Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επίσημο ενδιαφέρον για την εξαγορά της εκδήλωσε ο σερ Τζιμ Ράτκλιφ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επίσημο ενδιαφέρον για την εξαγορά της εκδήλωσε ο σερ Τζιμ Ράτκλιφ

Η εταιρεία του Βρετανού δισεκατομμυριούχου επιβεβαίωσε πως «βρίσκεται στη διαδικασία» για την εξαγορά του δημοφιλούς συλλόγου

manchester__United
Το ενδιαφέρον του για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επιβεβαίωσε σήμερα η πλευρά του Βρετανού δισεκατομμυριούχου Σερ Τζιμ Ράτκλιφ.

Συγκεκριμένα, εταιρεία χημικών της οποίας είναι ιδιοκτήτης ο 70χρονος, έκανε γνωστό πως κατέθεσε επίσημα το ενδιαφέρον της στους σημερινούς ιδιοκτήτες του συλλόγου, την οικογένεια Γκλέιζερ. «Έχουμε θέσει επίσημα τους εαυτούς μας στη διαδικασία», δήλωσε εκπρόσωπος της Ineos.

Κατά πληροφορίες έχουν προκύψει και άλλες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για την ιδιοκτησία της Γιουνάιτεντ, με Σαουδάραβες και άλλους πολυεκατομμυριούχους από τη Μέση Ανατολή να έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στον βρετανικό σύλλογο.

Ο Ράτκλιφ, που θεωρείται ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βρετανίας, δεν έχει κρύψει ότι θα ενδιαφερόταν να αγοράσει τη Γιουνάιτεντ, την οποία υποστηρίζει από τα παιδικά του χρόνια.

Κλείσιμο
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τέθηκε προς πώληση προς τα τέλη του περασμένου έτους, όταν οι Γκλέιζερ, οι οποίοι βρίσκονται στο τιμόνι για 17 χρόνια, έδωσαν εντολή για «στρατηγική αναθεώρηση» στα διοικητικά.

Θυμίζεται πως ο Ράτκλιφ ήταν μεταξύ των υποψηφίων για την Τσέλσι όταν η ιδιοκτησία της βγήκε προς πώληση μετά την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά η προσφορά του, ύψους 4,25 δισ. λιρών, απορρίφθηκε.

Ο Βρετανός επιχειρηματίας δεν είναι άγνωστος στον χώρο του αθλητισμού, έχοντας επενδύσει, μεταξύ άλλων, στη γαλλική Νις και στην ελβετική FC Lausanne-Sport, ομάδες στις οποίες είναι μεγαλομέτοχος.


Ειδήσεις σήμερα:

Αλμέιδα: «Στην ΑΕΚ ήθελα να δοκιμάσω τον εαυτό μου, όλη μου η ζωή ήταν μια πρόκληση»

Ο Άρειος Πάγος θα κρίνει εάν θα επαναληφθεί η δίκη για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας

Πώς έγινε το έγκλημα στο Μοσχάτο με θύμα τον λογιστή - Τι είπε η δράστης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης