La Liga: Οι ισπανικοί σύλλογοι ανακάμπτουν οικονομικά μετά την πανδημία

La Liga: Οι ισπανικοί σύλλογοι ανακάμπτουν οικονομικά μετά την πανδημία

Μετά από μία δύσκολη τριετία οι ομάδες της La Liga κατάφεραν να βελτιώσουν την οικονομική τους κατάσταση

l_liga
Οι επαγγελματικοί σύλλογοι της Ισπανίας μείωσαν τις απώλειές τους τη σεζόν 2021-22 κατά περισσότερο από έξι φορές, στα 140 εκατομμύρια ευρώ, καθώς τα έσοδα αυξήθηκαν περίπου 23%, ανακάμπτοντας σε μεγάλο βαθμό από τον αντίκτυπο της πανδημίας Covid-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα (4/5) η LaLiga.

Ανέφερε ότι το καθαρό έλλειμμα της σεζόν ήταν το μικρότερο μεταξύ των πέντε βασικών πρωταθλημάτων της Ευρώπης, που έχασαν συνολικά 3,1 δισεκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία και τους δικούς της υπολογισμούς, με τη γερμανική Bundesliga να έρχεται δεύτερη με 205 εκατομμύρια.

Η LaLiga αναμένει ότι η τρέχουσα σεζόν θα έχει καθαρά κέρδη λίγο κάτω από τα 30 εκατομμύρια ευρώ, «ακόμα πολύ μακριά από τα επίπεδα που είχαν φτάσει τα προ Covid-19 χρόνια», με τα έσοδα να αυξάνονται λίγο πάνω από 1%.

Οι περιορισμοί που έφερε η πανδημία Covid-19 έπληξαν τις πωλήσεις εισιτηρίων και τις μετακινήσεις παικτών το 2020-21, οδηγώντας στην πρώτη απώλεια στη LaLiga από το 2012.

Αν και μεταγραφική αγορά παραμένει υποτονική, η LaLiga ανέφερε ότι πλέον θεωρεί ότι ο αντίκτυπος της πανδημίας έχει ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό.

Τα έσοδα έφτασαν σχεδόν τα 4,84 δισεκατομμύρια ευρώ το 2021-22, φθάνοντας λίγο λιγότερο από το ρεκόρ των σχεδόν 5,07 δισεκατομμυρίων το 2019-2020.

Οι «επενδύσεις» των ισπανικών συλλόγων σε παίκτες αυξήθηκαν ελαφρώς στα 576 εκατομμύρια ευρώ από 547 εκατομμύρια πριν από ένα χρόνο, αλλά ήταν πολύ κάτω από το 1,53 δισεκατομμύρια που καταβλήθηκαν την προηγούμενη σεζόν.

Κλείσιμο
Ωστόσο, το χρηματικό ποσό που δαπανήθηκε για υποδομές εκτινάχθηκε στα 430 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας τα προ πανδημίας επίπεδα.

Να σημειωθεί ότι η Μπαρτσελόνα στις 24 Απριλίου ανακοίνωσε το κλείσιμο της συμφωνίας χρηματοδότησης του «Espai Barça» με συνολικά 20 επενδυτές-συμπεριλαμβανομένων των Goldman Sachs και JP Morgan- για 1,450 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό που καλύπτει το κόστος των εργασιών του σχεδίου.

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαμά, με βίαζαν κάθε βράδυ στο κελί» - Βίντεο με τις σοκαριστικές μαρτυρίες 17χρονου στο Ηράκλειο

Άξιον Εστί: Η ιστορία της εικόνας που έφτασε από το «περιβόλι της Παναγίας» στην Αθήνα

«Πάρε τη μπάλα και σούταρε»: Έτσι στήθηκε η κίνηση του Ολυμπιακού που έφερε το «τρελό» τρίποντο του Σλούκα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης