Πέθανε ο Πολύβιος Κόσυβας - Είχε σφυρίξει αγώνα μπάσκετ όπου οι αθλητές επέστρεψαν από τα ντους για να συνεχίσουν το ματς

Πέθανε ο Πολύβιος Κόσυβας - Είχε σφυρίξει αγώνα μπάσκετ όπου οι αθλητές επέστρεψαν από τα ντους για να συνεχίσουν το ματς

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 71 ετών άφησε ο Πολύβιος Κόσυβας, άλλοτε παίκτης του Σπόρτιγκ και επί σειρά ετών διαιτητή της Α' Εθνικής, ο οποίος πέρασε στην ιστορία για το αλήστου μνήμης παιχνίδι στην Πάτρα μεταξύ του Απόλλωνα και του Άρη το 1984

κοσθυβας
Ο Πολύβιος Κόσυβας έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τετάρτη (18/1) και ήταν από τα μέλη της ομάδας του Σπόρτιγκ στις αρχές της δεκαετίας του '70.

Από το 1977 έως και το 1984 ήταν διαιτητής της Α' Εθνικής, ενώ το τελευταίο ματς που σφύριξε στην καριέρας του ήταν και ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στην ιστορία του πρωταθλήματος.

ΑΠΟΛΛΩΝ Π.-ΑΡΗΣ 87-90 *παράταση [1984-85 (ΕΡΤ,10/11/84)]


Κλείσιμο
Συγκεκριμένα ήταν ένα ματς στο οποίο ο Βασίλης Λιανός του Απόλλωνα είχε ευστοχήσει με τη λήξη του αγώνα από τη μία πλευρά του παρκέ στο αντίπαλο καλάθι και όλοι πίστεψαν ότι οι Πατρινοί είχαν νικήσει με 81-78. Μάλιστα ο κόσμος μπήκε στο παρκέ να πανηγυρίσει, οι ομάδες είχαν κατευθυνθεί στα αποδυτήρια αλλά εκ των υστέρων το καλάθι είχε κριθεί εκπρόθεσμο από τη γραμματεία και τους διαιτητές της αναμέτρησης, τον Πολύβιο Κόσυβα και τον Γρηγόρη Μαργέλη.

Αποτέλεσμα; Οι ομάδες να επιστρέψουν από τα... ντους προκειμένου να διεξαχθεί πεντάλεπτη παράταση από την οποία είχε βγει νικητής ο Άρης. Ο Πολύβιος Κόσυβας σφύριξε στο σύνολο 69 αγώνες της (τότε) Α' Εθνικής κατηγορίας.

Μάλιστα ο εκλιπόντας είχε γίνει πρωταγωνιστής και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, όταν ως θεατής του μαραθωνίου είχε βοηθήσει τον βραζιλιάνο δρομέα, Βαντερλέι Ντε Λίμα, ο οποίος προπορεύονταν της κούρσας αλλά ένας θεατής τον είχε ρίξει κάτω! Τότε ήταν άμεση η αντίδραση του Πολύβιου Κόσυβα, ο οποίος τον βοήθησε να σηκωθεί και να συνεχίσει, με αποτέλεσμα να τιμηθεί μερικά χρόνια αργότερα από την βραζιλιάνικη Ολυμπιακή Επιτροπή.

Πηγή: www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Διάσημος Βρετανός ηθοποιός εξαφανίστηκε ενώ έκανε πεζοπορία σε βουνό της Καλιφόρνια

Δελφίνι δυο μέτρων ξεβράστηκε σε παραλία της Καβάλας

«Γκρίνιες» Τσαβούσογλου σε Μπλίνκεν για Ελλάδα - Τι συζήτησαν για τα F-16
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης