Roland Garros, Βέσελι - Τσιτσιπάς 1-3: Δυσκολεύτηκε, αλλά έβγαλε αντίδραση και προκρίθηκε

Roland Garros, Βέσελι - Τσιτσιπάς 1-3: Δυσκολεύτηκε, αλλά έβγαλε αντίδραση και προκρίθηκε

Μπορεί να δυσκολεύτηκε από τον Γίρι Βέσελι, ωστόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε χαρακτήρα και επικρατώντας με 3-1 προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Roland Garros

27244050
Παίζοντας κόντρα στον Γίρι Βέσελι που είναι νούμερο 452 στην παγκόσμια κατάταξη έχοντας μάλιστα να παίξει 8 μήνες λόγω τραυματισμού, ο Στέφανος Τσιτσιπάς φαινόταν να έχει εύκολο έργο όσον αφορά την πρόκριση στον 2ο γύρο του Roland Garros.



Όταν μάλιστα έκανε και το 2-0 όλα έδειχναν ακόμα πιο εύκολα. Ο Τσέχος ωστόσο αντέδρασε, έβαλε δύσκολα στον Έλληνα τενίστα που όμως έβγαλε αντίδραση και παρότι βρέθηκε 4 φορές με την πλάτη στον τοίχο (ο Βέσελι είχε 4 σετ μπολ για το 2-2), κατάφερε να επικρατήσει με 3-1 (5-7, 3-6, 6-4, 6-7) παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για την επόμενη φάση του σπουδαίου αυτού τουρνουά.

Όπλο το σερβίς για τον Τσιτσιπά
Κλείσιμο
Πριν πάμε στα του αγώνα, ας δούμε λίγο τα στατιστικά. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στο σερβίς του, όπου εκτός από το 12 άσους, έναντι 11 του Τσέχου, είχε 83% στο πρώτο σερβίς, έχοντας μάλιστα φτάσει ακόμα και στο 88% με τον Βέσελι να έχει 75%. Ουσιαστικά σε αυτό το σημείο κρίθηκε κατά μεγάλο ποσοστό η αναμέτρηση, όπως και στους winners με τον Τσιτσιπά να έχει 57 και τον Τσέχο 31.

Αντέδρασε μετά το 5-3 και έκανε το 0-1
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο σετ. Ένα σετ στο οποίο ο Τσιτσιπάς βρέθηκε πίσω μετά από σπάσιμο του Βέσελι στο σερβίς του με 2-1 και αντέδρασε. Συγκεκριμένα ο Τσέχος κατάφερε να προηγηθεί με 5-3 δείχνοντας έτοιμος για το 1-0. Στο σημείο εκείνο όμως εμφανίστηκε στο κεντρικό κορτ ο Τσιτσιπάς που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν μουδιασμένος. Ο Έλληνας τενίστας με ένα εντυπωσιακό 4-0 έκανε το 5-7 και πήρε έτσι το πρώτο σετ.

Άνετα το δεύτερο
Μετά την ανατροπή στο πρώτο, δεν γινόταν ο Τσιτσιπάς να χάσει το δεύτερο, όπως και έγινε. Με «όπλο» το δυνατό σερβίς και κυρίως το ποσοστό κερδισμένων πόντων από το πρώτο σερβίς που στο σετ αυτό έφτασε το 88%, ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε άνετα το 3-6 και το 0-2 παίρνοντας μεγάλο προβάδισμα για τη νίκη.



Μεγάλη αντίδραση από τον Βέσελι
Εκεί όμως που όλα έδειχναν πως ο Τσιτσιπάς θα έφτανε με άνεση στο 3-0, υπήρξε η απάντηση του Βέσελι. Ο Τσέχος όσο έβρισκε ρυθμό που του έλειπε καθώς έμεινε εκτός για 8 μήνες, έδειχνε πως είναι σκληρό καρύδι. Οι δύο τενίστες πήγαιναν μαζί μέχρι και το 4-4, με τον Βέσελι να παίρνει τα δύο επόμενα να μειώνει σε 2-1 και να μπαίνει και πάλι στο ματς.


«Έσπασε» 4 σετ μπολ και πήρε το ματς ο Τσιτσιπάς
Στο τέταρτο και τελευταίο όπως αποδείχθηκε σετ, ο Βέσελι έβακλε δύσκολα στον Τσιτσιπά που με την σειρά του ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο παίρνοντας τη νίκη στο τάι μπρέικ. Εκεί μάλιστα ο Τσέχος προηγήθηκε με 6-3 και όλα έδειχναν πως θα ισοφάριζε, αλλά ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να αντιδράσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο παίρνοντας τη νίκη και την μεγάλη πρόκριση.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:


Ανάλυση Bloomberg: Ο έλεγχος στα ΜΜΕ δίνει προβάδισμα στον Ερντογάν για νίκη στις εκλογές

Όταν ο παιδόφιλος Τζίμι Σάβιλ πήγε να αποπλανήσει την Αμάντα Χόλντεν σε νεαρή ηλικία

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης