Australian Open: Ίδια ημέρα αλλά 17 χρόνια μετά τον Παγδατή ο τελικός του Τσιτσιπά

Australian Open: Ίδια ημέρα αλλά 17 χρόνια μετά τον Παγδατή ο τελικός του Τσιτσιπά

Στις 29 Ιανουαρίου 2006 ο Μάρκος Παγδατής είχε ηττηθεί στον τελικό του Australian Open με 3-1 από τον Ρότζερ Φέντερερ

παηδα
Το ημερολόγιο έγραφε 29 Ιανουαρίου 2006 και στο κεντρικό κορτ του Melbourne Park στον τελικό του Australian Open εισέρχονταν οι "μονομάχοι".

Το Νο1 κόσμου, ο Ρότζερ Φέντερερ και το Νο54 ο Μάρκος Παγδατής. Ένας Κύπριος στον τελικό ενός Grand Slam και η Μελβούρνη ζούσε μοναδικές στιγμές από τους Έλληνες ομογενείς.

Baghdatis v Federer: 2006 Australian Open Men's Final Highlights


Ο Μάρκος Παγδατής εκείνη την εποχή ήταν 20 ετών! Είχε κατακτήσει το Australian Open στα Juniors το 2003, είχε φτάσει στον 4ο γύρο στο Australian Open 2005 και το τουρνουά της Μελβούρνης (2006) ήταν μόλις το 5ο Grand Slam που συμμετείχε.

Ο Κύπριος τενίστας ήταν στο Νο54 κόσμου και έφτασε στην καριέρα του έως το Νο8. Περνάει εύκολα ή δύσκολα τους τρεις πρώτους γύρους και ισοφαρίζει το ρεκόρ του που είναι ο 4ος γύρος.

Κλείσιμο
Εκεί θα βρει ένα σπουδαίο παίκτη που είναι στο Νο3 κόσμου. Τον Αμερικανό Άντι Ρόντικ. Θα τον υποτιμήσει ο Ρόντικ και θα αποκλειστεί με 6-4,1-6, 6-3,6-4. Ακολουθεί στους "8" άλλος ένας top-10 παίκτης. Είναι ο Ιβάν Λιούμπισιτς που ήταν για χρόνια ο προπονητής του Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Κροάτης είναι στο Νο8 κόσμου αλλά θα αποκλειστεί με 3-2 σετ από τον Κύπριο. Δεν θα φτάσει ξανά πιο μακριά από τους "8" στη Μελβούρνη ο Λιούμπισιτς. Θα κερδίσει και 3ο top-10 παίκτη που θα είναι ο Νταβίντ Νταλμπαντιάν (Νο4). Τον νικά με 3-2 σετ και ο Μάρκος είναι στον τελικό. Κέρδισε 3 top-10 παίκτες στη σειρά αλλά τίτλο δεν πήρε.

Ο τελικός με τον Φέντερερ

Ο Ελβετός είναι στο Νο1 για 2 χρόνια, και έχει κερδίσει ήδη 6 Grand Slam. Από το 2003! Ο θρυλικός Ρότζερ που 15 χρόνια μετά έφτασε στους "16" στο Roland Garros θα επικρατήσει στον τελικό με 3-1.

Αυτή θα είναι η 4η συνάντηση τους μέσα σε 17 μήνες και ο Φέντερερ θα φτάσει στο 4-0. Ο Παγδατής θα τον κερδίσει το 2010 στο Indian Wells και τελικά τα μεταξύ τους παιχνίδια θα κλείσουν στο 7-1.

Μετά από 17 χρόνια πάλι στις 29 Ιανοαυρίου ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα συναντήσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του AO στη Rod Laver Arena. Τότε ο Παγδατής είχε δηλώσει ότι έμπνευση του είχε δώσει η επιτυχία της Ελλάδας στο Euro 2004 ενώ σήμερα ο Τσιτσιπάς τόνισε ότι είχε όνειρο να κάνει στη Μελβούρνη ότι και ο Κύπριος. 


Ειδήσεις σήμερα:

15χρονη στο Ηράκλειο κατήγγειλε τον βιασμό της - Έρευνες της ΕΛΑΣ

Απορρίφθηκε με 156 ψήφους η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην επιστολή Ράμμου δεν υπάρχουν ονόματα, πού τα βρήκατε κ. Τσίπρα; - Δείτε live
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης