Australian Open: Ο Τσιτσιπάς έχει κερδίσει Ναδάλ, Φέντερερ και κυνηγά τον Τζόκοβιτς

Australian Open: Ο Τσιτσιπάς έχει κερδίσει Ναδάλ, Φέντερερ και κυνηγά τον Τζόκοβιτς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε το 2019 τον Φέντερερ, το 2021 τον Ναδάλ και το 2023 θα παίξει με τον Τζόκοβιτς αλλά σε τελικό στο Australian Open

26738167
Το Australian Open και το Roland Garros είναι τα δύο αγαπημένα Grand Slam του Στέφανου Τσιτσιπά.

Ο Έλληνας τενίστας λατρεύει το χώμα και στο Roland Garros έφτασε το 2021 στον πρώτο τελικό Grand Slam της καριέρας του ενώ στο Australian Open έχει πάντα δίπλα του τους Έλληνες ομογενείς και έχει πετύχει σπουδαία πράγματα με αποκορύφωμα την προκρισή του στον τελικό του 2023.

Stefanos Tsitsipas vs Roger Federer | Australian Open 2019 R4 Highlights


Ο Στέφανος Τσιτσιάς θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (10:30) τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό της Μελβούρνης και έχει να παλέψει πρώτα από όλα με την παράδοση. Ο Νόλε έχει 9/9 νίκες σε τελικούς στο ΑΟ και είναι κάτι σαν τον Ράφα Ναδάλ στο Roland Garros ενώ στα μεταξύ τους παιχνίδια ο Σέρβος έχει 10-2 νίκες!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι αήττητος από το 2018 στο Australian Open αλλά εκεί στη Rod Laver Arena ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει κάνει... θαύματα. Το 2019 είχε αποκλείσει με 3-1 σετ στον 4ο γύρο τον Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος ήταν ο νικητής του τουρνουά το 2018.

Κλείσιμο
Rafael Nadal vs Stefanos Tsitsipas Extended Highlights | Australian Open 2019 Semi-Finals


Μέσα από αυτή τη νίκη ο Έλληνας τενίστας έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο και όλοι πίστεψαν πως θα είναι ένας από τους διαδόχους των Big-3. Δύο χρόνια αργότερα, το 2021, ο Τσιτσιπάς απέκλεισε με ανατροπή (3-2) στον προημιτελικό τον Ράφα Ναδάλ.

Μπορεί ο Νόλε να είναι κυρίαρχος στη Μελβούρνη αλλά ο Τσιτσιπάς εκεί έχει κερδίσει 2 από τα 3 μέλη του Big-3. Την Κυριακή ο νικητής εκτός από τον τίτλο θα κερδίσει και την άνοδο στο Νο1 με τον Τσιτσιπά να είναι μεν αουτσάιντερ αλλά να έχει καλές πιθανότητες για να πετύχει το... θαύμα.

Το πιο "βαρύ" που έχει να διαχειριστεί ο Έλληνας είναι ότι αυτός ο αγώνας κρίνει τίτλο και η ιστορία έχει γράψει ότι δεν έχει νικήσει ποτέ μέλος του Big-3 σε τελικό.

«Σέβομαι τον Στέφανο»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς όταν είδε ότι ο Ναδάλ και ο Μεντβέντεφ, που ήταν στην πλευρά του Τσιτσιπά, δεν υπήρχαν πλέον στο ταμπλό άρχισε να ... αποθώνει τον Έλληνα τενίστα και να εκθειάζει την πρόοδό του.

“Stefanos, see you in two days!” | Djokovic reaches TENTH Australian Open Final | Eurosport Tennis



Την ίδια τακτική συνέχισε και μετά τον ημιτελικό όπου και δήλωσε για τον τελικό του RG 2021: «Λοιπόν, κέρδισα εκείνον τον αγώνα, οπότε οι αναμνήσεις μου είναι θετικές (γέλια)! Ήμουν πίσω με 0-2 σετ και νομίζω ήταν η πρώτη φορά που επέστρεψα από το 0-2 σετ σε έναν τελικό Grand Slam. Για εκείνον ήταν ο πρώτος τελικός σε Grand Slam. Ήταν μια μεγάλη μάχη σωματικά και πνευματικά, πάντα είναι έτσι με τον Στέφανο».


Συνεχίζοντας είπε: «Τον σέβομαι πολύ, έχει βελτιωθεί πολύ όλα αυτά τα χρόνια και επίσης είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες τύπους στο tour. Με όλα τα ενδιαφέροντά του εκτός γηπέδου, με μαλλιά του... Έχουμε και οι δυο δουλειά την Κυριακή, ας κερδίσει ο καλύτερος».




Ειδήσεις σήμερα:

15χρονη στο Ηράκλειο κατήγγειλε τον βιασμό της - Έρευνες της ΕΛΑΣ

Απορρίφθηκε με 156 ψήφους η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην επιστολή Ράμμου δεν υπάρχουν ονόματα, πού τα βρήκατε κ. Τσίπρα; - Δείτε live
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης