Serie A: Με σπασμένα τα φρένα η Νάπολι, 2-1 τη Ρόμα και... φουλ για κούπα - Δείτε τα γκολ

Serie A: Με σπασμένα τα φρένα η Νάπολι, 2-1 τη Ρόμα και... φουλ για κούπα - Δείτε τα γκολ

Με λυτρωτή τον Τζιοβάνι Σιμεόνε η Νάπολι ξεκίνησε με νίκη τον δεύτερο γύρο της Serie A και αύξησε τη διαφορά της από τη δεύτερη θέση στους 13 βαθμούς - Εχασε την ευκαιρία η Λάτσιο, 1-1 με τη Φιορεντίνα

Collage_Maker-30-Jan-2023-12_17-AM
Ο Ζοσέ Μουρίνιο πριν το ματς της Ρόμα στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» έδωσε... συγχαρητήρια στη Νάπολι για την κατάκτηση του Σκουντέτο και οι παίκτες του Λουτσιάνο Σπαλέτι κάνουν ότι μπορούν για να τον δικαιώσουν. Σε ένα ανταγωνιστικό ματς με καλό ρυθμό και ευκαιρίες οι Παρτενοπέι επικράτησαν των Τζιαλορόσι με 2-1 και αύξησαν τη διαφορά τους από τη δεύτερη θέση στους 13 βαθμούς. Άνοιξε το σκορ ο πρώτος σκόρερ της Serie A, Οσιμέν, ισοφάρισε προσωρινά ο Ελ Σαράουι, έδωσε τη λύση ο Σιμεόνε, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cq50554uxrpt)


Στο πρώτο μέρος η Ρόμα προσπάθησε να πιέσει ψηλά και να κλέψει μπάλες αλλά η Νάπολι ήταν ανώτερη. Στο 4' ο Κβαρατσχέλια από τα αριστερά συνέκλινε προς τον άξονα, σούταρε δυνατά και ο Πατρίσιο έβγαλε σε κόρνερ. Στο 12' η Ρόμα πήγε να προηγηθεί... κατά λάθος, όταν ο Σπινατσόλα έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, τυφλή κεφαλιά προς τα πίσω του Κιμ, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μέρετ που έκανε άστοχη έξοδο.

Οι Παρτενοπέι άνοιξαν το σκορ στο 17'. Ρούι και Κβαρατσχέλια έκαναν το 1-2, ο δεύτερος έβγαλε τη σέντρα, ο Οσιμέν με δυο φανταστικά κοντρόλ κατέβασε τη μπάλα, απέφυγε τον Ιμπάνιεθ και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Πατρίσιο για το 1-0. O Νιγηριανός έφτασε τα 14 γκολ σε 16 εμφανίσεις στη Serie A και ο Γεωργιανός τις δέκα ασίστ σε ίδιο αριθμό συμμετοχών με τον συμπαίκτη του.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cq4y86krav49)
Κλείσιμο


Η Νάπολι έφτασε κοντά στο 2-0 στο 45'. Ο Λοσάνο απέφυγε τον Ιμπάνιες, έβγαλε τη σέντρα, δυνατή κεφαλιά του Οσιμέν και η μπάλα πέρασε άουτ. Οι Ρωμαίοι «άγγιξαν»τ ην ισοφάριση στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους. Ο Πελεγκρίνι έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, βολέ του Σπινατσόλα, η μπάλα έσκασε κιόλας στο χορτάρι και ο Μέρετ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος η Ρόμα ανέβασε... στροφές και το ματς απέκτησε ξέφρενο ρυθμό. Στο 55' ο Κβαρατσχέλια βγήκε σε θέση βολής, αλλά έκανε κακό κοντρόλ και έδιωξε ο Μαντσίνι. Στο 62' η Ρόμα είχε διπλή ευκαιρία. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κριστάντε πήρε την κεφαλιά, απέκρουσε ο Μέρετ, ο Σμόλινγκ έστρωσε τη μπάλα στον Ιμπάνιες, ο οποίος σούταρε και η μπάλα βγήκε κόρνερ. Στην αντεπίθεση οι γηπεδούχοι έφυγαν τρεις εναντίον δύο, ο Λοσάνο είχε δυο στηρίγματα, επέλεξε να σουτάρει και ο Πατρίσιο έβγαλε σε κόρνερ.

Οι Τζιαλορόσι «πάγωσαν» το «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» στο 75'. Ο Ζαλέφσκι έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ελ Σαράουι έφυγε στην πλάτη του Λοσάνο, ο Κιμ τον κάλυπτες και εξ επαφής ο Ιταλός εξτρέμ ισοφάρισε.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cq4zrbhmwsyx)


Το ματς «άνοιξε», η Νάπολι «κυνήγησε» το νικητήριο γκολ και το βρήκε στο 86' με τον Τζιοβάνι Σιμεόνε. Μετά από μπαλιά του Ζιελίνσκι ο Αργεντινός επιθετικός πάτησε περιοχή, απέφυγε τον Σμόλινγκ και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο «παραθυράκι» του Πατρίσιο για το τελικό 2-1.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cq4zz5qk949l)


Εχασε την ευκαιρία η Λάτσιο, 1-1 με τη Φιορεντίνα
Ισόπαλο 1-1 έληξε το ματς στο Ολίμπικο ανάμεσα στη Λάτσιο και τη Φιορεντίνα, με τους γηπεδούχους να χάνουν την ευκαιρία να βρεθούν στη 2η θέση. Οι Λατσιάλι μπήκαν δυνατά και στο 8ο λεπτό άνοιξαν το σκορ ο Καζάλε με υπέροχο τρόπο άνοιξε το σκορ. Η Φιορεντίνα προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο δεν είχε τις λύσεις για να απειλήσει, ενώ και οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά.

Στην επανάληψη, η Φιορεντίνα μπήκε δυνατά και στο 49' ο Γκονζάλες με τρομερό σουτ εκτός περιοχής διαμόρφωσε το 1-1. Ο Ιμόμπιλε επέστρεψε έπειτα από σοβαρό τραυματισμό, ωστόσο δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του. Η Φιορεντίνα θα μπορούσε στις καθυστερήσεις να πάρει το διπλό, αλλά το σουτ του Μιλένκοβιτς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cq4x94g8dpb5)


To Allianz Stadium ήταν κατάμεστο, αλλά το κλίμα δεν ήταν το ιδανικό μετά τα όσα έγιναν με το -15 και έγινε χειρότερο στη συνέχεια, αφού η Γιούβε ηττήθηκε 2-0 από τη Μόντσα. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι προσπέρασαν την «Κυρία», αφήνοντάς τη στη 13η θέση. Παράλληλα, έγραψαν ιστορία, αφού νίκησαν τη Γιούβε τις δυο πρώτες φορές τους στη Serie A μετά την Ίντερ το 1930.

Η Μόντσα μπήκε δυνατά και στο 12ο λεπτό βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ του Καπράρι ακυρώθηκε. Ωστόσο, έξι λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με ιδανικό τελείωμα του Τσούρια από κοντά μετά την κάθετη του Ματσίς.

Καμία αντίδραση από την κακή Γιούβε, η οποία δεν έβρισκε λύσεις επιθετικά. Αντίθετα, η Μόντσα στο 39′ πήρε τεράστιο προβάδισμα νίκη, με τον Αουγκούστο να κάνει ανενόχλητος μεγάλη κούρσα, να μοιράζει στον Μότα, ο οποίος αφού πέρασε τον Σέζνι διαμόρφωσε το 2-0. Στην επανάληψη, η Γιουβέντους παρουσιάστηκε βελτιωμένη, αλλά σε τρεις περιπτώσεις, Λοκατέλι, Μίλικ και Ντι Μαρία δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Ντι Γκρεγκόριο. Μάλιστα, το γκολ του Μπρέμερ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ στο 76' και κάπου τελείωσαν όλα... Ο Μίλικ αποχώρησε με τραυματισμό αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες από το 81′ και τίποτα δεν άλλαξε...

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cq4swx6mtf95)



Η 20η αγωνιστική:
Παρασκευή 27/01
Μπολόνια-Σπέτσια 2-0 (37' Πος, 77' Ορσολίνι)
Λέτσε-Σαλερνιτάνα 1-2 (23' Στρεφέτσα - 5' Ντιά, 20' Βιλένα)

Σάββατο 28/01
Έμπολι-Τορίνο 2-2 (37' Λουπέρτο, 69' Μάριν - 82' Ρίτσι, 85' Σανάμπρια)
Κρεμονέζε-Ίντερ 1-2 (11' Οκερέκε - 21', 65' Μαρτίνες)
Αταλάντα-Σαμπντόρια 2-0 (42' Μέλε, 57' Λούκμαν)

Κυριακή 29/01
Μίλαν-Σασουόλο 2-5 (24' Ζιρού, 81' Οριγκί-19' Ντεφρέλ, 21' Φρατέσι, 30' Μπεράρντι, 47' Λοριέντ, 79' Ενρίκε )
Γιουβέντους-Μόντσα 0-2 (18' Τσουρία, 39' Μότα)
Λάτσιο-Φιορεντίνα 1-1 (8' Καζάλε - 49' Γκονζάλες)
Νάπολι-Ρόμα 2-1 (17' Οσιμέν, 86' Σιμεόνε - 75' Ελ Σαράουι)

Δευτέρα 30/01
Ουντινέζε-Βερόνα (21:45)

Η επόμενη (21η) αγωνιστική:
Σάββατο 04/02
Κρεμονέζε-Λέτσε (16:00)
Ρόμα-Έμπολι (19:00)
Σασουόλο-Αταλάντα (21:45)

Κυριακή 05/02
Σπέτσια-Νάπολι (13:30)
Τορίνο-Ουντινέζε (16:00)
Φιορεντίνα-Μπολόνια (19:00)
Ίντερ-Μίλαν (21:45)

Δευτέρα 06/02
Βερόνα-Λάτσιο (19:30)
Μόντσα-Σαμπντόρια (21:45)
Τρίτη 07/02
Σαλερνιτάνα-Γιουβέντους (21:45)



Πηγή:www.gazzetta.gr




Ειδήσεις σήμερα:


Ρέθυμνο: Μπροστά στους αστυνομικούς έπεσε ο πυροβολισμός στο μπαρ - Δείτε βίντεο

Qatargate - Financial Times: «Inside woman» του Παντσέρι η Εύα Καϊλή

Η Τουρκία να λογοδοτήσει για το πώς οδήγησε την ελληνική μειονότητα στα πρόθυρα εξαφάνισης, λέει το υπουργείο Εξωτερικών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης