Champions League Live, Μάντσεστερ Σίτι-Λειψία 7-0: Πρόκριση στους «8» με διαστημικό Χάαλαντ!

Champions League Live, Μάντσεστερ Σίτι-Λειψία 7-0: Πρόκριση στους «8» με διαστημικό Χάαλαντ!

Ο Γκουντογκάν και ο Ντε Μπρόινε τα άλλα τέρματα των «Πολιτών»

man-city-m
Η σχέση του με το γκολ δεν είναι απλώς ερωτική, είναι... κάτι παραπάνω! Ο καταπληκτικός Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ, με πέντε γκολ σε λιγότερη από μια ώρα παιχνιδιού (!), οδήγησε την πολύ κεφάτη Μάντσεστερ Σίτι σε θρίαμβο επί της Λειψίας (7-0) και την πανηγυρική πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League για έκτη διαδοχική σεζόν.

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε ξεκουράστηκε το Σαββατοκύριακο και επέστρεψε στην ενδεκάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα (αντί του Φιλ Φόντεν). Εκτός, αντίθετα, έμεινε ο Κάιλ Γουόκερ, με τους γηπεδούχους να αγωνίζονται ουσιαστικά χωρίς δεξί μπακ και τον Τζον Στόουνς να βοηθάει ως επί το πλείστον στα χαφ τον Ρόδρι.

Σταθερά χωρίς Γκούλασι, Σλάγκερ και Νκουνκού ο Μάρκο Ρόζε, παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, με τον Τίμο Βέρνερ στην κορυφή της επίθεσης και την τριάδα Σόμποσλαϊ – Φόσμπεργκ – Καμπλ από πίσω του.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cr6giyr98v9t)


2-0 ο Χάαλαντ σε 78 δευτερόλεπτα!
Το πρώτο ημίχρονο, σε ένα ματς που διεξήχθη κάτω από διαρκές χιονόνερο, κύλησε όπως αναμενόταν. Απόλυτη κατοχή της μπάλας από την Σίτι, με ποσοστά άνω του 60%, αναμονή για κόντρα από την Λειψία, η οποία «μπήκε» για πρώτη φορά στην αγγλική περιοχή στο 14’, όταν ο Έντερσον μπλοκάρε εύκολα σέντρα του Ντάβιντ Ράουμ από τα αριστερά.

Κλείσιμο
Οι Πολίτες, από την άλλη, απείλησαν μόλις στο πρώτο λεπτό με κοντινό σουτ του Ιλκάι Γκιντογκάν που έφυγε άουτ και, κυρίως, με κοντινή προβολή του Χάαλαντ, η οποία σταμάτησε στο σώμα του καλά τοποθετημένου Γιάνις Μπλάσβιχ.

Όλα, όμως, άλλαξαν στο 22ο λεπτό. Ο Σλοβένος Σλάβκο Βίντσιτς, εξαντλώντας την αυστηρότητά του, έδειξε πέναλτι μέσω VAR για χέρι (;) του γυρισμένου με πλάτη Μπέντζαμιν Χένριχς. Ο Χάαλαντ ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Μπλάσβιχ και έδειξε από νωρίς τον δρόμο προς τα ημιτελικά.

Ο Νορβηγός χαρισματικός γκολτζής, μόλις 78 δευτερόλεπτα αργότερα, «χτύπησε» εκ νέου, παίρνοντας κεφαλιά – οβίδα ύστερα από σουτ του Ντε Μπρόινε στο οριζόντιο δοκάρι, σε μια φάση που ξεκίνησε από πίεση του Χάαλαντ στον τερματοφύλακα και γρήγορη επαναφορά της μπάλας από τον Μάνουελ Ακάντζι.

Ο Χάαλαντ, ο οποίος είχε σημειώσει το πιο γρήγορο νταμπλ τερμάτων σε νοκ άουτ αγώνα του Champions League, ξεπερνώντας τα 81 δευτερόλεπτα που χρειάστηκε πέρυσι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σε ματς της Μπάγερν Μονάχου με την Ζάλτσμπουργκ, έγινε και ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που φτάνει τα τριάντα γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (22 ετών και 236 ημερών), σπάζοντας το ρεκόρ του Κιλιάν Μπαπέ (22 ετών και 352 ημερών) και έχοντας πλέον… 33 σε 25 παιχνίδια!

Ατελείωτο, νορβηγικό πάρτι
Παρά το (επί της ουσίας τελειωτικό) 2-0, η Σίτι συνέχιζε να επιτίθεται, με την Λειψία να πλησιάζει μόνο από λάθη των αντιπάλων, χωρίς μάλιστα ιδιαίτερη πειστικότητα, αν και μάλλον δικαίως διαμαρτυρήθηκε για μη τιμωρία του Έντερσον σε… ατσούμπαλη έξοδο του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα εκτός περιοχής.

Ο Χάαλαντ άγγιξε το 3-0 σε γυριστό που έβγαλε δύσκολα ο Μπλάσβιχ, η Σίτι άγγιξε το τρίτο γκολ σε ευκαιρία του Γκιντογκάν που έβγαλε ο γκολκίπερ της Λειψίας και, εντέλει, το βρήκε με (ποιον άλλο;) τον σέντερ φορ, στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

Κόρνερ του Τζακ Γκρίλις, κεφαλιά του Ρούμπεν Ντίας στο δοκάρι, ο Αμαντού Χαϊντάρα προσπαθεί ανεπιτυχώς να διώξει την μπάλα και, στην επαναφορά, ο Χάαλαντ την έστειλε ξανά στα δίχτυα, φτάνοντας τα πέντε χατ – τρικ τη φετινή σεζόν (!), τρία περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όντας ο πρώτος παίκτης της Premier League με τέτοια επίδοση από τον Χάρι Κέιν με την Τότεναμ την σεζόν 2016-17.

Βρε Πεπ, γιατί τον έβγαλες;
Η Σίτι, προφανώς ύστερα από προτροπή του Γκουαρδιόλα, δεν σήκωσε το πόδι από το γκάζι και συνέχισε να επιτίθεται κατά κύματα, σημειώνοντας άλλα τρία γκολ στα πρώτα δώδεκα λεπτά του δεύτερου μέρους. Και τα δύο, βεβαίως, έφεραν την υπογραφή του… γνωστού και μη εξαιρετέου.

Ο Γκιντογκάν, με ωραία κίνηση και διαγώνιο σουτ μπαίνοντας στην αντίπαλη περιοχή, νίκησε τον (ηρωικό, αλλά δύσμοιρο) Μπλάσβιχ (49’), προτού ο Χάαλαντ «χτυπήσει» ξανά εις διπλούν, με ισάριθμα ριμπάουντ ύστερα από φάσεις διαρκείας στην… θαλασσοπνιγμένη άμυνα της Λειψίας (54’, 57’).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cr6f0lqs03pd)


Με αυτά τα δύο τέρματα, ο Χάαλαντ έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης που σημειώνει πέντε σε αγώνα Champions League, μετά τον Λουίζ Αντριάνο με την Σαχτάρ Ντόνετσκ (τον Οκτώβριο του 2014 κόντρα στη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ) και τον Λιονέλ Μέσι με την Μπαρτσελόνα (τον Μάρτιο του 2012 κόντρα στη Μπάγερ Λεβερκούζεν).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cr6fhj825249)


Και δεν έβαλε άλλα γκολ επειδή, απλούστατα, ο Γκουαρδιόλα σκέφτηκε ορθά την ξεκούρασή του και τον έκανε αλλαγή, όπως άλλωστε και τους Ρόδρι, Γκιντογκάν, Γκρίλις και Στόουνς, με το «Έτιχαντ Στέντιουμ» να αποθεώνει το νέο του είδωλο, το οποίο έφτασε αισίως τα δέκα γκολ σε έξι παιχνίδια (!) στη φετινή διοργάνωση.

Γκολάρα – κερασάκι του Ντε Μπρόινε
Το τελευταίο ημίωρο… περίσσευε, οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοιχτά ψάχνοντας ένα ακόμα γκολ, το οποίο ήρθε στις καθυστερήσεις με καταπληκτικό σουτ του αρτίστα Ντε Μπρόινε, στο πρόσωπο του οποίου, αλλά κυρίως σε αυτό του… Μεσσία του γκολ, Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ, βλέπουν στη Σίτι λίγο πιο κοντά την Champions Γη της Επαγγελίας.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cr6fz396yrkh)


Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον – Στόουνς (64’ Σέρχιο Γκόμεθ), Ακάντζι, Ρούμπεν Ντίας, Ακέ – Ρόδρι (64’ Φίλιπς) – Μπερνάρντο Σίλβα, Γκιντογκάν (55’ Μαχρέζ), Ντε Μπρόινε, Γκρίλις (55’ Φόντεν) – Χάαλαντ (63’ Άλβαρες).

Λειψία (Μάρκο Ρόζε): Μπλάσβιχ – Χένριχς (80’ Κλόστερμαν), Όρμπαν, Γκβάρντιολ, Ράουμ – Λάιμερ, Χαϊντάρα (63’ Σιμακάν) – Σόμποσλαϊ (72’ Ντάνι Όλμο), Φόσμπεργκ (63’ Αντρέ Σίλβα), Καμπλ – Βέρνερ (62’ Πόουλσεν).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Προσωπικό μου στοίχημα η ανάταξη των σιδηροδρόμων

Μαυρίκιος Μαυρικίου: «Δεχόμουν μπούλινγκ γιατί μου έπεφταν τα μαλλιά, έκανα μεταμόσχευση»

Εκδίδεται από την Τουρκία ο φυλακισμένος πατέρας του νεκρού μηχανοδηγού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης