Τελικός Champions League: Οι τέσσερις σωτήρες του Πεπ και ο μικρός αδερφός του Πίπο Ιντζάγκι

Τελικός Champions League: Οι τέσσερις σωτήρες του Πεπ και ο μικρός αδερφός του Πίπο Ιντζάγκι

Όταν όλα πήγαιναν στραβά για τη Μάντσεστερ Σίτι, τέσσερις παίκτες ξεχώρισαν και οδήγησαν τον Πεπ Γκουαρδιόλα στο δεύτερο τρεμπλ της καριέρας του, απέναντι σε έναν Σιμόνε Ιντζάγκι που σταμάτησε να είναι ο μικρός αδερφός του Πίπο

pep_simone_arthro_2
Το παιχνίδι στο «Ολυμπιακό Στάδιο Ατατούρκ» ξεκινά και η εικόνα είναι αυτή που θα περιμέναμε.

Το συμπαγές αμυντικό μπλοκ της Ίντερ δεν επιτρέπει στη Μάντσεστερ Σίτι να βρει ένα γρήγορο γκολ, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα της έδινε λίγο-πολύ και το ματς, και αυτό δίνει την ευκαιρία στους διαβασμένους Ιταλούς να αρχίσουν να διεκδικούν στα ίσα την κούπα.

Στα χαρτιά, η Ίντερ ήταν το αδιαφιλονίκητο αουτσάιντερ παρά την ποιότητα που διαθέτει στο σύνολό της, αλλά όσο περνούσαν τα λεπτά είχε κανείς την αίσθηση πως από στιγμή σε στιγμή θα έρθει όντως το γκολ που θα αλλάξει τις ισορροπίες, αλλά από την ανάποδη. Ακόμη και χωρίς να παραβιαστεί η εστία του Έντερσον Μοράες, τα flashbacks από προηγούμενες απόπειρες για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ έχουν αρχίσει και χτυπάνε ένα-ένα τους «πολίτες», με κατά πάσα πιθανότητα κύριο αυτό του τελικού κόντρα στην Τσέλσι του Τόμας Τούχελ το 2021.

Για πολλή ώρα το ματς προμηνύει πως η Σίτι θα bottlάρει (αγγλική αργκό εκ του bottle, θα τα κάνει πάλι χάλια) κι εκεί είναι που αναζητούνται κάποιες μεγάλες ατομικές εμφανίσεις από την πλευρά των πρωταθλητών Αγγλίας.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct9ad303d4q9)


Οι τέσσερις σωτήρες του Πεπ

Ελλείψει του Κάιλ Γουόκερ αλλά και με μονίμως προωθημένο τον Μπερνάρντο Σίλβα, ο οποίος είχε πάρει στις πλάτες του όλο το επιθετικό παιχνίδι και τη δημιουργία από τη μέση και μπροστά, ο Φεντερίκο Ντιμάρκο βρίσκει αρκετά συχνά χώρο για να ανέβει, «ιδρώνοντας» τον Πεπ και τους συνεργάτες του.

Κάποιες λάθος αποφάσεις αλλά και ένα κόμπλεξ που φαίνεται να υπάρχει σε πάρα πολλά παιχνίδια ανάμεσα στους επιθετικούς των «νερατζούρι» -οι οποίοι πρωτίστως κυνηγούν να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές και να σε αρκετές των περιπτώσεων δεν σηκώνουν κεφάλι για να πασάρουν ούτε με αίτηση- κρατάνε ακόμη τους «πολίτες» σε μια τύποις θέση ισχύος.

Ο τραυματισμός του Κέβιν Ντε Μπρόινε ήταν το σημείο αναφοράς του πρώτου ημιχρόνου, και όχι για τον προφανή λόγο. Με το που ο Βέλγος πλέιμεϊκερ σηκώνει το χέρι του και ζητάει αναγκαστική αλλαγή, η λογική σκέψη είναι πως η Σίτι θα δυσκολευτεί ακόμη περισσότερο στη δημιουργία ευκαιριών. Άλλωστε μιλάμε για έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στο είδος του για τουλάχιστον δέκα χρόνια τώρα, αλλά και από την αρχή του χρόνου γενικότερα.

Κλείσιμο
Ωστόσο ο Ντε Μπρόινε δεν πατάει εξ αρχής καλά και ο τραυματισμός του αυτός -εκ του αποτελέσματος- έρχεται σαν λύτρωση για τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Ειδάλλως ο Καταλανός κόουτς δεν θα κουνούσε τον παίκτη του από την ενδεκάδα με τίποτα. Με την έξοδό του από τον αγωνιστικό χώρο, ο Ιλκάι Γκιουντογκάν συνειδητοποιεί πως πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα για να αποφευχθούν τα χειρότερα κι από εκείνο το σημείο αρχίζει να αγωνίζεται ως πραγματικός αρχηγός στο ενδεχομένως τελευταίο παιχνίδι του με τη γαλάζια φανέλα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct98xnnyew3l)


Παράλληλα, η ηρεμία που δεν βγάζουν οι Μανουέλ Ακάντζι και Νατάν Ακέ έχει αρχίσει και ζεσταίνει τον Έντερσον, αλλά και τον εκ των κορυφαίων σέντερ μπακ του πλανήτη (αν όχι του κορυφαίου αυτή τη στιγμή) Ρούμπεν Ντίας.

Την ίδια ώρα, κι ενόσω οι κολλητοί Τζακ Γκρίλις και Έρλινγκ Χάαλαντ είναι σχεδόν άφαντοι στον αγωνιστικό χώρο, MVP για πολλά λεπτά είναι ο Τζον Στόουνς, που κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά μαζί με τον Ρόδρι (αλλά έχοντας περισσότερα τρεξίματα). Ο Άγγλος στόπερ έχει παίξει τεράστιο ρόλο σε όλη τη σεζόν της Σίτι, και ειδικά από τη στιγμή που ο Γκουαρδιόλα του έδωσε έναν αρκετά διαφορετικό ρόλο από αυτόν που είχε όσο αγωνιζόταν στην άμυνα, προωθώντας τον στα χαφ. Το αυτό έκανε και στην Τουρκία. Μέχρι και το 80ο λεπτό -όταν και αντικαταστάθηκε με σκισμένη φανέλα και ενώ είχε καταθέσει... τα πνευμόνια του στο γήπεδο- διεκδικούσε άνετα τον τίτλο του κορυφαίου της συνάντησης, έχοντας απελευθερώσει τον Γκιουντογκάν αλλά και τον σκόρερ, ώστε να επικεντρωθούν πιο εύκολα στις δικές τους δουλειές τόσο νωρίτερα όσο και μετά τη φάση του γκολ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct991w3i94ih)


Η... δυνατή πάσα με την οποία νίκησε τον Ονάνα και έκανε το 1-0 ο καλύτερος holding midfielder τουλάχιστον της διετίας -ο Ρόδρι- έβγαλε την Ίντερ πιο μπροστά στο γήπεδο, και κάπου εκεί το ματς θα μπορούσε να είχε τελειώσει εάν ο Φιλ Φόντεν ολοκλήρωνε πιο σωστά το τετ-α-τετ του μετά από δύο πάσες τον Γκιουντογκάν - Ρόδρι με τις οποίες καταστράφηκαν δυο ζώνες άμυνας.

Αφού δεν έγινε αυτό, οι «πολίτες» χρωστούν τα πάντα στον Έντερσον αλλά και τον Ρομέλου Λουκάκου, που ήταν σε μία από εκείνες τις βραδιές τις οποίες μας έχει συνηθίσει αρκετά τα τελευταία χρόνια. Ήταν η ηρεμία του Βραζιλιάνου γκολκίπερ αλλά και εκείνη του Ντίας που ξέμπλεξαν τη Σίτι και την οδήγησαν στο πόντιουμ, με χαρακτηριστική τη φάση της κεφαλιάς του Λουκάκου, στην οποία ο Έντερσον αποκρούει με το πόδι και στη συνέχεια ο Ρούμπεν Ντίας την στέλνει εντελώς υπολογισμένα σε κόρνερ, αν και ήταν σε απόσταση αναπνοής από την εστία και διέθετε μικρό χρόνο αντίδρασης.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct99azjrkeyx)


Συμπερασματικά, MVP και με τη βούλα ο Ρόδρι μετά το τέλος του ματς, ωστόσο ο Πεπ χρωστάει τα πάντα και στους -με αύξουσα σειρά συνεισφοράς- Ρούμπεν Ντίας, Στόουνς, και Έντερσον.

Ο μικρός αδερφός του Πίπο Ιντζάγκι

Εν μέσω πανηγυρισμών, ένα πλάνο πιάνει τον Σιμόνε Ιντζάγκι να προσπαθεί να τακτοποιήσει τα δεδομένα μέσα στο κεφάλι του. Το κενό του βλέμμα τα λέει όλα...

Οι χαμένες ευκαιρίες, η ατυχία, η τρελή και ανέλπιστη πορεία ως φιναλίστ, το μέλλον του συλλόγου, της ομάδας αλλά και του ίδιου, αλλά κυρίως το σπουδαίο τακτικά παιχνίδι από μεριάς του είναι σίγουρα κάποια από τα βασικά πράγματα που συνθέτουν τις σκόρπιες σκέψεις ενός ανθρώπου που ούτε λίγο - ούτε πολύ έκανε όνομα ως ο μικρός αδερφός του Φιλίπο Ιντζάγκι.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct9a2b20hudl)


Όντας δύο χρόνια νεότερος από τον... άνθρωπο που γεννήθηκε σε θέση οφσάιντ, ο Σιμόνε έμαθε από μικρή ηλικία πως η σύγκριση με τον αδερφό του θα τον ακολουθεί για μια ζωή. Με αγωνιστικά κριτήρια ο Πίπο ήταν πάντα καλύτερος του προπονητή της Ίντερ. Το ότι έπαιζαν αμφότεροι ως επιθετικοί, καθώς επίσης πως το στυλ τους δεν ήταν πολύ διαφορετικό, βοηθάει στην ανάδειξη «νικητή» και ένα πράγμα ήταν ξεκάθαρο. Ο παλιός ήταν αλλιώς.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct9a0rbgw0p5)


Προπονητικά, πάλι, οι διαφορές του τεχνικού των Μιλανέζων με εκείνες του κόουτς της Ρετζίνα, είναι χαοτικές, και όσοι έχουν παρακολουθήσει την πορεία του 47χρονου μέχρι τώρα δεν μπορούν παρά να συμφωνήσουν. Σε ένα εύκολο δείγμα, φτάνει να πούμε πως ο Σιμόνε έμεινε στη Λάτσιο μια πενταετία (2016-21) και έκτοτε είναι στην Ίντερ, με την προοπτική πλέον να αναλάβει ακόμη ένα πιο δύσκολο πρότζεκτ, ακόμη και εκτός Ιταλίας. Ή στην «καρδιά» αυτής, και την ανάληψη ακόμη και της τεχνικής ηγεσίας της χώρας.

Στην Κωνσταντινούπολη ήταν άψογος. Σε όλη τη διοργάνωση, επίσης. Και πλέον υπάρχει μόνο ο Σιμόνε Ιντζάγκι και ο μεγάλος του αδερφός...

Ειδήσεις σήμερα:

Άλλαξε ο καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Politico: Τα 11 πρόσωπα του Qatargate - Ο αρχηγός, η έκπτωτη σταρ, ο έμπιστος βοηθός και ο ελεγκτής του Κατάρ

«Θέλω να αποκτήσω παιδιά, δεν έχασα τη μαχητικότητά μου επειδή κάνω καρδούλες» λέει η Κωνσταντοπούλου
----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης