Φαν Ντάικ για τον προημιτελικό του Μουντιάλ: «Έκανα πράγματα που συνήθως δεν κάνω, αλλά είμαστε άνθρωποι»

Φαν Ντάικ για τον προημιτελικό του Μουντιάλ: «Έκανα πράγματα που συνήθως δεν κάνω, αλλά είμαστε άνθρωποι»

Ο Βίρτζλ Φαν Ντάικ δήλωσε αναφέρθηκε στον προημιτελικό του Μουντιάλ με την Αργεντινή και στην απογοήτευση του αποκλεισμού που θα τροφοδοτήσει την επιθυμία του για επιτυχία

vandaik
Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ τελείωσε με πικρία για την Ολλανδία και τον αρχηγό της, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, μετά την ήττα στα πέναλτι σε έναν περιπετειώδη προημιτελικό με αντίπαλο την Αργεντινή. Το πέναλτι του πολύπειρου αμυντικού απέκρουσε ο Εμιλιάνο Μαρτίνες κάτι που έκανε πιο δύσκολη τη διαχείριση του αποκλεισμού για τον άσο της Λίβερπουλ που ωστόσο πιστεύει ότι μπορεί να διοχετεύσει την αποτυχία σε μια γόνιμη χρονιά για τον σύλλογο και τη χώρα του.

Μάλιστα ο θηριώδης στόπερ ανέφερε πως οι στόχοι των «reds» είναι υψηλότεροι από το να τερματίσουν στην πρώτη τετράδα μετά από ένα ασταθές πρώτο μέρος στη σεζόν. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει κερδίσει τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια στην Premier League, έχει μειώσει τη διαφορά της από τους διεκδικητές των εισιτηρίων για το Champions League και σήμερα Δευτέρα (2/1) ταξιδεύει στην Μπρέντφορντ.

Ο αρχηγός της Ολλανδίας δήλωσε: «Είχα χρόνο να σκεφτώ. Ήταν μια μεγάλη εμπειρία να ηγηθώ των παιδιών εκεί έξω και αυτό συνοδεύεται από μεγάλη ευθύνη. Όλος ο κόσμος παρακολουθεί, κάτι που πραγματικά απολαμβάνω. Τα πράγματα ήταν απογοητευτικά στο τέλος για εμάς, αυτό είναι επίσης μέρος του ποδοσφαίρου. Ήταν δύο δύσκολες μέρες, αλλά στη συνέχεια έπρεπε να στραφώ ξανά προς τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή: τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου».

Μου δίνει κίνητρο γιατί θέλω να είμαι επιτυχημένος με την Ολλανδία. Αισθάνομαι ότι έχουμε μια φανταστική ομάδα και μια νέα εποχή με τον Ρόναλντ Κούμαν να επιστρέφει και νέους παίκτες να έρχονται, όπως ο Κόντι [Χάκπο] για παράδειγμα. Μπορεί να κάνει μεγάλα βήματα με τη μεταγραφή του και στη συνέχεια να γίνει πιο σημαντικός για εμάς. Ελπίζω να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι ωραίο το καλοκαίρι με τους τελικούς του Nations League. Αυτό μου έδωσε επίσης κίνητρο εδώ (σ.σ. στο πρωτάθλημα). Είμαστε αρκετούς βαθμούς πίσω από την Άρσεναλ, αλλά η σεζόν μπορεί να είναι πολύ τρελή, πολύ παράξενη. Αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και δεν σκεφτόμαστε τον τίτλο αυτή τη στιγμή. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας, να κερδίζουμε παιχνίδια και μετά θα δούμε».

Κλείσιμο
Για την ένταση στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου: «Ήταν ένα πολύ έντονο παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος και για τις δύο πλευρές. Με είδατε να κάνω πράγματα που συνήθως δεν κάνω. [Το σπρώξιμο στον Παρέδες] ήταν κάτι που δεν κάνω συνήθως, αλλά ήταν η ένταση της στιγμής και όλοι είμαστε άνθρωποι. Αυτοί κέρδισαν, εμείς χάσαμε με πέναλτι και αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα».

ΠΗΓΗ: https://www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Η Βρετανία ανοίγει ειδικό ταμείο πυρηνικών καυσίμων για να μειώσει την εξάρτηση από τη Ρωσία

Ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο - Καλούν τον κόσμο να μείνει στα καταφύγια

Βέροια: Νεκρό μωρό στο φράγμα του Αλιάκμονα - Πληροφορίες ότι το πέταξε η μητέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης