Για τις εγκαταστάσεις των ερασιτεχνικών σωματείων συζήτησαν Μαυρωτάς και η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

Για τις εγκαταστάσεις των ερασιτεχνικών σωματείων συζήτησαν Μαυρωτάς και η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

Συνεργασία των δύο πλευρών για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα - Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για συνολική λύση

sailing
Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας είχε χθες ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το θέμα της νομιμότητας των εγκαταστάσεων των ερασιτεχνικών σωματείων που δραστηριοποιούνται με τον ναυταθλητισμό.

Όπως αποφασίστηκε, η ειδική Επιτροπή που έχει δημιουργήσει η ΕΙΟ για το συγκεκριμένο θέμα θα ενημερώσει επακριβώς και με στοιχεία την αρμόδια διεύθυνση της ΓΓΑ, έτσι ώστε οι τεχνικές υπηρεσίες να κάνουν την έρευνά τους και κατόπιν τις εισηγήσεις τους για το πώς μπορεί και μέχρι σε ποιον βαθμό να λυθεί δια παντός το πρόβλημα των ομίλων.


Σύμφωνα με την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, το θέμα των εγκαταστάσεων είναι τόσο περίπλοκο που σε αυτή τη φάση δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για συνολική λύση. Είναι, όμως, αντιμετωπίσιμο, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση.


Από εκεί και πέρα το δεύτερο στάδιο είναι η συνεργασία της ΓΓΑ με την ΕΙΟ σε νομικό επίπεδο, προκειμένου να φτιαχτεί η ανάλογη νομοθετική ρύθμιση για την οποία θα υπάρχει καθολική συμφωνία απ’ όλες τις πτέρυγες της Βουλής.


Ήδη, αναφέρει η ΕΙΟ, βουλευτές απ’ όλα τα κόμματα έχουν ενημερωθεί από τους ενδιαφερόμενους ομίλους και έχουν καταθέσει η, ετοιμάζουν να καταθέσουν σχετικές επερωτήσεις.

mavrotas_erasit



Στη συνάντηση, που έγινε στην ΓΓΑ, συζητήθηκε και το πρόγραμμα «ΧΙΛΩΝ» και οι εκπρόσωποι της ΕΙΟ στάθηκαν στην πολύ μειωμένη επιχορήγηση του 2022. Η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία περίμενε αυξημένη επιχορήγηση δεδομένου ότι πλέον το άθλημα έχει αλλάξει κατά 50% λόγω των μεγάλων αλλαγών στις κατηγορίες και απαιτούνται πολλά χρήματα για την αγορά νέων σκαφών και υλικών ενόψει της προολυμπιακής χρονιάς.

Από τη μεριά του ο ΓΓΑ υποστήριξε ότι το πρόγραμμα «ΧΙΛΩΝ» είναι απόλυτα πετυχημένο και θα συνεχιστεί με συγκεκριμένα κριτήρια για τον εξοπλισμό των σκαφών των νέων κατηγοριών που θα ικανοποιήσουν την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και τα σωματεία-μέλη της.

Κλείσιμο
Στη συνάντηση από πλευράς ΕΙΟ, βρέθηκαν η πρόεδρος Νίκη Αναστασίου, ο Β΄ αντιπρόεδρος Γεώργιος Παπαστεφάνου και ο ταμίας Ιωάννης Θεοδωρίδης. Από την ΓΓΑ, εκτός από τον κ. Μαυρωτά, παρευρέθηκαν ο νομικός του σύμβουλος Βασίλειος Κεραμάρης και η διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών Ζωή Σιδέρη.


Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Έρχεται η κακοκαιρία Άριελ

Κίνα - Εξισώσεις, λάμα και λευκά χαρτιά: Τι σημαίνουν τα τρία σύμβολα της κοινωνικής εξέγερσης

Θεσσαλονίκη: Έκλεψαν 1.500 ευρώ από την τσάντα της 21χρονης όσο ήταν αιμόφυρτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης