Κύπελλο Ισπανίας: Στα προημιτελικά η Ρεάλ με ανατροπή, 3-2 εκτός έδρας τη Βιγιαρεάλ - Δείτε τα γκολ

Κύπελλο Ισπανίας: Στα προημιτελικά η Ρεάλ με ανατροπή, 3-2 εκτός έδρας τη Βιγιαρεάλ - Δείτε τα γκολ

Η «βασίλισα» θα μπει την Παρασκευή (20/01, 14:00) στην κληρωτίδα των προημιτελικών μαζί με Μπιλμπάο, Ατλέτικο, Βαλένθια, Μπαρτσελόνα, Οσασούνα, Σοσιεδάδ και Σεβίλλη

Collage_Maker-20-Jan-2023-12_42-AM
Πριν από δώδεκα ημέρες, μια ανώτερη Βιγιαρεάλ υποχρέωνε την Ρεάλ Μαδρίτης σε ήττα στο «Εστάδιο ντε λα Θεράμικα» (2-1) και στην απώλεια της πρώτης θέσης στη La Liga. Και, στο ίδιο σκηνικό, η Βασίλισσα βρέθηκε να χάνει με 2-0, αλλά χάρη στον εξαιρετικό Ντάνι Θεμπάγιος, βρήκε το σθένος να επιστρέψει και, με μια ανατροπή «α λα Ρεάλ», νίκησε με 3-2 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cpwi8apjhaup)


Γκολάρα του Καπουέ
Η ομάδα του Κίκε Σετιέν, η οποία πήρε με το σπαθί της την πρόκριση στα προημιτελικά, μπήκε πολύ δυνατά από την αρχή και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο τέταρτο λεπτό. Μετά από εκτέλεση πλαγίου, η μπάλα έφτασε μέσα στην περιοχή στον Ετιέν Καπουέ, ο οποίος έκανε ένα εξαιρετικό κοντρόλ και με «κεραυνό» έστειλε την μπάλα εκεί όπου ο Τιμπό Κουρτουά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αποτρέψει το 1-0.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cpwfv2xddvi1)


Κλείσιμο
Η Ρεάλ, η οποία δεν είχε Ντάνι Καρβαχάλ, Λούκας Βάθκεθ, Νταβίντ Αλάμπα, Ορελιέν Τσουαμενί (την ίδια ώρα του αγώνα έβλεπε ματς ΝΒΑ στο Παρίσι...) και Λούκα Μόντριτς (ο τελευταίος έμεινε εκτός για λόγους ξεκούρασης), προσπάθησε να απαντήσει αμέσως και άγγιξε την ισοφάριση σε σουτ του Φεδερίκο Βαλβέρδε που έφυγε άουτ.

Οι γηπεδούχοι, παρά το γρήγορο γκολ, δεν κλείστηκαν και συνέχισαν να επιτίθενται, με τον Γιέρεμι Πίνο να σουτάρει βιαστικά όταν είχε την ευκαιρία να σκοράρει, με τον Βαλβέρδε να προλαβαίνει τον Άλεξ Μπαένα προτού «εκτελέσει» τον Κουρτουά.


Από το 1-1... στο 2-0
Οι Μαδριλένοι, οι οποίοι ξεκάθαρα δεν ένιωθαν άνετα στον αγωνιστικό χώρο, πόνταραν στην ατομική ποιότητα των παικτών τους και έφτασαν μια ανάσα από το 1-1. Συνδυασμός των Βινίσιους Ζούνιορ, Φερλάν Μεντί, Ροντρίγκο και σουτ του τελευταίου από ιδανική θέση, με τον Πάου Τόρες να διώχνει την μπάλα πάνω στην γραμμή.

Η Βιγιαρεάλ απάντησε με συνδυασμό Πίνο – Μπαένα που έκοψε σωτήρια ο Έντερ Μιλιτάο, με την άμυνα της Ρεάλ να μην μπορεί να κάνει τίποτα στο 42’, όταν ύστερα από πολύ καλή αντεπίθεση και συνδυασμό, ο Ζεράρ Μορένο βρήκε με καταπληκτικό τρόπο τον Σάμου Τσουκουέζε, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Κουρτουά για το 2-0.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cpwgwjlpga9t)


Η ομάδα του Σετιέν δεν σταμάτησε εκεί και απείλησε πριν από την ανάπαυλα με μακρινό σουτ του Αλμπέρτο Μορένο, υποχρεώνοντας τον Κουρτουά να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ, για να αποτρέψει το (τελειωτικό) 3-0.

Βινίσιους και Μιλιτάο το 2-2!
Ο προπονητής των γηπεδούχων υποχρεώθηκε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου να κάνει δύο αλλαγές, αφού Χουάν Φόιθ και Ραούλ Αλμπιόλ έπαιζαν σφίγγοντας τα δόντια, δεν άντεξαν άλλο και έδωσαν την θέση τους στον νεαρό Χόρχε Κουένκα και τον Άισα Μαντί αντίστοιχα, με τη Βιγιαρεάλ να γίνεται πιο ευάλωτη στα μετόπισθεν.

Ο Αντσελότι, από την πλευρά του, έριξε στο γήπεδο Μάρκο Ασένσιο και Ντάνι Θεμπάγιος, με τον τελευταίο να κάνει αισθητή την παρουσία του με το «καλησπέρα». Η Ρεάλ έκλεψε ψηλά την μπάλα, Καρίμ Μπενζεμά και Θεμπάγιος συνδυάστηκαν και αυτός σέρβιρε την μπάλα στον Βινίσιους Ζούνιορ, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Φίλιπ Γιόργκενσεν μέσα από την περιοχή, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι (57’).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cpwhchvc6755)


Η Βιγιαρεάλ, η οποία έχασε με τραυματισμό και τον Γιέρεμι Πίνο, οπισθοχώρησε και έδωσε την μπάλα στην ανεβασμένη Ρεάλ, η οποία δεν άργησε να «χτυπήσει» και πάλι, εκμεταλλευόμενη τα αμυντικά προβλήματα των γηπεδούχων.

Σέντρα του (καθοριστικού) Θεμπάγιος, καρφωτή κεφαλιά του Μπενζεμά στο δεύτερο δοκάρι, ο Γιόργκενσεν αποκρούει, αλλά ο Έντερ Μιλιτάο παίρνει το ριμπάουντ και ισοφαρίζει σε 2-2 για τους μεταμορφωμένους φιλοξενούμενους (70’).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cpwhot07dyqh)


Επική ανατροπή με Θεμπάγιος!
Η δυναμική του αγώνα είχε αλλάξει δραματικά, η κουρασμένη Βιγιαρεάλ δεν πατούσε καλά και η Ρεάλ είχε πάρει τα πάνω της όταν έμοιαζε τελειωμένη, με τον Εντουάρντο Καμαβινγκά να χάνει μια σπουδαία ευκαιρία για να ολοκληρώσει την ανατροπή.

Αυτή έφερε την σφραγίδα του κορυφαίου της Ρεάλ, παρ’ ότι έπαιξε λίγο παραπάνω από μισή ώρα. Ο Θεμπάγιος, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το καλοκαίρι και δεν είναι σίγουρη η ανανέωσή του, βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μεγάλης περιοχής, πήρε εξαιρετική μπαλιά του Μάρκο Ασένσιο και με άψογο πλασέ, νίκησε τον Γιόργκενσεν και έδωσε στο 86’ επική νίκη – πρόκριση (3-2) στη Ρεάλ, η οποία θα μπει την Παρασκευή (20/01, 14:00) στην κληρωτίδα των (επίσης νοκ άουτ) προημιτελικών μαζί με Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ατλέτικο Μαδρίτης, Βαλένθια, Μπαρτσελόνα, Οσασούνα, Ρεάλ Σοσιεδάδ και Σεβίλλη.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cpwhzpb4wtwh)


Βιγιαρεάλ (Κίκε Σετιέν): Γιόργκενσεν – Φόιθ (52’ λ. τρ. Μαντί), Πάου Τόρες, Αλμπιόλ (46’ λ. τρ. Κουένκα), Αλμπέρτο Μορένο – Καπουέ, Παρέχο, Μπαένα – Τσουκουέζε, Ζεράρ Μορένο, Γιέρεμι Πίνο (68’ λ. τρ. Μοράλες).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Νάτσο, Έντερ Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Μεντί – Κρόος (56’ Ντάνι Θεμπάγιος), Καμαβινγκά, Βαλβέρδε – Ροντρίγκο (56’ Ασένσιο), Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ.

Κύπελλο Ισπανίας – Φάση των «16»

Τρίτη 17/01
Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μαγιόρκα 1-0 (5’ Ρόμπερτ Ναβάρο)
Αλαβές – Σεβίλλη 0-1 (48’ Ράκιτιτς)

Τετάρτη 18/01
Σπόρτινγκ Χιχόν – Βαλένθια 0-4 (10’, 38’ Καβάνι, 20’ Κλάιφερτ, 64’ Λίνο)
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Εσπανιόλ 1-0 (37’ Ντε Μάρκος)
Λεβάντε – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2 (53’ Μοράτα, 90’+1’ Γιορέντε)
Μπέτις – Οσασούνα 2-4 πέν. (κ.δ. 1-1, παρ. 2-2) (63’ Καρβάλιο, 103’ Σαμπαλί – 90’+2’ Νταβίντ Γκαρθία, 106’ Ρουμπέν Γκαρθία)

Πέμπτη 19/01
Θέουτα – Μπαρτσελόνα 0-5 (41’ Ραφίνια, 50’, 90’+1’ Λεβαντόφσκι, 70’ Φατί, 77’ Κεσιέ)
Βιγιαρεάλ – Ρεάλ Μαδρίτης 2-3 (4’ Καπουέ, 42’ Τσουκουέζε – 57’ Βινίσιους Ζούνιορ, 70’ Έντερ Μιλιτάο, 86’ Ντάνι Θεμπάγιος)



Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Qatargate - Εύα Καϊλή: Παραμένει στη φυλακή για ακόμη έναν μήνα

Μοσχάτο: «Πήρες λεφτά κι από τη μάνα μου, θα σε σκοτώσω» - Ο τελευταίος διάλογος της 47χρονης με τον λογιστή

Άλεκ Μπάλντουιν: Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης