρι στον πρώτο χρόνο της σχέσης του


Ο Ελβετός και η Τσεχοσλοβάκα έγιναν γρήγορα ζευγάρι. Το 2002 λόγω τραυματισμών εκείνη αποσύρθηκε αλλά ο Φέντερερ άρχισε να κάνει το όνομά του παγκοσμίως γνωστό.

Η Μίρκα και ο Ρότζερ παντρεύτηκαν στις 11 Απριλίου 2009 σε βίλα κοντά στη Βασιλεία. Την ίδια χρονιά η Μίρκα έφερε στον κόσμο τις δίδυμες κόρες του ζευγαριού και το 2014 τα δίδυμα αγόρια.

Αφοσιώθηκε στην οικογένειά της και στην υποστήριξη του Ρότζερ ο οποίος έγινε ο πρώτος τενίστας που έφτασε στα 20 Grand Slam και ολοκλήρωσε την καριέρα του με 103 τίτλους.

Λέιτον Χιούιτ - Κιμ Κλάιστερς

Μεγάλος έρωτας και πιο σύγχρονος από τους άλλους. Ο Χιούιτ και η Κλάιστερς γνωρίστηκαν το 2000 στο Australian Open, αρραβωνιάστηκαν τα Χριστούγεννα του 2003 αλλά χώρισαν λίγους μήνες πριν από τον προγραμματισμένο γάμο τους το 2005.

nea
Η Κλάιστερς με τον Χιούιτ


Το 2000 μάλιστα έπαιξαν μαζί στο διπλό μικτό στο Wimbledon και έφτασαν έως τον τελικό.

Μετά τον χωρισμό τους, ο Αυστραλός και η Βελγίδα, παντρεύτηκαν και σήμερα έχουν αποκτήσει ωραίες οικογένειες και πολλά παιδιά!

Γκαέλ Μονφίς - Ελίνα Σβιτολίνα 

Ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια στο χώρο του τένις. Ο Μονφίς είναι Γάλλος, από τους πιο φαντεζί τενίστες στον κόσμο, η Σβιτολίνα είναι από την Ουκρανία. 

Πριν από την Σβιτολίνα ο Μονφίς είχε σχέση με την επίσης τενίστρια Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα. Ηταν το 2008 και ο Γάλλος με την Σλοβάκα έπαιξαν μαζί στα μικτά του Roland Garros. 

gael_1
Ο Μονφίς με την Σβιτολίνα στον γάμο τους


To 2019 o Μονφίς άρχισε να βγαίνει με την Ελίνα Σβιτολίνα, η οποία παλαιότερα τα είχε με παίκτη του κρίκετ. Ανακοίνωσαν την σχέση τους αλλά χώρισαν ξαφνικά για να δουν εάν μπορεί να ζήσει ο ένας μακριά από τον άλλο. 

gael
Το ζευγάρι με το παιδάκι τους


Το 2021 παντρεύτηκαν και το 2022 η Σβιτολίνα γέννησε την κόρη τους. 

Φάμπιο Φονίνι - Φλάβια Πενέτα 

H Ιταλίδα τενίστρια, Φλάβια Πενέτα, είχε μιλήσει πριν από χρόνια στην τηλεόραση της χώρας της για την σχέση της με τον προπονητή του Ράφα Ναδάλ και πρώην Νο1 κόσμου, τον Κάρλος Μόγια. 

Είχε αναφέρει πως διατηρούσε σχέσεις και με άλλους τενίστες αλλά πληγώθηκε πολύ.  Με τον Μόγια χώρισε αφού τον επισκέφτηκε στη Σουηδία όπου έπαιζε και τον έπιασε στα... πράσα με άλλη γυναίκα. 

πανετα
Ο Φονίνι με την Πενέτα στο Παρίσι


Το 2014 ξεκίνησε να είναι μαζί με τον Φάμπιο Φονίνι και το 2016 παντρεύτηκαν. 

Απέκτησαν δύο παιδιά, εκείνη σταμάτησε το τένις αφού κατέκτησε το US Open το 2015 αλλά αυτός παίζει ακόμη και σήμερα. 

Ο Φερνάντο Βερντάσκο είχε σχέση με την κούκλα Σέρβα τενίστρια Άννα Ιβάνοβιτς η οποία όμως βρήκε τον άνδρα της ζωής της στο πρόσωπο του ποδοσφαιριστή Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ με τον οποίον περιμένουν το 3ο τους παιδί. 



Μεγάλος έρωτας ήταν και αυτός ανάμεσα στην Κριστίνα Μλαντένοβιτς και τον Ντομινίκ Τιμ αλλά έληξε... απότομα. Ζευγάρι υπήρξαν ο Τόμας Μπέρντιχ και η Λούσι Σαφάροβα με τον Τσέχο να δηλώνει μετά από χρόνια πως είναι ευτυχισμένος που δεν είναι μαζί με τενίστρια αφού είναι δύσκολο επάγγελμα και δεν μπορεί να έχει δυσκολίες εις διπλούν. 

Ο Ιγκόρ Αντρέεβ τα είχε κάποτε με την Μαρία Κιριλένκο ενώ οι Τσέχοι Ράντεκ Στέπανεκ και η Νικόλ Βαϊντίσοβα παντρεύτηκαν το 2010. Εκείνος είχε σχέση με την Μαρτίνα Χίνγκινς και χώρισαν το 2007. 

ραντε
Ράντεκ Στέπανεκ και η Νικόλ Βαϊντίσοβα στον γάμο τους


Ερωτεύτηκε την Νικόλ αλλά ο γάμος τους κράτησε για τρία χρόνια. Μετά άρχισε να βγαίνει με την τενίστρια Πέτρα Κβίτοβα όμως το 2018 παντρεύτηκε ξανά την Βαϊντίσοβα και απέκτησαν και μια κόρη, την Στέλλα. 

Στην ιστορία έμεινε ο έρωτας της Μαρίας Σαράποβα με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. 

Ακόμη η Ντόνα Βέκιτς (Κροατία) είχε για χρόνια σχέση με τον Ελβετό χρυσό Ολυμπιονίκη Σταν Βαβρίνκα. Έκαναν ευρέως γνωστή την σχέση τους το 2016 όταν εκείνος κέρδισε το 2016 και χώρισαν το 2019.

vektis
Η Βέκιτς στην αγκαλιά του Βαβρίνκα


Βέβαια τα είχαν από το 2015 και μάλιστα ο έρωτας τους είχε γίνει πρώτο θέμα για λάθος λόγο! Ο Βαβρίνκα έπαιζε με τον Κύργιο στο Μόντρεαλ και ο Αυστραλός "τρελάθηκε" με τον Ελβετό και του αποκάλυψε κάτι για την Βέκιτς: «Ο Κοκκινάκης πη#@%ε τη φίλη σου. Λυπάμαι που στο λέω αυτό, φίλε».

Ακολούθησαν τιμωρίες και πολλοί ζήτησαν από την ATP να ... κόψει το τένις στον Κύργιο. Ο Νικ μας έχει απασχολήσει ιδιαίτερα με τις σχέσεις του.

kyrgios_tom
Ο Κύργιος με την Τομλιάνοβιτς


Από το 2015 έως το 2017 τα είχαν με την Άιλα Τομλιάνοβιτς και χώρισαν άσχημα. Η τενίστρια μέχρι πρόσφατα είχε σχέση με τον Ιταλό Ματέο Μπερετίνι.

Ειδήσεις σήμερα:

Στο Ροστόφ μπήκαν άντρες της Wagner - «Ο μισός στρατός της Ρωσίας είναι έτοιμος να έρθει μαζί μας» είπε ο Πριγκόζιν


Τα ποσοστά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις - Προς επτακομματική Βουλή


Έλληνες καλλιτέχνες που «εξαφανίστηκαν» - Όσοι επέστρεψαν και εκείνοι που κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκονται σήμερα

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας


Ο Κύργιος το 2019 έβγαινε με την Τζίνι Μπουσάρντ και το 2020 με την Άννα Καλίνσκαγια. Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ είχε σχέση με την Ρωσίδα τενίστρια Όλια Σαρίποβα η οποία αργότερα τον κατηγόρησε για απόπειρα στραγγαλισμού αλλά αθωώθηκε από το δικαστήριο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης