Premier League, Λιντς-Λίβερπουλ 1-6: «Ζωντανή» για το ευρωπαϊκό εισιτήριο - Δείτε τα γκολ

Premier League, Λιντς-Λίβερπουλ 1-6: «Ζωντανή» για το ευρωπαϊκό εισιτήριο - Δείτε τα γκολ

Οι Reds πέρασαν δια περιπάτου από το «Έλαντ Ρόουντ» με μόλις την 4η φετινή εκτός έδρας νίκη και απέχουν πλέον έξι βαθμούς από την Τότεναμ

Collage_Maker-18-Apr-2023-12-48-AM-7711
Δύο μήνες (παρά μια ημέρα) είχε να νικήσει μακριά από το «Άνφιλντ» η Λίβερπουλ (2-0 τη Νιουκάστλ στις 18 Φεβρουαρίου). Θυμίζοντας κατά διαστήματα τον… κανονικό εαυτό της, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ συνέτριψε την 16η Λιντς μέσα στο «Έλαντ Ρόουντ» (6-1), διέκοψε ένα σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη (δύο ήττες – δύο ισοπαλίες) και, παρ’ ότι παραμένει όγδοη στη βαθμολογία της Premier League, απέχει πλέον έξι βαθμούς από την πέμπτη Τότεναμ και, μάλιστα, με ματς λιγότερο από τα Σπιρούνια.

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Σταθερά χωρίς Μαξ Βέμπερ, Στιούαρτ Ντάλας και Τάιλερ Άνταμς, ο Χάβι Γκράθια (άλλοτε Ολυμπιακός Βόλου και Κέρκυρα) παρέταξε ό, τι καλύτερο διαθέτει, με το κάθε παιχνίδι να είναι «τελικός παραμονής» για τα Παγώνια, μόλις στο +2 σε σχέση με την ζώνη του υποβιβασμού.

Άλισον και Ιμπραχίμα Κονατέ επέστρεψαν εγκαίρως από τραυματισμό, με τον Κλοπ να χρησιμοποιεί την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα και τους Κόκκινους να παλεύουν για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, σε μια απογοητευτική σεζόν.

Χάκπο και Σαλάχ «καθάρισαν» σε τέσσερα λεπτά
Η Λίβερπουλ είχε την απόλυτη κατοχή της μπάλας από την αρχή (έφτασε στο 75%!), χωρίς όμως να απειλεί ουσιαστικά την εστία του Ιλάν Μελιέ, σε αντίθεση με την Λιντς, η οποία έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία προτού συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, σε κεφαλιά του αμαρκάριστου Ροντρίγκο που μπλόκαρε εύκολα ο Άλισον.

Οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να πλησιάσουν σε δύο – τρεις περιπτώσεις, χωρίς όμως ουσία, με τον Κόντι Χάκπο να δείχνει λίγο πιο κεφάτος και τον Ντιόγκο Ζότα να στερείται αυτοπεποίθησης, την οποία εντέλει βρήκε μέσα στο συγκεκριμένο ματς.

Οι γηπεδούχοι, από την πλευρά τους, έψαχναν τις κόντρες για να απειλήσουν και το έκαναν στο 23’ με σουτ άουτ του Λουίς Σινιστέρα μέσα από την περιοχή, ύστερα από ωραία, κάθετη πάσα του Μπρέντεν Άαρονσον.

Το ματς… μύριζε έντονα 0-0 στο πρώτο του ημίχρονο, αλλά η Λίβερπουλ κατάφερε να «χτυπήσει» δις μέσα σε τέσσερα λεπτά (35’ και 39’), αρχικά όταν ο Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ έκλεψε την μπάλα από τον Ζούνιορ Φίρπο (η μπάλα χτύπησε στον αγκώνα του, αλλά το VAR δεν παρενέβη), συνδυάστηκε με τον Μοχάμεντ Σαλάχ και, με παράλληλη συρτή σέντρα, βρήκε τον Χάκπο στο δεύτερο δοκάρι, με τον Ολλανδό να πλασάρει στην κενή εστία για το 0-1.

Οι φιλοξενούμενοι δεν έμειναν εκεί. Βγήκαν σε αντεπίθεση, ο Ζότα σέρβιρε με κάθετη πάσα την μπάλα στον Σαλάχ ο οποίος, με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή, νίκησε τον Μελιέ για το 0-2 (39’), φτάνοντας τα οκτώ γκολ σε έξι αναμετρήσεις με αντίπαλο την Λιντς.

Το συγκεκριμένο τέρμα, μάλιστα, ήταν... ιστορικό, αφού έγινε ο πρώτος παίκτης σε γκολ με το αριστερό πόδι στη Premier League (!), φτάνοντας τα 106 και αφήνοντας δεύτερο έναν άλλο θρύλο της Λίβερπουλ, τον Ρόμπι Φάουλερ (105).

1-2 ο Σινιστέρα, αλλά πρώτο φετινό γκολ του Ζότα
Κλείσιμο
Η Λιντς, παθητική στο πρώτο μέρος παρά τις δύο… υποψίες ευκαιριών που είχε, μπήκε πιο αποφασισμένη στο δεύτερο μέρος, καταφέρνοντας να μειώσει με το «καλημέρα» (47’), ύστερα από… προσφορά της άμυνας της Λίβερπουλ.

Ο Κονατέ «κοιμήθηκε» ύστερα από γύρισμα του Αλεξάντερ Άρνολντ, ο Σινιστέρα του έκλεψε την μπάλα και μέσα από την περιοχή πλάσαρε άψογα τον Άλισον στην έξοδό του, δίνοντας ξανά κίνητρο στους γηπεδούχους, το οποίο φρόντισε να… προσγειώσει μόλις πέντε λεπτά αργότερα ο Ντιόγκο Ζότα.

Ο Κέρτις Τζόουνς βρήκε άψογα τον Πορτογάλο στην πλάτη της άμυνας, αυτός πλάσαρε ιδανικά τον Μελιέ για να δώσει ξανά προβάδισμα δύο γκολ στη Λίβερπουλ, σημειώνοντας το πρώτο του τέρμα στη φετινή σεζόν (!), η οποία σημαδεύτηκε βεβαίως από τον σοβαρό του τραυματισμό, ο οποίος τον άφησε τρεις μήνες εκτός δράσης. Συγκεκριμένα, είχε να σκοράρει από τις 10 Απριλίου του… 2022 (!) και το 2-2 με τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ».

Η Λιντς, παρά την απογοήτευση του 1-3, δεν το έβαλε κάτω και άγγιξε δεύτερο γκολ στο 58’, όταν με εξαιρετικό curler έξω από την περιοχή, ο Άαρονσον έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκών της κόκκινης εστίας.

Μια, δύο, στη τρίτη ξανά γκολ ο Σαλάχ
Η Λίβερπουλ, πάντως, δημιουργούσε όπως και όποτε ήθελε ευκαιρία, με τον Σαλάχ να αγγίζει δις το δεύτερό του γκολ, πρώτα σε πλασέ που έδιωξε πάνω στην γραμμή η άμυνα και στη συνέχεια σε γκολ από προβολή προ κενής εστίας, δύο φάσεις όμως που δεν μέτρησαν λόγω οφσάιντ.

Εντέλει, ο Αιγύπτιος βρήκε και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα. Εξαιρετική αντεπίθεση, με τον Άντι Ρόμπερτσον να σεντράρει στον Χάκπο ο οποίος, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, σέρβιρε στον Σαλάχ για το πολύ άνετο 1-4 (64’).

Το τελευταίο ημίωρο (μαζί με τις καθυστερήσεις) μάλλον… περίσσευε, ο Γκράθια έκανε αλλαγές φρεσκαρίσματος και ροτέισον ταυτόχρονα, αφού αυτό το ματς αποδείχθηκε πως δεν ήταν από αυτά στα οποία η Λιντς θα μπορούσε να υπολογίσει κάποιον βαθμό ή βαθμούς.

Επιστροφή του Ντίας, έξι μήνες μετά
Όλα πλέον έπιαναν για την Λίβερπουλ, η οποία άγγιξε το γκολ με σουτ άουτ του Ζότα, ο οποίος βρήκε και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα με πολύ ωραίο σουτ στη κίνηση από το ημικύκλιο, μετά από σέντρα του Τζόρνταν Χέντερσον (73’).

Στην τελική ευθεία του αγώνα, ο Κλοπ έκανε μαζεμένες τέσσερις αλλαγές, μια εκ των οποίων ήταν ο Λουίς Ντίας, ο οποίος επέστρεψε στη δράση μετά από έξι μήνες (τελευταίο του ματς στις 9 Οκτωβρίου), με την απουσία του να στοιχίζει πολύ ακριβά στην ομάδα του.

Οι κεφάτοι φιλοξενούμενοι είχαν χρόνο για ακόμα ένα γκολ, το οποίο σημείωσε στο 90' ο Ντάργουιν Νούνιες με κοντινό πλασέ, ύστερα από νέα ασίστ του Αλεξάντερ Άρνολντ, για το εμφατικό 6-1, την μεγαλύτερη νίκη της Λίβερπουλ στο «Έλαντ Ρόουντ». Ιδανική ρεβάνς για την ήττα από τη Λιντς στον πρώτο γύρο μέσα στο «Άνφιλντ»...


Λιντς (Χάβι Γκράθια): Μελιέ – Κρίστενσεν, Κοχ, Στρούικ, Ζούνιορ Φίρπο – ΜακΚένι, Μαρκ Ρόκα – Χάρισον (77’ Γκνόντο), Άαρονσον (66’ Ρούτερ), Σινιστέρα (77’ λ. τρ. Φόρσοου) – Ροντρίγκο (66’ Σάμερβιλ).

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον – Αλεξάντερ Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Χέντερσον (82’ Μίλνερ), Φαμπίνιο (85’ Τιάγκο Αλκάνταρα), Τζόουνς – Σαλάχ (81’ Νούνιες), Χάκπο (81’ Ντίας), Ντιόγκο Ζότα (82’ Φιρμίνο).



Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα: 

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Γεωργούλης έπειτα από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

«Καμπανάκι» από τον CEO της Google: Η τεχνητή νοημοσύνη θέλει έλεγχο όπως τα πυρηνικά όπλα!

Αμπελόκηποι: Πώς έγινε η άγρια δολοφονία με το κουζινομάχαιρο - Δράστης και θύμα ήταν φίλοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης