Roland Garros, Σάκκαρη -Μούχοβα 0-2: Deja vu αποκλεισμός για την Μαρία στο Παρίσι

Roland Garros, Σάκκαρη -Μούχοβα 0-2: Deja vu αποκλεισμός για την Μαρία στο Παρίσι

Η Μαρία Σάκκαρη όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος έμεινε εκτός συνέχειας από το Roland Garros από την ίδια αντίπαλο (Μούχοβα) με 7-6, 7-5 και πλέον κινδυνεύει να μείνει εκτός Τοπ10 στην κατάταξη

27244335
H Μαρία Σάκκαρη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν μπόρεσε να «ξορκίσει» τον δαίμονα που λέγεται Καρολίνα Μούχοβα.

Η Τσέχα σε ένα ακόμη κλειστό μεταξύ τους ματς, ήταν πιο ψύχραιμη στα σημαντικά σημεία του ματς και με 7-6 (5), 7-5, πήρε το εισιτήριο για την δεύτερη φάση του Roland Garros. Ενας οδυνηρός αποκλεισμός για την Σάκκαρη από τον πρώτο γύρο, που στο τέλος του τουρνουά ενδέχεται να την αφήσει και εκτός Τοπ10 στην παγκόσμια κατάταξη.



Η Μαρία δεν εκμεταλλεύτηκε το τρομερό ξεκίνημά της στο ματς όπου προηγήθηκε με 3-0 και έχασε στο tie break το πρώτο σετ, αν και η αντίπαλός της είχε 20 αβίαστα λάθη. Η Μαρία πλήρωσε το κακό σερβίς της αφού είχε 4 διπλά λάθη και 40% μόλις στο πρώτο σερβίς.

Στο δεύτερο άρχισε πάλι με break, αλλά η Τσέχα αντέδρασε και με ένα δεύτερο break τελείωσε την πρόκριση.


Τρομερή αρχή η Σάκκαρη, αλλά η Μούχοβα με ανατροπή έκανε το 1-0
Η Σάκκαρη ξεκίνησε ιδανικά το ματς με love game έπειτα από έναν άσο και δύο λάθη στο μπάκχαντ της αντιπάλου της.

Κλείσιμο
Με δύο winners αμέσως μετά, έφτασε στο πρώτο break point του ματς, το οποίο κι εκμεταλλεύτηκε με μία εξαιρετική επιστροφή στο σερβίς της Μούχοβα, για να φτάσει στο 3-0 πανεύκολα με ένα ακόμη love game.

Η Μούχοβα κατάφερε να πάρει το πρώτο της game στο ματς σερβίροντας καλά και αμέσως μετά πήρε πίσω και το break το οποίο πέτυχε μετά από δύο ευκαιρίες που είχε στο game, οι οποίες προήλθαν από ένα διπλό λάθος στο σερβίς της Μαρίας.

Εχοντας βρει ρυθμό, η Τσέχα ισοφάρισε σε 3-3 και απείλησε την Μαρία εκ νέου στο σερβίς της, με τις πολύ καλές επιστροφές της, όμως η Ελληνίδα κράτησε έστω και δύσκολα το σερβίς της για το 4-3.

Η Μούχοβα γλίτωσε από δύο break point της Σάκκαρη και ισοφάρισε σε 4-4, ωστόσο η Μαρία διατήρησε το προβάδισμα στο σερβίς της. Η Τσέχα ισοφάρισε σε 5-5 και από διπλό λάθος της Σάκκαρη, βρήκε μπροστά της τριπλό break point! Tο 0-40 έγινε 30-40 από την Σάκκαρη, αλλά αμέσως μετά αστόχησε σε φόρχαντ και έστειλε την Τσέχα να σερβίρει για να κλείσει το σετ. Ομως, η Σάκκαρη ανέβασε το παιχνίδι της, ανάγκασε σε λάθη την Μούχοβα και ισοφάρισε σε 6-6 στέλνοντας στο tie break το πρώτο σετ!

Εκεί, η Τσέχα έκανε πρώτη το μίνι μπρέικ στο 2-1 και πήγε με 4-2 στην αλλαγή. Στο 5-2 της Μούχοβα, η Μαρία πήρε δύο δύσκολους πόντους και με 4-5 πίσω στο σκορ έψαχνε το μίνι μπρέικ στο σερβίς της αντιπάλου της. Από το 6-3, η Μαρία βρήκε μίνι break, μείωσε σε 6-5 και πήρε μπάλες να σερβίρει, αλλά στο τρίτο χτύπημα του πόντου, βρήκε το μπαλάκι με το frame της ρακέτας και χάθηκε το σετ.

Το δεύτερο σετ
Η Σάκκαρη άρχισε με break το δεύτερο σετ από τα λάθη της αντιπάλου της και κράτησε το σερβίς της, με την Τσέχα να μειώνει αμέσως μετά σε 2-1.

Το ζητούμενο για την Μαρία ήταν να εκμεταλλευτεί αυτή τη φορά το break που βρήκε νωρίς και σε αυτό το σετ. Δεν έγινε όμως αυτό αφού η Τσέχα ισοφάρισε σε 2-2 χάρη σε ορισμένες τρομερές άμυνές της, αλλά και ένα αβίαστο λάθος στο τέλος της Σάκκαρη.

Η Ελληνίδα τενίστρια έφτασε σε διπλό break point, όμως όχι μόνο δεν το αξιοποίησε, αλλά είδε την Τσέχα να παίρνει έναν πάρα πολύ τυχερό πόντο με άμυνα που ούτε η ίδια κατάλαβε πως μετατράπηκε σε winner, για να ακολουθήσουν δύο αβίαστα λάθη της Μαρίας.

Με το άγχος πλέον πάνω στην Σάκκαρη, το Νο8 του κόσμου πήγε στο σερβίς και κατάφερε έστω και δύσκολα να ισοφαρίσει, αλλά με love game η Μούχοβα έμεινε μπροστά με 4-3 και έστειλε την Σάκκαρη να σερβίρει το πιο κρίσιμο ίσως game του ματς.

Κατάφερε και ισοφάρισε, με την Μούχοβα να φτάνει όμως στο 5-4 και να στέλνει την Σάκκαρη να σερβίρει για να μείνει στο ματς. Εκανε διπλό λάθος και έδωσε match point στην Τσέχα, αλλά η Μούχοβα έβγαλε λάθος επιστροφή. Η Σάκκαρη έσωσε και δεύτερο match point, για να ισοφαρίσει τελικά σε 5-5

Η Μούχοβα με ένα drop shot έφτασε στο 6-5 και αμέσως μετά απέφυγε την περιπέτεια ενός ακόμη tie break για να πάει στην δεύτερη φάση.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση Bloomberg: Ο έλεγχος στα ΜΜΕ δίνει προβάδισμα στον Ερντογάν για νίκη στις εκλογές

Όταν ο παιδόφιλος Τζίμι Σάβιλ πήγε να αποπλανήσει την Αμάντα Χόλντεν σε νεαρή ηλικία

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης