Τσιτσιπάς - Χαλίς 3-0: Εδειξε χαρακτήρα ο Στέφανος, έκανε το πρώτο βήμα για την κούπα

Τσιτσιπάς - Χαλίς 3-0: Εδειξε χαρακτήρα ο Στέφανος, έκανε το πρώτο βήμα για την κούπα

Εξαιρετικός Τσιτσιπάς κέρδισε σε δύο ώρες τον Χαλίς και είναι στον δεύτερο γύρο του πρώτου grand slam της χρονιάς

s3-tennis
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέρασε χωρίς απώλειες στον δεύτερο γύρο του Australian Open.

Δυσκολεύτηκε μόνο στο τρίτο σετ απέναντι στον Κουεντίν Χαλίς, αλλά πήρε τη νίκη με 3-0 (6-3, 6-4, 7-6 (6) σε 2 ώρες ακριβώς) και συνεχίζει στη Μελβούρνη.



Κλείσιμο
Εκανε εκπληκτικό παιχνίδι για 2,5 σετ, αποσυντονίστηκε λίγο στη συνέχεια, αλλά πήρε το τρίτο σετ στο τάι μπρέικ.

Ο Στέφανος είχε συνολικά 17 άσους (9 ο αντίπαλός του), 84% κερδισμένους πόντους σε πρώτο σερβίς, 46 winners (έναντι 36) και 17 μόλις αβίαστα λάθη (30 ο Χαλίς), εκ των οποίων τα 11 ήταν στο τρίτο σετ.

Παράλληλα, παρέμεινε άηττητος φέτος, καθώς μετράει 5-0 νίκες και με το διπλό μαζί είναι στο 8-0!

Επόμενος αντίπαλος θα είναι ένας εκ των Γιάνικ Χάνφμαν και Ρίνκι Χιτζικάτα.

Γρήγορα το 1-0 ο Τσιτσιπάς με το σερβίς του

Στα πρώτα τρία αναγνωριστικά games οι δύο αντίπαλοι σέρβιραν εξαιρετικά, με τον Στέφανο να έχει προβάδισμα 2-1.

Αμέσως μετά ήρθε το break από την πίεση του Στέφανου και τα λάθη του αντιπάλου του, για να κρατήσει με το σερβίς του και να φτάσει στο 4-1 ο Τσιτσιπάς. Ο Χαλίς μείωσε προσωρινά σε 4-2, αλλά με δύο άσους ο Τσιτσιπάς έφτασε στο 5-2 με το δεύτερο love game στο ματς.

Ο Χαλίς σέρβιρε εξαιρετικά και με τα ανεβάσματα στο φιλέ μείωσε και πάλι, αλλά ο Τσιτσιπάς με το εξαιρετικό του σερβίς, έβρισκε εύκολα winners για να πάρει το σετ με 6-3, έχοντας 7 άσους, 15 winners, 15/15 κερδισμένους πόντους σε πρώτο σερβίς και μόλις 3 αβίαστα λάθη!

Στο ίδιο... mood ο Τσιτσιπάς και 2-0 σετ σε 62 λεπτά

Ιδια εικόνα στο δεύτερο σετ, με τον Στέφανο να σπαταλά break point στο πρώτο και τον Χαλίς να έχει προβάδισμα 2-1 στα games χάρη στα θανατηφόρα του σερβίς.

Με άλλο ένα love service game ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε και έφτασε σε break για το 3-2, όταν εκμεταλλεύτηκε τις καλές του επιστροφές στο «φαρμακερό» σερβίς του αντιπάλου του.

Το 4-2 ήρθε σβηστά για τον Τσιτσιπά, που έφτασε στη συνέχεια σε break point, αλλά εκεί ο Χαλίς βρήκε τρία μεγάλα σερβίς και μείωσε σε 4-3.

Στο ίδιο μοτίβο ο Τσιτσιπάς με τα φαρμακερά σερβίς του έφτασε στο 5-3, ο Χαλίς μείωσε, αλλά με δύο άσους στη συνέχεια ο Στέφανος έβαλε τις βάσεις για μία εύκολη νίκη, έχοντας τελειώσει δύο σετ σε 62 λεπτά!.

Εχασε το μυαλό του για λίγο, αλλά αντέδρασε και προκρίθηκε ο Τσιτσιπάς

Με το «καλημέρα» στο τρίτο σετ ήρθε και το break για τον Τσιτσιπά. Ο Χαλίς φανερά κουρασμένος, άρχισε τα λάθη στο σερβίς, αλλά και στις επιλογές χτυπημάτων, με τον Στέφανο να κάνει το 1-0 χωρίς να χάσει πόντο. Λίγο έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του ο Στέφανος και έδωσε διπλό break point στον αντίπαλό του, όμως με δύο άσους και έναν winner λίγο αργότερα, έφτασε στο 2-0. Ο Γάλλος σέρβιρε εξαιρετικά στη συνέχεια και με love game μείωσε σε 2-1.

Ο Τσιτσιπάς αποσυντονίστηκε λίγο και έκανε λάθη στο σερβίς, με αποτέλεσμα ο Χαλίς να κάνει το break και να ισοφαρίσει σε 2-2, ενώ προσπέρασε στη συνέχεια με ένα δεύτερο συνεχόμενο love game, έχοντας βρει τα πατήματά του. Ακολούθησε κι άλλο break του Γάλλου με επιστροφή winner (4-2), αλλά στη συνέχεια ο Χαλίς τα… θαλάσσωσε στο σερβίς του (δύο διπλά λάθη) και έδωσε πίσω το break στον Τσιτσιπά, ο οποίος μείωσε 4-3 και πήγε να σερβίρει.

Με love game ισοφάρισε σε 4-4, ενώ μία κακή εκτίμηση του στέρησε break point, με τον Χαλίς να στέκεται δύο φορές απίστευτα τυχερός και το φιλέ ουσιαστικά να του προσφέρει στο «πιάτο» το υπέρ του 5-4. Ο Τσιτσιπάς κρατήθηκε στο σετ, αλλά ο Γάλλος με ένα αψεγάδιαστο game πέρασε ξανά μπροστά με 6-5 και έβαλε την πίεση στον Ελληνα τενίστα.

Ο Χαλίς βρέθηκε με τριπλό σετ πόιντ (0-40), τα έσβησε όλα, έσβησε και ένα τέταρτο, για να πάρει έναν ανέλπιστο πόντο από λάθος του Χαλίς και να στείλει τελικά σε tie break το σετ.

Εκεί ο Γάλλος έκανε το μίνι break και προηγήθηκε με 3-0, με αρκετή δόση τύχης. Στην αλλαγή είχε προβάδισμα 4-2. Με μία απίθανη λόμπα ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε 4-4 και στη συνέχεια σε 5-5. Με λάθος του Χαλις βρήκε match point, αλλά ο Γάλλος κράτησε (6-6).

Εκεί ο Χαλίς έκανε δώρο ένα αβίαστο λάθος και με φόρχαντ ο Στέφανος τελείωσε το ματς.

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης