Ο Αλέξανδρος Ιωάννης Γκιννής χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο σε παγκόσμιο κύπελλο Σκι

Ο Αλέξανδρος Ιωάννης Γκιννής χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο σε παγκόσμιο κύπελλο Σκι

Ιστορική η σημερινή ημέρα για την Ελλάδα καθώς ο 28χρονος σκιέρ κατέκτησε τη 2η θέση στον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλπικού σκι στο Σαμονί της Γαλλίας

Ginnis1
Την ώρα που στην Ελλάδα όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι σε κατάσταση συναγερμού για την άφιξη της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένονται ισχυρές χιονοπτώσεις, η χώρα μας πανηγυρίζει το πρώτο της ιστορικά μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα Σκι!!!



Πρωταγωνιστής αυτής της (απρόσμενης για τους περισσότερους) επιτυχίας ο Ελληνοαμερικανός Αλέξανδρος Ιωάννης Γκιννής ο οποίος κατέκτησε τη 2η θέση στον αγώνα τεχνικής κατάβαση στον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλπικού σκι στο Σαμονί της Γαλλίας.

Οι δηλώσεις και τα μηνύματα του AJ Ginnis αμέσως μετά τον αγώνα και το μετάλλιο

Posted by Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων on Saturday, February 4, 2023


Κλείσιμο
Ο Γκιννής δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα καθώς στην στην 1η κούρσα (run) είχε τον 23ο χρόνο που δεν άφηνε και πολλά περιθώρια, ωστόσο στο 2ο run ήταν συγκλονιστικός, πραγματοποιώντας μια ονειρική κατάβαση με την καλύτερη επίδοση που του χάρισε τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο.



Και η αντίδραση του τη στιγμή που αντιλαμβάνεται ότι θα βρεθεί στο βάθρο των νικητών είναι πραγματικά εκπληκτική!




Μάλιστα από τους πρώτους που έσπευσαν να τον αποθεώσουν ήταν τα μέλη της αμερικανικής αποστολής με την οποία αγωνίζονταν μέχρι το 2020.



Το 2021 ο Γκιννής είχε γίνει ο πρώτος Έλληνας αθλητής ο οποίος είχε κατακτήσει πόντους σε αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όταν πήρε την 11η θέση στο Φλοχάου της Αυστρίας...



Κι αυτό είχε συμβεί ένα χρόνο μετά τη... μεταγραφή από την εθνική ομάδα των ΗΠΑ σ' αυτήν της Ελλάδας.

Ο Αλέξανδρος Ιωάννης γεννήθηκε στην Ελλάδα από Έλληνα πατέρα και Αμερικανίδα μητέρα, ενώ το σκι ήταν ο προορισμός του καθώς ο πατέρας του διατηρούσε σχολή εκμάθησης σκι στον Παρνασσό.

Σε ηλικία 12 ετών μετακόμισαν οικογενειακώς στην Αυστρία όπου εργάζονταν ο πατέρας τους τους χειμερινούς μήνες για να έρθει η μεγάλη αλλαγή σε ηλικία 15 ετών όταν εγκαταστάσθηκαν στις ΗΠΑ. Εκεί ο Αλέξανδρος Ιωάννης ξεδίπλωσε το ταλέντο του και γρήγορα εντάχθηκε στην εθνική ομάδων των ΗΠΑ.

chamonix-1


Από το 2018 διάφορα εσωτερικά προβλήματα στην Ομοσπονδάι των ΗΠΑ, αλλά και οι τραυματισμοί που τον ταλαιπώρησαν τον οδήγησαν σε δεύτερες σκέψεις με την ΕΟΧΑ (Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων) να τον προσεγγίζει και από το 2020 να αγωνίζεται με τα ελληνικά χρώματα.



Κι η επιτυχία του αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αν σκεφτούμε ότι πριν από λίγους μήνες υποβλήθηκε στην 6η σοβαρή επέμβαση στο γόνατο του, ωστόσο όχι μόνο δεν τα παράτησε, αλλά σήμερα χάρισε στην Ελλάδα την μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της..

Δείτε τη συνέντευξη που είχε δώσει στο MEGA όταν σιγά, σιγά είχε αρχίσει να δημιουργεί «θόρυβο» με τις πρώτες επιτυχίες του...

 

.

Ειδήσεις σήμερα:

Συγκλονίζει ο Βασίλης Λεβέντης για την περιπέτεια της υγείας του, «είδα την κηδεία μου»

Στη φυλακή o πρώην πνευματικός της Σαρλίν του Μονακό για παιδική πορνογραφία

Οργή στις ΗΠΑ για το κινεζικό μπαλόνι - Παίρνουν τα όπλα για να το… καταρρίψουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης