Champions League, Τσέλσι-Ντόρτμουντ 2-0: Ανατροπή και πρόκριση για τους «μπλε» - Δείτε τα γκολ

Champions League, Τσέλσι-Ντόρτμουντ 2-0: Ανατροπή και πρόκριση για τους «μπλε» - Δείτε τα γκολ

Με γκολ των Στέρλινγκ (44'), Χάβερτς (53' πεν.) ανέτρεψε την ήττα με 1-0 στη Γερμανία και συνεχίζει στη διοργάνωση

chelsea-celebrating-m
Πόσο ανάγκη είχε αυτή τη νίκη και αυτή την επιτυχία! Με μια μεστή και αποτελεσματική εμφάνιση, η Τσέλσι νίκησε 2-0 τη μαχητική Μπορούσια Ντόρτμουντ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ανέτρεψε την ήττα της με 1-0 στο «Ζιγκνάλ Ιντούνα Παρκ» και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League.

Χωρίς τον Τιάγκο Σίλβα στη διάθεσή του, ο Γκρέιαμ Πότερ επέλεξε τον Μαρκ Κουκουρέγια στην τριάδα των στόπερ μετά από τέσσερα ματς χωρίς να υπολογίζει τον Ισπανό αριστερό μπακ, με τον Ρις Τζέιμς να επιστρέφει και τον Ραχίμ Στέρλινγκ να συνοδεύει Κάι Χάβερτς και Ζοάο Φέλιξ στην τριάδα της επίθεσης, με τον Μιχάιλο Μούντρικ να μένει εκτός αρχικής ενδεκάδας.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cr0i577tgrax)


Κλείσιμο
Ο «χρύσος» σκόρερ του πρώτου αγώνα, Καρίμ Αντεγέμι, ήταν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού, με τον Σεμπαστιάν Αλέ να εκκινεί στην κορυφή της επίθεσης της Ντόρτμουντ, με τον Αλεξάντερ Μάγιερ να κάθεται κάτω από τα δοκάρια αφού ο Γκρέγκορ Κόμπελ, καθοριστικός και στο πρώτο ματς με τις αποκρούσεις του, δεν κρίθηκε έτοιμος για να ξεκινήσει, λόγω ενοχλήσεων στον μηρό.

Σοκ με τον Μπραντ
Η σέντρα καθυστέρησε δέκα λεπτά γιατί το πούλμαν της Μπορούσια «κόλλησε» στην κίνηση στους δρόμους του Λονδίνου. Και, όταν ο Ολλανδός Ντάνι Μάκελι σφύριξε για πρώτη φορά, ένα κίτρινο σύννεφο από τα καπνογόνα των φιλοξενούμενων φιλάθλων σκέπασε τον ουρανό του «Στάμφορντ Μπριτζ».

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τη Ντόρτμουντ, αφού μόλις στο τρίτο λεπτό έχασε με μυϊκό τραυματισμό στον αριστερό δικέφαλο τον εξαιρετικά φορμαρισμένο Γιούλιαν Μπραντ (η πιο γρήγορη αλλαγή παίκτη της Μπορούσια στην ιστορία της διοργάνωσης), την θέση του οποίου πήρε ο Τζιοβάνι Ρέινα.

Οι Μπλε μπήκαν δυνατά, με τον Ζοάο Φέλιξ να βγαίνει μόνος του προ του Μάγιερ αλλά αυτός να τον προλαβαίνει με την έξοδό του, με τον Κάι Χάβερτς λίγο μετά να σουτάρει άουτ μέσα από την περιοχή, πιεσμένος από τον Εμρέ Τσαν στην τελική προσπάθεια.

Οι Βεστφαλοί, αρκετά νευρικοί στο ξεκίνημα, αφού ξεπέρασαν το σοκ της απώλειας του Μπραντ και όπλο την κατοχή της μπάλας (έως και 72%!), άρχισαν να πατούν καλύτερα στα πόδια τους και άγγιξαν το 0-1 σε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μάρκο Ρόις, η οποία υποχρέωσε τον Κέπα σε πολύ δύσκολη απόκρουση (16’).

Ο Στέρλινγκ απέδωσε δικαιοσύνη
Η Τσέλσι, έστω και με αρκετή καθυστέρηση, απάντησε με μια ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία, όταν ο Χάβερτς με σουτ μέσα από την περιοχή ύστερα από ασθενές διώξιμο της γερμανικής άμυνας, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Μάγιερ, με την μπάλα να περνάει μπροστά από την γραμμή και να φεύγει μακριά (28’).


Δέκα λεπτά αργότερα, ο Γερμανός βρήκε δίχτυα με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθά για οφσάιντ του Στέρλινγκ που είχε προηγηθεί, με την Τσέλσι να πιέζει ψηλά και να ψάχνει τις κόντρες και τη Μπορούσια να έχει την κατοχή, αλλά να γλιτώνει και πάλι το γκολ λίγο αργότερα, με τον Καλιντού Κουλιμπαλί να… διώχνει, παρά να πλασάρει προ κενής εστίας και τον Ζοάο Φέλιξ να βλέπει το σουτ του να μπλοκάρεται στο ριμπάουντ.

Οι γηπεδούχοι επέμειναν και, εντέλει, δικαιώθηκαν. Ο Μπεν Τσίλγουελ γύρισε την μπάλα στην περιοχή, ο Στέρλινγκ από το ύψος του πέναλτι έκανε «τσαφ» αλλά επέμεινε, κέρδισε μια κόντρα και «κεραυνοβόλησε» τον Μάγιερ, δίνοντας στην Τσέλσι ένα προβάδισμα που δικαιούνταν βάσει ευκαιριών και διάθεσης (43’).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cr0ged40a6qx)


Πριν από την ανάπαυλα, οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να απαντήσουν, με τον Τζουντ Μπέλινγχαμ να βρίσκει με καταπληκτική κάθετη μέσα στην περιοχή τον Ραφαέλ Γκερέιρο, ο οποίος όμως καθυστέρησε, επιτρέποντας στην αγγλική άμυνα να διώξει.

Πέναλτι – γκολ ο Χάβερτς, με τη... δεύτερη!
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια φάση που σημάδεψε τον αγώνα. Σέντρα του Τσίλγουελ, ο Μάριους Βολφ άπλωσε το αριστερό του χέρι όντας μέσα στην περιοχή, η μπάλα βρήκε σε αυτό και ο Μάκελι, αφού συμβουλεύτηκε το VAR, έδειξε ορθά την άσπρη βούλα του πέναλτι.

Ο Χάβερτς ανέλαβε να το εκτελέσει, η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι του Μάγιερ, αλλά ο Ολλανδός διαιτητής διέταξε ορθά επανάληψη του πέναλτι, επειδή ο Σαλίχ Οζκάν μπήκε νωρίτερα στην περιοχή, κάτι που βεβαίως δεν επιτρέπεται.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cr0gzwe5g5u9)


Ο ίδιος παίκτης βρέθηκε το σθένος για να αναλάβει εκ νέου εκτέλεση, επέλεξε την ίδια γωνία, αυτή την φορά έστειλε την μπάλα στο βάθος της γερμανικής εστίας και έδωσε, πολύ νωρίς στο δεύτερο μέρος, σκορ πρόκρισης στην ομάδα του ανακουφισμένου Πότερ, ο οποίος δεν κοιτούσε καν το γήπεδο την ώρα της εκτέλεσης (53’). Η Τσέλσι, άλλωστε, σημείωσε δύο γκολ στο ίδιο ματς για πρώρη φορά από τις 27… Δεκεμβρίου (2-0 τη Μπόρνμουθ)!

Έχασε το άχαστο ο Μπέλιγχαμ
Η Ντόρτμουντ, σχεδόν παθητική μέχρι εκείνο το σημείο, ήταν σαν να… ξύπνησε από ηλεκτροσόκ! Μέσα σε τρία λεπτά, οι Βεστφαλοί μπήκαν δύο φορές με αξιώσεις μέσα στην αντίπαλη περιοχή, με το σουτ του Ρέινα να μπλοκάρεται από τον Φοφανά και τον Μπέλιγχαμ να χάνει μοναδική ευκαιρία με πλασέ εξ’ επαφής για να κάνει το 2-1.

Ο Βολφ δοκίμασε τα ρεφλέξ του Κέπα με σουτ μέσα από την περιοχή λίγο αργότερα και αφού ο Τέρζιτς είχε κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του, περνώντας ως αλλαγή τον Τζέιμι Μπίνο Γκίτενς αντί του Οζκάν.

Ο Πότερ «απάντησε» με την είσοδο του Κόνορ Γκάλαχερ αντί του (φιλότιμου, πλην μέτριου σε γενικές γραμμές) Ζοάο Φέλιξ, προσδοκώντας σε έναν μεγαλύτερο έλεγχο στην μεσαία γραμμή, αφήνοντας Στέρλινγκ και Χάβερτς μπροστά.

Άντεξε μέχρι το τέλος και λυτρώθηκε
Ένα διαγώνιο σουτ του Νίκλας Σίλε (ναι, του στόπερ) έφυγε άουτ, με τη Ντόρτμουντ να τα παίζει όλα για όλα στο τελευταίο εικοσάλεπτο, αφού πλέον δεν είχε τίποτα να χάσει. Γκολ του Γκάλαχερ που ακυρώθηκε ορθά για οφσάιντ του (δραστήριου) Στέρλινγκ που του σέρβιρε την μπάλα, με τον Πότερ να αναζητά φρεσκάδα με την είσοδο των Ρούμπεν Λόφτους – Τσικ, Ντένις Ζακάρια και Κρίστιαν Πούλισικ αντί των Ματέο Κόβατσιτς, Έντσο Φερνάντες και Στέρλινγκ.

Μια κεφαλιά άουτ του Μπέλιγχαμ ήταν η τελευταία ευκαιρία της Ντόρτμουντ, με την Τσέλσι να κρατάει σχετικά άνετα την πρόκριση στα έξι λεπτά των καθυστερήσεων (εξαίρεση ένα σουτ του Βολφ που κατέληξε στην αγκαλιά του Κέπα), πανηγυρίζοντας δεύτερη διαδοχική νίκη για πρώτη φορά από τα μέσα… Οκτωβρίου! Μια νίκη και μια πρόκριση, όμως, που μπορεί να αλλάξει το ρουν της φετινής σεζόν για τους Μπλε...

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cr0hwivb4dc9)


Τσέλσι (Γκρέιαμ Πότερ): Κέπα – Φοφανά, Κουλιμπαλί, Κουκουρέγια – Τζέιμς, Κόβατσιτς (83’ Λόφτους - Τσικ), Έντσο Φερνάντες, Τσίλγουελ – Στέρλινγκ (83’ Πούλισικ), Χάβερτς, Ζοάο Φέλιξ (67’ Γκάλαχερ).

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Μάγιερ – Βολφ, Σίλε, Σλότερμπεκ, Ραφαέλ Γκερέιρο – Τσαν – Μπραντ (5’ λ. τρ. Ρέινα), Μπέλινγχαμ, Οζκάν (64’ Γκίτενς), Ρόις – Αλέ (77’ Μάλεν).

Ειδήσεις σήμερα:

Οδύνη στην κηδεία του μηχανοδηγού Σπύρου Βούλγαρη - Παρών ο Μητσοτάκης

Σε αναστολή καθηκόντων οι γιατροί για τον επιθεωρητή - Έδωσαν άδεια 30 ημερών χωρίς εξέταση


Συνελήφθη ο συγγραφέας Στέφανος Ξενάκης - Είχε καταδικαστεί για ακάλυπτες επιταγές και χρέη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης