Η Premier League «απαίτησε αποδείξεις» ότι η Τσέλσι δεν ανήκει στη Σαουδική Αραβία

Η Premier League «απαίτησε αποδείξεις» ότι η Τσέλσι δεν ανήκει στη Σαουδική Αραβία

Η Premier League φέρεται να ζήτησε από την Τσέλσι να προσκομίσει επιπλέον διαβεβαιώσεις ότι δεν ανήκει στο Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας

s2-podosfairo
Η Premier League ζήτησε γραπτές διαβεβαιώσεις ότι το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας δεν συμμετείχε στην εξαγορά της Τσέλσι από τον Τοντ Μπόελι και την Clearlake Capital.

Από τότε που ο Κριστιάνο Ρονάλντο εντάχθηκε στην Αλ Νασρ τον Ιανουάριο, η Σαουδική Αραβία έχει επενδύσει πολλά στην Saudi Pro League προκειμένου να προσελκύσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του ποδοσφαίρου. Ο Καρίμ Μπενζεμά υπέγραψε στην Αλ Ιτιχάντ, ενώ πολλοί ακόμα πρόκειται να ακολουθήσουν. Ένας εξ' αυτών και ο Ν'Γκολό Καντέ της Τσέλσι που θα αφήσει το «Στάμφορντ Μπριτζ» επίσης για την Αλ Ιτιχάντ, ενώ την ίδια διαδρομή ενδέχεται να ακολουθήσουν κι άλλοι παίκτες των Μπλε. Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι Ζίχιες, Καλιντού Κουλιμπαλί και Μεντί πρόκειται να ενταχθούν στη λίγκα της Σαουδικής Αραβίας.

Η ξαφνική... εισροή παικτών της Τσέλσι στη χώρα της Μέσης Ανατολής έχει προκαλέσει ανησυχίες στην Premier League. Σύμφωνα με την Telegraph, οι επικεφαλής του αγγλικού πρωταθλήματος ζήτησαν από τον σύλλογο να δώσει αποδείξεις ότι το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας δεν ήταν μέρος της αγοράς του συλλόγου από τον Τοντ Μπόελι και την Clearlake Capital πέρυσι. Θυμίζουμε ότι το PIF της Σαουδικής Αραβίας ολοκλήρωσε την εξαγορά της Νιούκαστλ το 2021 έναντι 300 εκατομμυρίων λιρών.

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης