Λιονέλ Μέσι: Η στιγμή που φτάνει στο σπίτι του στο Ροσάριο εν μέσω πανζουρλισμού

Λιονέλ Μέσι: Η στιγμή που φτάνει στο σπίτι του στο Ροσάριο εν μέσω πανζουρλισμού

Δείτε πώς έφτασε στο σπίτι του, στην περιοχή που μεγάλωσε ο αρχηγός της Αλμπισελέστε

messi-spiti
Τουλάχιστον 5 εκατομμύρια Αργεντινοί βγήκαν χθες στους δρόμους του Μπουένος Άιρες για να γιορτάσουν μαζί με τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές το τρίτο αστέρι στη φανέλα της Αλμπισελέστε, αφού έχει πλέον 3 κατακτήσεις (1978, 1986, 2022). Ο Μέσι και η παρέα του είδαν ένα ολόκληρο έθνος να πέφτει στα πόδια τους και να τους ευγνωμονεί, καθώς έδωσαν σάρκα και οστά σε ένα όνειρο πολλών δεκαετιών. 

Για τον Λιονέλ Μέσι η αποθέωση στην Αργεντινή ήταν πάντα ξεχωριστή, με την κατάκτηση του Μουντιάλ τώρα να τον ανυψώνει ακόμα περισσότερο του λαού της Αργεντινής μιας και τους χάρισε το χρυσό τρόπαιο που είχαν να γευτούν από το 1986. 

Έξω από το Μπουένος Άιρες είναι το Ροσάριο, η περιοχή που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο υπερ-παίκτης Λιονέλ Μέσι, εκεί που λατρεύεται σα Θεός ακόμα περισσότερο από ότι στην υπόλοιπη χώρα. Έτσι, όπως ήταν λογικό, τη στιγμή που προσπάθησε να προσεγγίζει το σπίτι του χθες, μετά τους πανηγυρισμούς στην πρωτεύουσα, ο κόσμος του έκανε σχεδόν αδύνατη τη διέλυεση φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του. Η σύζυγός του, Αντονέλα ήταν εκείνη που οδηγούσε και εκείνος κοιτούσε με δέος τον κόσμο να πανηγυρίζει.

Δείτε το βίντεο:



Η Αργεντινή γκρέμισε τα τείχη της για να υποδεχτεί τους θριαμβευτές του Μουντιάλ, με τον Μέσι και τους συμπαίκτες του να ανεβαίνουν σε ανοιχτό λεωφορείο για να πάνε από το αεροδρόμιο στα γραφεία της AFA πριν ακολουθήσει δεύτερος γύρος αποθέωσης που είχε ως προορισμό τον περίφημο Οβελίσκο, μια φιέστα που δεν ολοκληρώθηκε καθώς η αποστολή της Εθνικής ομάδας... απέδρασε με ελικόπτερο και μεταφέρθηκε στο προπονητικό κέντρο για λόγους ασφαλείας.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cp6wxnk2surd)
Κλείσιμο



Όλα άρχισαν περίπου 2,5 ώρες μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας τοπική ώρα (07:23 ώρα Ελλάδας), με την πτήση από την Ρώμη προς το Μπουένος Άιρες να φτάνει στον προορισμό της και λίγη ώρα αργότερα να ξεπροβάλλει με καμάρι στην πόρτα του αεροπλάνου η πιο διάσημη φιγούρα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, αυτή του Λιονέλ Μέσι.



Ο Pulga κατέβηκε τα σκαλιά και πάτησε το πόδι του σε οικείο έδαφος, φτάνοντας στο αεροδρόμιο της Εσέισα, με τον επτάκις κάτοχο της Χρυσής Μπάλας και εσχάτως πρωταθλητή κόσμου να κρατάει σφιχτά στα χέρια του το πολυπόθητο τρόπαιο του Μουντιάλ, για το οποίο τόσο πολύ μόχθησε όλα αυτά τα χρόνια που παίζει ποδόσφαιρο.




Απαραίτητο... αξεσουάρ σε αυτή την πορεία ήταν τα μετάλλια τους, τα κινητά τους τηλέφωνα για να βγάζουν φωτογραφίες και βίντεο τις εκδηλώσεις λατρείας των συμπατριωτών τους και λόγω της ημέρας τους επετράπη να πιουν και από ένα ποτήρι μπύρα. 



Η παρέλαση σε ανοιχτό πούλμαν ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει στις 12:00 τοπική ώρα, με το όχημα να καλείται να κάνει μία διαδρομή περίπου 40 χιλιομέτρων στους δρόμους του Μπουένος Άιρες, καταλήγοντας στο προεδρικό μέγαρο.  Σύμφωνα με Αργεντινούς δημοσιογράφους, υπολογίζεται πως στους δρόμους της πόλης βρίσκονταν περίπου πέντε εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή σχεδόν το 10% του πληθυσμού της χώρας (46 εκατ.)!


Συνθήματα, τραγούδια, πυροτεχνήματα συνέθεσαν ένα φαντασμαγορικό σκηνικό καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής, με τους παίκτες να χαζεύουν ευτυχισμένοι τις αντιδράσεις του κόσμου και να απολαμβάνουν κάθε στιγμή τους ως πρωταθλητές κόσμου.

26610064




Μια κοπέλα βγήκε γυμνή, άλλοι σκαρφάλωσαν σε πολυκατοικίες αλλά και σε εμβληματικά κτίρια της πόλης, ένας άτυχος νεαρός έπεσε από το φανάρι αλλά δεν... σκοτώθηκε, άλλοι έπαιζαν μπάλα στους δρόμους περιμένοντας τον βασιλιά Μέσι.


Ταυτόχρονα, ορισμένα εκατομμύρια είχαν συνωστιστεί στο κέντρο της πόλης με αποκορύφωμα τις λεωφόρους 25ης Μαΐου και 9ης Ιουλίου, που οδηγούν στον περίφημο Οβελίσκο. Οι εικόνες ήταν τόσο εντυπωσιακές, που στον πιο πλατύ δρόμο του κόσμου (με 14 λωρίδες κυκλοφορίας!), η άσφαλτος είχε... εξαφανιστεί, από μια «λαοθάλασσα» από γαλανόλευκες φανέλες.



Αυτό αναμενόταν να ήταν το επίκεντρο της φιέστας, όμως οι αρμόδιοι της πορείας είχαν ενημερώσει από νωρίς ότι αν το πούλμαν δεν μπορούσε να περάσει από αυτά τα σημεία, θα γινόταν αλλαγή πλάνων.



Το ελικόπτερο της αστυνομίας μάζευε στοιχεία για να φτιάξει την πορεία των πρωταθλητών ενώ στο έδαφος η αστυνομία με άλογα, γκλοπ και αύρες με νερό χώριζε τον κόσμο που μάλωνε ποιος θα δει από πιο κοντά τον Μέσι. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TyC Sports (@tycsports)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TyC Sports (@tycsports)


Το μετρό και τα επίγεια ΜΜΜ είχαν διακόψει τα δρομολόγιά τους, αφού οι περισσότεροι δρόμοι ήταν κλειστοί. Η εθνική αργία που είχε κηρυχθεί από τον πρόεδρο Αλμπέρτο Φερνάντες βοήθησε ώστε στους δρόμους να ξεχυθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες για να πανηγυρίσουν την ιστορική επιτυχία.

Άλλοι τρελάθηκαν με τα εκατομμύρια λευκά και γαλάζια μπαλόνια που αφέθηκαν στον ουρανό της πρωτεύουσας και όλοι αποθέωσαν τα αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της χώρας που έσκιζαν τον ουρανό για να τιμήσουν τα παιδιά της Αργεντινής. 

Οπαδοί της Μπόκα Τζούνιορς και της Ρίβερ Πλέιτ περπάτησαν σε γνώριμούς δρόμους αγκαλιασμένοι φορώντας άλλοι φανέλα του Μέσι και άλλοι φανέλα του Μαραντόνα.

TN EN VIVO | CAMPEONES DEL MUNDO: SEGUÍ LA CARAVANA DE LA SELECCIÓN ARGENTINA








Οπαδοί απόλαυσαν το μπουγέλο από τα μπαλκόνια. Σε μια χώρα που από το βράδυ της 18ης Δεκεμβρίου τα έχει ζήσει όλα.

Τυφλοί βγήκαν στα μπαλκόνια για να πανηγυρίσουν για τα κατορθώματα της ομάδας του Μέσι, ένας ανάπηρος σηκώθηκε στον αέρα με το καροτσάκι του από εκατοντάδες φαν της Αργεντινής, και άλλοι σκαρφάλωσαν στον Οβελίσκο. 

poreia_argentini

argentina_23
argentina_12
argentina_11

mesi_3
msi_3
mesi_2
mesi

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TyC Sports (@tycsports)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TyC Sports (@tycsports)








Ύστερα από τη βραδιά της υποδοχής που κατέληξε στον θάνατο ενός 22χρονου οπαδού, ο οποίος πνίγηκε όταν η σημαία που είχε περασμένη στο λαιμό του, πιάστηκε στη ρόδα μοτοσικλέτας  και 340 τραυματισμούς, η "μαύρη λίστα" ετοιμαζόταν να αυξηθεί. Φίλαθλοι προσπαθούσαν να πηδήξουν μέσα στο ανοιχτό πούλμαν, όταν αυτό περνούσε κάτω από γέφυρες. Ορισμένοι τα κατάφεραν, άλλοι όχι με συνέπεια να πέφτουν στην άσφαλτο και να τραυματίζονται.  


Φυσικά δεν έλειψε και το «πλίατσικο» με ορισμένους να εκμεταλεύονται την κατάσταση και να προχωράνε σε κλοπές και λεηλασίες, ενώ έφτασαν σε σημείο να κλέψουν μέχρι και ζάντες αυτοκινήτων, τα οποία οι οπαδοί ειχαν στεθμεύσει κοντά στο προπονητικό κέντρο της Εθνικής ομάδας. 




Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας και της λίγκας, Κλαούντιο Τάπια, συνομίλησε με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης της χώρας, Σέρχιο Μπέρνι, και αποφασίστηκε να σταματήσει η παρέλαση, για να μην υπάρξουν περαιτέρω τραυματισμοί και ίσως πιο σοβαρά περιστατικά, αφού η αστυνομία εμφανώς δεν είχε τον έλεγχο της κατάστασης με τόσο κόσμο στους δρόμους.


«Φυγαδεύτηκαν» με ελικόπτερα


Όταν το πούλμαν βρέθηκε έξω από το χωριό Λουγκάνο, έφυγε από την εθνική οδό και κατευθύνθηκε προς ένα ράντσο, όπου το περίμεναν ελικόπτερα! Οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό επιτελείο άλλαξαν όχημα, επιβιβάστηκαν στα ελικόπτερα και τελικά έφτασαν άμεσα στον προορισμό τους, αλλά με διαφορετικό τρόπο και έτσι η πορεία της Εθνικής Αργεντινής στους δρόμους του Μπουένος Άιρες, ολοκληρώθηκε άδοξα.



Το πούλμαν διένυσε περίπου δώδεκα χιλιόμετρα σε τρεις ώρες μέχρι να διακόψει την πορεία του, ωστόσο αυτό το χρονικό διάστημα ήταν αρκετό τόσο για τους παίκτες όσο και για τους φιλάθλους να γιορτάσουν για ακόμα μία φορά την επιτυχία στα γήπεδα του Κατάρ.


Έτσι αποφασίστηκε το πούλμαν με τον Λιονέλ Μέσι και την παρέα του να κατευθυνθεί στις εγκαταστάσεις της αστυνομίας στην πόλη και εκεί οι παίκτες επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερα με σκοπό να πετάξουν πάνω από τον Οβελίσκο και να χαιρετήσουν τους εκατομύρρια Αργεντινούς που περίμεναν για ώρες εκεί. 

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής ενημέρωσε για την εξέλιξη και απολογήθηκε στον κόσμο. Μετά από τη βόλτα με το ελικόπτερο οι παίκτες έφτασαν στο προπονητικό κέντρο και αποχώρησαν. 

Όσο για τον κόσμο παρέμεινε στην κεντρική πλατεία και έβλεπε σε γιγαντοοθόνες τον θρίαμβο της ομάδας στο Κατάρ. 

Δείτε βίντεο: Λιονέλ Μέσι: Η στιγμή που φτάνει στο σπίτι του στο Ροσάριο εν μέσω πανζουρλισμού

Λιονέλ Μέσι: Η στιγμή που φτάνει στο σπίτι του στο Ροσάριο εν μέσω πανζουρλισμού



Ειδήσεις σήμερα

Σεισμός στην Καλιφόρνια: Για δυο νεκρούς και 11 τραυματίες κάνουν λόγο οι αρχές των ΗΠΑ - Δείτε βίντεο

«Market pass» και «Qatargate» ανοίγουν την ψαλίδα υπέρ της ΝΔ, λέει γκάλοπ της Pulse

Ομολογίες και αντιφάσεις εξετάζουν οι Αρχές για το Κάταρ-gate – Aύριο η ακρόαση Καϊλή

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης