Άρσεναλ-Γουέστ Χαμ 3-1: Πρωτοχρονιά στην κορυφή με... αύρα Βενγκέρ - Δείτε τα γκολ

Άρσεναλ-Γουέστ Χαμ 3-1: Πρωτοχρονιά στην κορυφή με... αύρα Βενγκέρ - Δείτε τα γκολ

Στην επιστροφή του Αρσέν Βενγκέρ στο «Emirates» η Άρσεναλ συνέχισε από εκεί που έμεινε, καθώς επικράτησε 3-1 με ανατροπή της Γουέστ Χαμ εξασφαλίζοντας πως το νέο έτος θα τη βρει στην κορυφή

Collage_Maker-27-Dec-2022-12_28-AM
Τα ερωτήματα γύρω από την κατάσταση της πρωτοπόρου έπειτα από έναν ολόκληρο μήνα καθολικής αδράνειας είχαν κατακλύσει τα βρετανικά media λίγο πριν από την... επανεκκίνηση της Premier League. Και το προβάδισμα της Γουέστ Χαμ στο ημίχρονο μετέτρεψε πολύ σύντομα την περιέργεια σε αμφισβήτηση.

Κάτω από το βλέμμα του Αρσέν Βενγκέρ ωστόσο που επισκέφθηκε το «Emirates» μετά από μια τετραετία, η Άρσεναλ δεν θα μπορούσε να λυγίσει! Χάρη σε μια κυρίαρχη εμφάνιση που «έβρεξε» γκολ στο β΄μέρος, οι παίκτες του Αρτέτα αντέστρεψαν τα δεδομένα και με το τελικό 3-1 συνέχισαν στο ίδιο μονοπάτι που βαδίζουν μήνες τώρα για να εξασφαλίσουν πως το 2023 θα τους βρει ολομόναχους στην κορυφή.

Δείτε εδώ τα γκολ του αγώνα

Το ξεκίνημα πάντως αποδείκνυε πως οι Gunners παραμένουν σε εξαιρετική κατάσταση. Μόλις στο 5΄άλλωστε ο Σακά ευτύχησε να βρει δίχτυα, αλλά για κακή του τύχη ο Ενκέτια ήταν οφσάιντ στην αρχή της φάσης με συνέπεια το γκολ να ακυρωθεί. Οι γηπεδούχοι ωστόσο δεν πτοήθηκαν, διατηρούσαν υψηλό τον ρυθμό και πλησίαζαν όποτε ήθελαν στα καρέ του Φαμπιάνσκι για να ανοίξουν το σκορ. Λίγο έλειψε μάλιστα να το καταφέρουν όταν στο 23΄ο Όντεγκααρντ βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ απέναντι από τον Πολωνό κίπερ, όμως έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι.

Και από το πιθανό 1-0 φτάσαμε μέσα σε δευτερόλεπτα στο... πραγματικό 0-1. Έπειτα από αστραπιαία αντεπίθεση της Γουέστ Χαμ, ο Σαλμιπά ανέτρεψε τον Μπόουεν μέσα στην περιοχή με τον Όλιβερ να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ο Μπενραχμά, ο οποίος δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη και ευστόχησε για το προβάδισμα των Hammers (24΄).



Κλείσιμο
Η Άρσεναλ προσπάθησε να απαντήσει μέχρι το ημίχρονο, χαμογέλασε προς στιγμήν σε πέναλτι - εφεύρεση που καταλόγισε Όλιβερ σε υποτιθέμενο χέρι του Κρέσγουελ, όμως το VAR διόρθωσε γρήγορα τα κακώς κείμενα ανατρέποντας την αρχική απόφαση.

Αν μάλιστα ο Ραμσντεϊλ δεν έβαζε το καίριο στοπ στον Αντόνιο στις αρχές του β΄μέρους, ο εφιάλτης θα έπαιρνε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις για τους Gunners που ήταν μεν κυρίαρχοι αλλά τους έλειπε η ουσία. Μέσα σε ένα ονειρικό πεντάλεπτο ωστόσο έβαλαν πλώρη για ακόμα ένα τρίποντο. Αρχικά στο 53΄ο Σακά εκμεταλλεύτηκε το σουτ... ασίστ του Όντεγκααρντ για να εκτελέσει τον Φαμπιάνσκι με ψύχραιμο πλασέ, ενώ στο 58΄ο Μαρτινέλι αιφνιδίασε τον Πολωνό με σουτ από δύσκολη γωνία για να ολοκληρώσει την ανατροπή. Το νερό πλέον είχε μπει στο αυλάκι και το μόνο που έμενε ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Και με την πίεση που εφάρμοζαν οι Gunners ήταν απλώς θέμα χρόνου.





Έτσι κι έγινε όταν στο 69΄ο Ενκέτια απέφυγε με υπέροχη κίνηση τον προσωπικό του αντίπαλο και εκτέλεσε άψογα στη γωνία, σφραγίζοντας την πολυπόθητη νίκη.



Όντεγκααρντ και Μαρτινέλι είχαν τις ευκαιρίες τους για να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στο τρίποντο, ενώ ο Ράμσντεϊλ απέτρεψε ένα δραματικό φινάλε στο 90+3΄αποκρούοντας το curler του Φορνάλς. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους παίκτες του Αρτέτα να πανηγυρίζουν την τέταρτη σερί νίκη τους στην Premier League, έχοντας ξεφύγει έστω και προσωρινά πλέον στο +8 από τη Σίτι (με ματς περισσότερο).

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Ράμστεϊλ, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ (73' Ζιντσένκο), Παρτέι (90+5' Ελνένι), Όντεγκααρντ, Τσάκα, Μαρτινέλι (88' Βιεϊρά), Σακά, Ενκέτια

Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγιες): Φαμπιάνσκι, Κουφάλ, Κέρερ, Ντόουοσν, Κρέσγουελ, Ράις, Σούτσεκ (78' Φορνάλς), Μπόουεν, Μπενραχμά, Πακετά, Αντόνιο (87' Μουμπάμα)


Τα αποτελέσματα, το υπόλοιπο πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής και η βαθμολογία της Premier League έχουν ως εξής:

Μπρέντφορντ-Τότεναμ 2-2 (Γιάνελτ 15΄, 54΄ Τόνεϊ - 65΄ Κέιν, Χόιμπιεργκ 72΄)

Κρίσταλ Πάλας-Φούλαμ 0-3 (31΄ Ριντ, 71΄ Ριμ, 80΄ Μίτροβιτς)

Έβερτον-Γουλβς 1-2 (7΄ Μίνα - 22΄ Ποντένσε, 90΄+5 Νούρι)

Λέστερ-Νιούκαστλ 0-3 (3΄ πεν. Γουντ, 7΄ Αλμιρόν, 32΄ Ζοέλιντον)

Σαουθάμπτον-Μπράιτον 1-3 (74΄ Γουόρντ-Πράους - 14΄ Λαλάνα, 35΄ αυτ. Περό, 56΄Μαρτς)

Άστον Βίλα-Λίβερπουλ 1-3 (59' Γουότκινς-5' Σαλάχ, 37' Φαν Ντάικ, 81' Μπαΐτσετιτς)

Άρσεναλ-Γουέστ Χαμ 3-1 (53' Σακά, 58' Μαρτινέλι, 69' Ενκετιά / 27' πέν. Μπενραχμά)

Τσέλσι-Μπόρνμουθ 27/12

Μάντσεστερ Γ.-Νότιγχαμ Φόρεστ 27/12

Λιντς-Μάντσεστερ Σίτι 28/12

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 15 αγώνες)

Αρσεναλ 40 -14αγ.

Νιούκαστλ 33 -16αγ.

Μάντσεστερ Σίτι 32 -14αγ.

Τότεναμ 30 -16αγ.

Μάντσεστερ Γ. 26 -14αγ.

Λίβερπουλ 25 -15αγ.

Μπράιτον 24

Φούλαμ 22 -16αγ.

Τσέλσι 21 -14αγ.

Μπρέντφορντ 20 -16αγ.

Κρίσταλ Πάλας 19

Άστον Βίλα 18 -16αγ.

Λέστερ 17 -16αγ.

Μπόρνμουθ 16

Λιντς 15 -14αγ.

Γουέστ Χαμ 14

Έβερτον 14 -16αγ.

Γουλβς 13 -16αγ.

Νότιγχαμ Φόρεστ 13

Σαουθάμπτον 12 -16αγ.



Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: «Είναι η θύελλα του αιώνα, δεν έχει τελειώσει» - Πέθαναν ακόμα και φτυαρίζοντας χιόνια από τις αυλές τους!

Θάνος Πλεύρης: Πρόβλημα το κάπνισμα στα νυχτερινά κέντρα - Χρειάζεται η αντίδραση όλων μας

Ναϊόμι Άκι: Ποια είναι η ηθοποιός που «κέρδισε» τον ρόλο της Γουίτνεϊ Χιούστον στη νέα βιογραφική ταινία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης