Premier League: Βουλιάζουν Νότιγχαμ και Τσέλσι, τρίποντο Ευρώπης η Τότεναμ - Δείτε τα γκολ

Premier League: Βουλιάζουν Νότιγχαμ και Τσέλσι, τρίποντο Ευρώπης η Τότεναμ - Δείτε τα γκολ

Χαμένη σε λαβύρινθο η Τσέλσι, γνώρισε την ήττα (και) από τη Γουλβς με 1-0 που αμαύρωσε την επιστροφή Λάμπαρντ στον πάγκο - Βυθίζεται στην επικίνδυνη ζώνη η Νότιγχαμ, νίκη πεντάδας για Τότεναμ

27033341
Τουλάχιστον τις προηγούμενες αγωνιστικές είχε να πιαστεί από το... κλαδί των χαμένων ευκαιριών. Στην επιστροφή του Φρανκ Λάμπαρντ στον πάγκο ωστόσο η Τσέλσι απώλεσε (και) την απειλητική της συμπεριφορά και μοιραία έπεσε θύμα της Γουλβς που πήρε τη νίκη με 1-0, βυθίζοντας τους Μπλε στην 11η θέση της Premier League.

Σε αντίθεση με τους αγώνες κόντρα στη Λίβερπουλ και την Άστον Βίλα, οι Μπλε δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ουσιαστικές ευκαιρίες απέναντι στους Λύκους του Λοπετέγκι που είδαν το πλάνο τους να λειτουργεί στο ακέραιο από την αρχή έως το τέλος. Διατηρώντας το ματς σε χαμηλό τέμπο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να «κοιμίσουν» τους άνευρους Μπλε, προτού τους ξυπνήσουν για τα καλά με την βολίδα του Ματέους Νούνιες!

Στο 31΄η μπάλα στρώθηκε στον Πορτογάλο από πλάγια θέση και ο τελευταίος έπιασε ασύλληπτο κεραυνό για να νικήσει τον Κέπα και να χαρίσει το προβάδισμα στους Λύκους. Η Τσέλσι προσπάθησε να ανέβει στο β΄μέρος, απείλησε με ένα άστοχο σουτ του Τζέιμς στο 60΄αλλά η αλήθεια είναι πως δεν ανησύχησε ιδιαίτερα το σύνολο του Λοπετέγκι.

Μια κεφαλιά του Ομπαμεγιάνγκ στο 70΄ ήταν η τελευταία χρονικά ευκαιρία των Λονδρέζων να πάρουν κάτι από το ματς, οι οποίοι στο φινάλε έμειναν για τρίτη σερί αγωνιστική μακριά από το γκολ και μοιραία περιορίστηκαν στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα.

Κλείσιμο
Γουλβς (Ζουλέν Λοπετέγκι): Σα, Σεμέδο, Ντόουσον, Κίλμαν, Τότι, Λεμινά (74΄Τραορέ), Ζοάο Γκόμες, Ματέους Νούνιες (90+6΄Κόλινς), Ποντένσε (64΄Μουτίνιο), Κούνια (75΄Σαράμπια), Ντιέγκο Κόστα (63΄Χουάνγκ Χι Τσαν)

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Κέπα, Τζέιμς, Φοφανά (80΄Τσαλόμπα), Κουλιμπαλί, Κουκουρέγια (68΄Τσίλγουελ), Έντσο Φερνάντες, Κόβασιτς, Γκάλαχερ, Στέρλινγκ (68΄Μούντρικ), Χάβερτς, Ζοάο Φέλιξ (68΄Ομπαμεγιάνγκ)

«Μπλεξίματα» για τη Νότιγχαμ, ευρωπαϊκά όνειρα για την Άστον Βίλα
Η φοβερή Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι, έφτασε στην τέταρτη διαδοχική της νίκη και επικρατώντας της Νότιγχαμ Φόρεστ 2-0 εντός έδρας έφερε μαύρα σύννεφα πάνω από το «City Ground», αφού οι Ρεντς έπεσαν στη 18η θέση της βαθμολογίας της Premier League. Παράλληλα, οι Βίλανς προσπέρασαν την Μπράιτον και ονειρεύονται Ευρώπη, όντας πλέον στην 6η θέση. Η ομάδα του Κούπερ κράτησε το μηδέν για 45 λεπτά, όμως οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στην επανάληψη και άνοιξαν νωρίς το σκορ. Στο 48', ο Τραορέ βρέθηκε στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή και έκανε το 1-0. Η Φόρεστ έμεινε στο ματς και επιχείρησε να βρει κάποιο γκολ όμως στις καθυστερήσεις, ο Γουότκινς «σκότωσε» τις ελπίδες της, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Προσγείωσε τους Γλάρους κι έκανε βήμα Ευρώπης η Τότεναμ
Σε ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση από την πρώτη στιγμή, η Τότεναμ επικράτησε εντός έδρας της Μπράιτον 2-1 και βρέθηκε στο -3 από την τετράδα. Στην 7η θέση συνεχίζει η Μπράιτον, την οποία προσπέρασε η Άστον Βίλα. Μόλις στο 10ο λεπτό, ο Σον με πανέμορφο φαλτσαριστό πλασέ εκτός περιοχής άνοιξε το σκορ. Η ομάδα του Ντε Τσέρμπι ωστόσο, πάτησε το πόδι στο γκάζι και κυριάρχησε. Στο 17' το γκολ του Μιτόμα ακυρώθηκε για χέρι, αλλά στο 34' η δυνατή κεφαλιά του Ντανκ έκανε το 1-1. Οι Γλάροι με εξαιρετική κυκλοφορία προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί και χτυπούσαν την... πόρτα του Γιορίς, με τους Σπερς να επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την ποιότητά τους στις αντεπιθέσεις. Στο 55΄ ο Γουέλμπεκ σκόραρε, όμως το σουτ του κόντραρε στον Μακ Άλιστερ και επίσης ακυρώθηκε για χέρι. Κάπως έτσι, η... τιμωρία της Μπράιτον ήρθε δια ποδός... Κέιν, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ μετά από γύρισμα του Χόιμπιεργκ στο 79' νίκησε τον Στιλ και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Χωρίς... προπονητές ολοκήρωσαν το ματς οι δύο ομάδες, αφού Στελίνι και Ντε Τσέρμπι διαπληκτίστηκαν μετά το δεύτερο ακυρωθέν γκολ της Μπράιτον και είδαν την κόκκινη κάρτα.

Συνεχίζει την πορεία της προς τα... αστέρια η Νιούκαστλ
Η Νιούκαστλ δεν έκανε καλή εμφάνιση στην έδρα της Μπρέντφορντ, έμεινε πίσω στο σκορ, όμως κατάφερε να κάνει την ανατροπή, νίκησε με 2-1 και συνεχίζει στην τρίτη θέση με 56 βαθμούς όσους έχει και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο 8' ο Τόνεϊ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά το το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ. Στο 28' ο Μπότμαν έκανε πέναλτι στον Σέντε, ο Τόνεϊ εκτέλεσε αλλά ο Πόουπ τον νίκησε. Στο 44' ο Ισάκ ανέτρεψε τον Χέρι μέσα στην περιοχή, ο Άγγλος σέντερ φορ των Μέλισσων ανέλαβε εκ νέου την εκτέλεση και αυτή τη φορά δεν λάθεψε.

Η ομάδα του Χάου γύρισε την εις βάρος της κατάσταση στο δεύτερο μέρος. Στο 53' ο Ζοέλιντον έκανε εξαιρετική ενέργεια, πλάσαρε, ο Ραγιά δεν είχε σωστή αντίδραση και έβαλε αυτογκόλ. Στο 61΄ο Ισάκ πλάσαρε από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής κι έκανε το 1-2. Ο Τόνεϊ έφτασε κοντά στην ισοφάρισε στο 80' αλλά ο Πόουπ με δυσκολία απέκρουσε την κεφαλιά του.

«Οξυγόνο» για τη Γουέστ Χαμ
Η Γουέστ Χαμ μετά την «πεντάρα» από την Νιούκστλ έβγαλε αντίδραση. Τα Σφυριά νίκησαν με 1-0 στην έδρα της Φούλαμ και πήραν ένα κρίσιμο τρίποντο στην μάχη που δίνουν για την παραμονή τους στην Premier League. Στο 23’ ο Ριντ πέτυχε αυτογκόλ στην προσπάθεια του να διώξει μετά από γύρισμα του Μπόουεν από δεξιά. Αμφότερες οι ομάδες είχαν την ευκαιρία τους για να σκοράρουν αλλά δεν ήταν εύστοχες και το -10 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Η Μπόρνμουθ βύθισε τη Λέστερ στη ζώνη του υποβιβασμού
Ανάσα παραμονής για τη Μπόρνμουθ, η οποία επικράτησε 1-0 της Λέστερ και την έστειλε ένα βήμα πιο κοντά στον υποβιβασμό. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Μπίλνγκ στο 40΄, με τα Κεράσια να διατηρούν μέχρι τέλους το μηδέν και να ξεφεύγουν στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη. Αντίθετα οι Αλεπούδες έφτασαν πλέον τις τρεις σερί ήττες στην Premier League και ψάχνουν σανίδα σωτηρίας από τη 19η θέση.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 30ης αγωνιστικής στην Premier League:
Μάντσεστερ Γ.-Έβερτον 2-0 (36΄ ΜακΤόμινεϊ, 71΄ Μαρσιάλ)

Άστον Βίλα-Νότιγχαμ Φόρεστ 2-0 (48΄ Τραορέ, 90+5΄ Γουότκινς) - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ

Μπρέντφορντ-Νιούκαστλ 1-2 (45΄+ Τόνεϊ - 53΄ Ζοέλιντον, 61΄ Ισακ) - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ

Φούλαμ-Γουέστ Χαμ 0-1 (23΄αυτ. Ριντ) - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ

Λέστερ-Μπόρνμουθ 0-1 (40΄ Μπίλινγκ) - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ

Τότεναμ-Μπράιτον 2-1 (10΄ Σον, 79΄ Κέιν - 34΄ Ντανκ) - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ

Γουλβς-Τσέλσι 1-0 (31΄ Νούνιες) - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ

Σαουθάμπτον-Μάντσεστερ Σίτι 19:30 

Λιντς-Κρίσταλ Πάλας 9/4

Λίβερπουλ-Άρσεναλ 9/4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 30 αγώνες)
Άρσεναλ 72 -29αγ.

Μάντσεστερ Σίτι 64 -28αγ.

Νιούκαστλ 56 -29αγ.

Μάντσεστερ Γιουν. 56 -29αγ.

Τότεναμ 53

Άστον Βίλα 47

Μπράιτον 46 -28αγ.

Λίβερπουλ 43 -28αγ.

Μπρέντφορντ 43

Φούλαμ 39 -29αγ.

Τσέλσι 39

Γουλβς 31

Γουέστ Χαμ 30 -29αγ.

Κρίσταλ Πάλας 30 -29αγ.

Μπόρνμουθ 30

Λιντς 29 -29αγ.

Έβερτον 27

Νότιγχαμ Φόρεστ 27

Λέστερ 25

Σαουθάμπτον 23 -29αγ.

Ειδήσες σήμερα:

Ναυάγιο Ζακύνθου: Κλειστή η διάσημη παραλία για όλο το φετινό καλοκαίρι

Κιβωτός του Κόσμου: Το ανατριχιαστικό υπόμνημα πρώην τρόφιμου - «Οκτώ μήνες στην απομόνωση, με χτυπούσαν με σανίδες και με πέτρες»

Τρίκαλα: Λοχίας ο 38χρονος που σκοτώθηκε σε τροχαίο με την σύζυγό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης