Ο Γκιννής 2ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αλπικού σκι! - Δείτε βίντεο

Ο Γκιννής 2ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αλπικού σκι! - Δείτε βίντεο

Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Αλέξανδρος Γκιννής, ο οποίος έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατακτά μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκι - Συγχαρητήρια από Μητσοτάκη, Αυγενάκη

ginnis_mak2
Στις 4 Φεβρουαρίου η πλειοψηφία των Ελλήνων έμαθε ότι υπάρχει κι ένας συμπατριώτης μας ο οποίος πρωταγωνιστεί στις πίστες του σκι.

Εκείνη την ημέρα ο γεννημένος στην Αθήνα, αλλά μεγαλωμένος σε Αυστρία και ΗΠΑ Αλέξανδρος Ιωάννης χάρισε στη χώρα μας το πρώτο της μεγάλο μετάλλιο σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκι, καθώς κατέκτησε τη 2η θέση στον αγώνα τεχνικής κατάβαση στον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλπικού σκι στο Σαμονί της Γαλλίας.

«Θέλω να γίνω για το σκι ότι ο Τσιτσιπάς για το τένις», είχε δηλώσει σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Αλέξανδρος ο οποίος σήμερα έγραψε μια ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία των ελληνικών χειμερινών αθλημάτων.

Ο 28χρονος πρωταθλητής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αλπικού σκι που διεξάγεται στην πόλη Κουρσεβέλ της Γαλλίας τερμάτισε στη δεύτερη θέση πίσω από τον Χένρικ Κριστόφερσεν.



Ο Νορβηγός ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 1:39.50, ο Γκιννής ακολούθησε σε 1:40.10 και τρίτος ήταν ο Ιταλός Άλεξ Βινάτζερ σε 1:40.28.

Κλείσιμο
26834931


Ο Γκιννής που υπήρξε μέλος της ομάδας των ΗΠΑ μέχρι το 2018 (έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και έφυγε όταν ήταν 12 ετών) κέρδισε το πρώτο ελληνικό μετάλλιο σε Ολυμπιακό χειμερινό άθλημα / αγώνισμα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού!

Τα συγχαρητήρια από Μητσοτάκη, Αυγενάκη
Λίγη ώρα μετά την ιστορική επιτυχία του Έλληνα σκιέρ, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον συνεχάρη μέσω του λογαριασμού του στο twitter όπου έγραψε:
«Ο Αλέξανδρος Γκιννής έγραψε ιστορία! Ο πρώτος Έλληνας που ανεβαίνει στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αλπικού Σκι, κατέκτησε το ασημένιο στην τεχνική κατάβαση, κέρδισε τον θαυμασμό όλων, και μας γέμισε υπερηφάνεια. Μπράβο Αλέξανδρε».


Ενώ ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης σημείωσε από την πλευρά του:



«Θερμά συγχαρητήρια στον δευτεραθλητή κόσμου στο σλάλομ, Αλέξανδρο Γκιννή, στην τεχνική κατάβαση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αλπικού Σκι.
Μπράβο Αλέξανδρε, έγραψες ιστορία για τη χώρα μας σε Ολυμπιακό χειμερινό άθλημα/αγώνισμα»



Ειδήσεις σήμερα:

Ελπίζω να σας αφήνω λίγο πιο αισιόδοξους, γράφει ο Μητσοτάκης στην ανασκόπηση με συντάξεις, ΑμεΑ και έργα

Τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα: Ευχαριστούμε τους Έλληνες που συνεχίζουν να βοηθούν τα θύματα του σεισμού


Εφιάλτης για 21χρονη στα Μεγάρα: Την έδενε, την απειλούσε με μαχαίρι μισού μέτρου και τη βίαζε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης