ΝΒΑ, Χιτ - Νάγκετς 94-109: Ραντεβού με την ιστορία Γιόκιτς και Μάρεϊ, break και προβάδισμα το Ντένβερ (vid)

ΝΒΑ, Χιτ - Νάγκετς 94-109: Ραντεβού με την ιστορία Γιόκιτς και Μάρεϊ, break και προβάδισμα το Ντένβερ (vid)

Με ιστορικό και... τριπλό Νίκολα Γιόκιτς και απόλυτο συμπρωταγωνιστή τον Τζαμάλ Μάρεϊ, οι Νάγκετς «μπλόκαραν» τους Χιτ και πήραν τη νίκη (94-109) που τους δίνει ξανά προβάδισμα στη σειρά των τελικών του ΝΒΑ με 2-1

jokic-nagets
Μπορεί οι αριθμοί να μην λένε πάντα την αλήθεια, όμως στο Game 3 των τελικών του ΝΒΑ ανάμεσα σε Χιτ και Νάγκετς, ορισμένες κατηγορίες της στατιστικής... μιλάνε από μόνες τους. Το Ντένβερ πήρε τα ηνία του αγώνα και δεν επέτρεψε στους παίκτες να επιστρέψουν ακόμη και αν είχαν την αγαπημένη τους τέταρτη περίοδο μπροστά τους.

Με τελικό σκορ 94-109 έκαναν το break στο Μαϊάμι με τη σειρά να έχει μεταφερθεί εκεί και να πηγαίνει στο 2-1 υπέρ του συνόλου του Μαλόουν.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct6y8ts6r061)


Ο Νίκολα Γιόκιτς παρότι ανά διαστήματα έμοιαζε να μένει από ενέργεια, είχε τους χώρους να κάνει το παιχνίδι του απέναντι στην άμυνα με βοήθειες του Μαϊάμι που δεν είχε αποτέλεσμα. Έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των τελικών με τέτοια triple-double νούμερα (32π., 21ριμπ., 10ασ.), αλλά και ο πρώτος με 10+ τριπλές επιδόσεις στα play-offs μίας σεζόν. Μαζί του ο έτερος του διδύμου, Τζαμάλ Μάρεϊ, που αυτή τη φορά προκάλεσε "ζημιά" στους αντιπάλους του με επίσης triple-double (34-10-10). Ενώ ο ανέλπιστος και ευχάριστος παράγοντας άκουσε στο όνομα του Κρίστιαν Μπράουν. Ο rookie των Νάγκετς ιδιαίτερα στις δύο τελευταίες περιόδους εξέθεσε την προσέγγιση των Χιτ και είχε σημαντική προσφορά στο αποτέλεσμα αυτό.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct6xlw1rrls9)
Κλείσιμο


Ο Μπαμ Αντεμπάγιο ήταν συγκινητικός και κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια να κρατήσει την ομάδα του σε ένα καλό σημείο, όσο οι Χιτ δεν μπορούσαν να βρουν τρόπους να έχουν περισσότερους πρωταγωνιστές στο ματς. Ο Τζίμι Μπάτλερ ήταν εκεί με 28 πόντους και 11/24 σουτ συν 4 ασίστ.

Άξιο αναφοράς είναι πως οι Νάγκετς είχαν την απόλυτη υπεροχή σε ριμπάουντ (58-33), ενώ μοίρασαν 8 περισσότερες ασίστ διορθώνοντας το μόλις 5/18 από το τρίποντο.

Χιτ - Νάγκετς: Το ματς

Οι δύο ομάδες έθεσαν την εκκίνησή τους με ενέργεια από το ξεκίνημα και για τους Χιτ που "επιστράτευσαν" και πάλι στην αρχική τους πεντάδα τον Λοβ, το σκορ έφτασε στο 7-2 με τον βετεράνο φόργουορντ και τον Αντεμπάγιο, ενώ στην άλλη πλευρά οι επιλογές έρχονταν από τον Μάρεϊ (9-8). Οι φιλοξενούμενοι κινούνταν περισσότερο κοντά στη ρακέτα για να πλησιάσουν και να μείνουν δίπλα στον αντίπαλό τους, με τα καλάθια του Γιόκιτς να βάζουν για πρώτη φορά μπροστά το Ντένβερ στο 7ο λεπτό (14-16). Παρά την αστοχία από μακριά, οι Νάγκετς κρατούσαν το ποσοστό στο δίποντο πάνω από το 50% για το 16-20 από τον Γκόρντον την ώρα που με τη βοήθεια του Μπάτλερ οι Χιτ ισοφάρισαν σε 24-24 για το δωδεκάλεπτο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct6vy4p8e3bt)


Στη συνέχεια και όσο ο Γιόκιτς έπαιρνε μερικές ανάσες στον πάγκο, οι Νάγκετς πήραν μία απόσταση 5 πόντων (24-29) από τους Μπράουν και Γκριν, όμως με τους αντίστοιχους προσωπικούς πόντους του πολύ σταθερού Αντεμπάγιο (9π., 7ριμπ.) ήρθε και πάλι η ισορροπία. Ο Μάρτιν αποδείχθηκε εξαιρετικά ζεστός από την περιφέρεια σε εκείνο το σημείο και με 2/2 από το τρίποντο και ένα λέι απ στον αιφνιδιασμό ο τροχός γύρισε και έφτασε στο 37-33.

Πριν ο Τζόκερ μοιράσει την 6η ασίστ του στον Μάρεϊ που δεν λάθεψε για να στείλει εκ νέου στο +4 την ομάδα του (37-41) με σερί 8-0. Στα τέσσερα λεπτά για την ανάπαυλα, το μία σου και μία μου παρέμενε... Ο Στρους σκόραρε για το 42-41 από το τόξο (5/13 οι Χιτ), παρόλα αυτά οι παίκτες του Μαλόουν πήραν και πάλι την κατάσταση στα χέρια τους αφού οι Γιόκιτς και Μάρεϊ έβρισκαν την ελευθερία που χρειάζονταν.



Η εικόνα με την επιστροφή από την ανάπαυλα δεν άλλαξε στα πρώτα λεπτά. Χωρίς να υπάρχουν οι μεγάλες διαφορές των Νάγκετς όπως στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, η "ψαλίδα" άνοιξε στους εννέα πόντους για το Ντένβερ ως η μεγαλύτερη απόσταση μέχρι εκείνη τη στιγμή (48-57) και χάρη στις συνεργασίες των Γκόρντον και Γιόκιτς. Το γρήγορο 6-0 που έφερε τους Χιτ να κυνηγούν για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (47-58) ανάγκασε τον Σποέλστρα σε τάιμ άουτ θέλοντας να κλείσει τους διαδρόμους των αντιπάλων του.

Ο Μπάτλερ είχε τις απαντήσεις από τη μία, χωρίς βέβαια να μπορούν να λειτουργήσουν οι βοήθειες στο αμυντικό κομμάτι και οι Νάγκετς να διατηρούν το προβάδισμά τους. Το σκορ έφτασε δις στο +13, αλλά και στο +14 με την τριπλέτα του Ντένβερ να λειτουργεί πολύ σωστά και τους φιλοξενούμενους να έχουν νικήσει κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ (43-24) και των ασίστ (24-13).

Ο δραστήριος Μπράουν έκλεψε και έφτασε στο κάρφωμα για το 63-82 και το +19 μερικά δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της περιόδου με τον Λάουρι να σημειώνει το τρίποντο πριν το καλάθι του Μπάτλερ για το 68-82.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct6x0dso0tnt)


Δύο βολές του Αντεμπάγιο έφεραν τους Χιτ στο -12, με την υπεροχή των Νάγκετς να παραμένει εμφανής. Όσο και αν προσπάθησαν οι παίκτες που έριχνε στο παρκέ ο Σποέλστρα να φέρουν το μομέντουμ στην πλευρά τους κάτι τέτοιο γινόταν αδύνατο. Ο αγώνας πλέον είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και οι Νάγκετς έβαζαν στη βαλίτσα τους το 2-1.

Τα δωδεκάλεπτα: 24-24, 48-53, 68-82, 94-109

Πηγή: gazzetta.gr
Ειδήσεις σήμερα:

Χριστίνα Σούζη: Το πρώτο μήνυμα της από το νοσοκομείο μετά το τροχαίο ατύχημα στην Κηφισίας

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών με δύο νεκρούς στον Κορυδαλλό - Τους «γάζωσαν» με καλάσνικοφ

Survivor All Star: Ο Μπάρτζης «σφράγισε» την τριάδα του τάκου και άφησε αιχμές περί στρατηγικής - Δείτε βίντεο

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης