Γιώργος Πομάσκι για Μίλτο Τεντόγλου: Και ξυπόλητος θα πηδούσε καλά

Γιώργος Πομάσκι για Μίλτο Τεντόγλου: Και ξυπόλητος θα πηδούσε καλά

«Το παπούτσι δεν κάνει τον αθλητή. Ο αθλητής κάνει το παπούτσι» σχολίασε για την ακύρωση του άλματος του Τεντόγλου στα 8,40 μ.

tentoglou-pomaski
«Εγώ λέω ότι θα πηδούσε και ξυπόλητος. Έχει φοβερές ικανότητες. Από την πρώτη μέρα έχω πει ότι είναι ένα ξεχωριστό παιδί» δήλωσε ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι, με αφορμή την ακύρωση του άλματος του αθλητή του στα 8,40 μ. αλλά και την «απάντησή» του με το άλμα στα 8,41 μ. το βράδυ της Τετάρτης.

Όσον αφορά την αιτιολόγια για την ακύρωση του άλματος στα 8,40 μ. ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ ότι για κάποιο λόγο τα παπούτσια άυτά δεν έχουν πάρει πιστοποίηση, ωστόσο αυτό δεν ήταν κάτι που γνώριζαν, καθώς δεν θα τα είχε φορέσει.

«Για μένα είναι αδικία να μη μπορεί να πιστοποιηθεί ένα πράγμα που κάνεις 100 και 200 μέτρα με αυτά τα παπούτσια και 400. Το παπούτσι δεν κάνει τον αθλητή. Ο αθλητής κάνει το παπούτσι» είπε, επίσης, ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου και πρόσθεσε ότι η «αδικία πνίγει πολλές φορές, γιατί το παπούτσι δεν είναι φτιαγμένο για να προσθέσει ένα πόντο στην επίδοση του αθλητή».

Στο ερώτημα, δε, αν ο Τεντόγλου θύμωσε με την απόφαση αυτή, ο Γιώργος Πομάσκι απάντησε «εννοείται, αλλά ο Μίλτος έχει αυτό το χαρακτηριστικό, που τον φέρνει σε θετική πλευρά, δεν τον φέρνει σε αρνητική πλευρά, γιατί μπορεί κάποιος αθλητής να αποσυντονιστεί τελείως, μπορεί να παρατήσει την προσπάθειά του».

Κλείσιμο
Όσον αφορά τη δήλωση του αθλητή του ότι «μπορώ να πηδήξω το 8,40 όποτε θέλω», ο Γιώργος Πομάσκι απάντησε «το είπε και το εννοεί και το ξέρει. Δηλαδή αν πηδάς, 8,30-8,40 είναι το ίδιο και άμα πατάς και 10 πόντους όπως πάτησε χτες, 8,51. Δεν λέει τίποτα αυτό, είναι αγώνας, είναι προσπάθεια και νομίζω ότι το κάνει με τον καλύτερο τρόπο ο Μίλτος Τεντόγλου».

«Εγώ είμαι σίγουρος ότι ο Μίλτος θα συνεχίζει να κάνει αυτό που κάνει. Είναι ένας αθλητής στίβου, πηδάει άλμα εις μήκος και θα συνεχίζει να το κάνει με τον καλύτερο τρόπο. Να είναι να είναι υγιής μόνο, γιατί η πίεση είναι μεγάλη, τα ταξίδια είναι πολλά, οι προπονήσεις είναι βαριές. Ψυχικά είναι πολύ δυνατός. Δεν έχει κουραστεί, αλλά όλα τα σώματα δεν είναι για να τα βαράς όλη μέρα. Είναι λεπτεπίλεπτος, αλλά η συγκεκριμένη προπόνηση που κάνει είναι αποτελεσματική και αυτός έχει την ικανότητα να βγάζει το 100% της ικανότητάς του. Γιατί πολλά παιδιά λειτουργούν με 30, με 50, με 80. Αυτός όποτε χρειαστεί, μπορεί να βάλει 110. Είναι τέλειο τεχνικά το άλμα» συμπλήρωσε για τον Έλληνα Ολυμπιονίκη ο προπονητής του.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο επόμενος στόχος του Μίλτου Τεντόγλου είναι η νίκη στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου εξηγώντας ότι «αυτοί οι αγώνες είναι σταθμοί για την προετοιμασία, ναι μεν έχει κάποια κέρδη από αυτό το πράγμα, αλλά είναι μια συνέχεια που εξελίσσεται το φορμάρισμα του αθλητή αγωνιστικά»

Ειδήσεις σήμερα:

«Έκανα 8,41 μ. και έφυγα, ένα παπούτσι δεν κάνει τον αθλητή», λέει ο Τεντόγλου

«Πήγαινα στο ιατρείο του, με βίασε πάνω από δύο φορές» κατέθεσε η 12χρονη για τον δερματολόγο

Οικογένεια Λεβέντη - Αλγιαννάκη: Στο «σφυρί» τρία ακόμη ακίνητα για χρέη του γιου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης