Μέντι στη δίκη του για τους βιασμούς: «Μου άρεσε να κάνω σεξ με πολλές γυναίκες»

Μέντι στη δίκη του για τους βιασμούς: «Μου άρεσε να κάνω σεξ με πολλές γυναίκες»

«Ξέρω ότι δεν είμαι ο Μπραντ Πιτ, αλλά οι γυναίκες ερχόντουσαν μαζί μου λόγω του ποδοσφαίρου» είπε ο 28χρονος Γάλλος της Σίτι, ο  οποίος αρνείται επτά κατηγορίες βιασμού - «Η φυλακή μου έμαθε την αξία των χρημάτων» υποστήριξε

000_32GB7VZ
Ο Μπέντζαμιν Μέντι έδωσε κατάθεση για πρώτη φορά στο Chester Crown Court το απόγευμα της Δευτέρας (7/11), σχεδόν τρεις μήνες μετά την δίκη του με την κατηγορία των οκτώ βιασμών.

Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος κρίθηκε αθώος για μία κατηγορία βιασμού τον Σεπτέμβριο και αρνείται άλλες επτά κατηγορίες βιασμού, μία απόπειρα βιασμού και μία κατηγορία για σεξουαλική επίθεση, είπε στο δικαστήριο ότι οι τέσσερις μήνες που πέρασε σε αστυνομική κράτηση στα τέλη του 2021 τον έκαναν να σκεφτεί την συμπεριφορά του και ότι τώρα συνειδητοποιεί ότι ορισμένες από τις ενέργειές του μπορεί να ήταν «ασεβείς».

Ο 28χρονος Γάλλος υποστήριξε ότι ήταν «ειλικρινά, τόσο εύκολο» για αυτόν να συναντά γυναίκες, προσθέτοντας ότι ήταν «φυσιολογικό» για αυτόν να κοιμάται με πολλές γυναίκες το ίδιο βράδυ.

Κατά την διάρκεια ακρόασης από τον δικηγόρο υπεράσπισής του, ο Μεντί είπε ότι «όλα άλλαξαν» όταν έφυγε από τη Μονακό για την Μάντσεστερ Σίτι το καλοκαίρι του 2017 και ότι τα μηνύματα που έλαβε από γυναίκες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «έγιναν 10 φορές περισσότερα».

Ο Μπέντζαμιν Μέντι εξήγησε ότι συνάντησε τον συγκατηγορούμενο του, Louis Saha Matturie, αμέσως μετά την άφιξή του στο Μάντσεστερ και ότι συνήθιζε να πηγαίνει τακτικά σε νυχτερινά κέντρα. Ο Matturie αρνείται έξι κατηγορίες βιασμού και τρεις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση που σχετίζονται με επτά νεαρές γυναίκες. Τον Σεπτέμβριο απαλλάχθηκε από δύο κατηγορίες βιασμού.

Όταν ρωτήθηκε πόσο εύκολο ήταν να συναντάς γυναίκες για σεξ, ο Μεντί απάντησε: «Ειλικρινά, (ήταν) τόσο εύκολο».

Κλείσιμο
Περιέγραψε ότι είχε συνηθίσει να κάνει σεξ με διαφορετικές γυναίκες το ίδιο βράδυ κατά την διάρκεια των ημερών του στην ομάδα νέων στην Χάβρη. «Ακούγεται περίεργο να το λέμε εδώ, αλλά από την ακαδημία ήταν φυσιολογικό», είπε.

Όταν ρωτήθηκε για το σεξ με γυναίκες που είχαν κοιμηθεί με τους φίλους του νωρίτερα το βράδυ, είπε: «Το ίδιο, μεγαλώσαμε έτσι στην ακαδημία, ήταν κομμάτι μας».

Το σεξουαλικό ενδιαφέρον από τις γυναίκες συνεχίστηκε όταν μετακόμισε στην Μασσαλία αφού έφυγε από την Χάβρη, είπε.

«Τον τρόπο που έρχονταν οι γυναίκες να συναντηθούν δεν είχα ξαναδεί», είπε. «Ξέρω ότι δεν είμαι ο Μπραντ Πιτ. Ο τρόπος που έρχονται σε μένα δεν είναι λόγω της εμφάνισής μου, είναι λόγω του ποδοσφαίρου. Για την κατάσταση, το ποδόσφαιρο, την πρόσβαση σε πολλά πράγματα».

Ρωτήθηκε αν του άρεσε αυτό και είπε, «Ναι, δεν θα έλεγα ότι ήταν κακό».

Μιλώντας γενικά για τις σεξουαλικές του συναντήσεις, ο Μεντί πρόσθεσε: «Ήμουν ξεκάθαρος και άμεσος με το τι ήθελα και τι ήθελαν, ότι συμφωνήσαμε και οι δύο. Εκείνη την στιγμή δεν σκεφτόμουν ότι μπορεί να στεναχωρηθούν, γιατί αν ήθελαν να κάνουν σεξ και ήθελα να (κάνω σεξ) όλα ήταν καλά και θα συνέχιζα το πάρτι μου».

Το κύριο σπίτι του Μεντί βρίσκεται στο Prestbury, Cheshire, αλλά κατά την διάρκεια της δίκης προέκυψε ότι έχει επίσης ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης του Μάντσεστερ, το οποίο φρόντιζε ο Matturie. Εξηγώντας γιατί αγόρασε το διαμέρισμα, ο Μεντί είπε: «Για παράδειγμα, αν τελείωσα την προπόνηση ή μετά το κλαμπ, τα πάρτι. Είναι κάπου να μείνω αν δεν ήθελα να πάω σπίτι».

Ερωτηθείς από τους δικαστές τι του άρεσε, ο Μεντί απάντησε: «Ειλικρινά, να κάνω σεξ με πολλές γυναίκες». Σχετικά με την στάση του στη χρήση αντισύλληψης, είπε: «Δεν είναι ωραίο να το λες, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν ανησυχούσα, ήξερα τους κινδύνους».

Ο Μεντί ρωτήθηκε τι θα έκανε αν ένας σεξουαλικός σύντροφος έλεγε «όχι» πριν ή κατά τη διάρκεια του σεξ και απάντησε: «Θα ήμουν καλά, θα το δεχόμουν και θα σταματούσα». Σχετικά με το ενδεχόμενο ένας σύντροφος να σταματήσει να ανταποκρίνεται κατά τη διάρκεια του σεξ, είπε: «Σταματάω, προτιμώ… Μου αρέσει να κάνω σεξ με κάποιον που το απολαμβάνει επίσης».

Ο Μεντί ανακρίθηκε από την αστυνομία τον Νοέμβριο του 2020 και τον Ιανουάριο του 2021. Ερωτηθείς από τον δικηγόρο υπεράσπισής του γιατί συνέχισε να κάνει πάρτι στο σπίτι του μέχρι τη σύλληψή του τον Αύγουστο του 2021, απάντησε: «Δεν έκανα τίποτα λάθος, οπότε συνέχισα».

Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι είπε ότι μετανιώνει τώρα για αυτήν του την απόφαση και μίλησε για το χρόνο που βρισκόταν στην φυλακή από τον Αύγουστο του 2021 έως τον Ιανουάριο του 2022.

«Όταν ήμουν στη φυλακή συνειδητοποίησα πολλά πράγματα», είπε. Σε μια αναφορά στον θάνατο του πατέρα του τον Μάρτιο του 2020, είπε: «Μέσα μου, είχα πολύ πόνο. Ένιωθα χαρούμενος όταν έπινα και έκανα πάρτι».

Ερωτηθείς τι σκεφτόταν όσο ήταν υπό κράτηση, είπε: «Ποτέ δεν είχα τον χρόνο να σκεφτώ πραγματικά τι έκανα, όταν πήγα εκεί (φυλακή). Ήμουν μόνος, κάθεσαι όλη μέρα, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να σκεφτείς. Ο τρόπος που κοιμόμουν με διαφορετικές γυναίκες, ο τρόπος που έβγαινα έξω, ο τρόπος που ξεχνούσα το ποδόσφαιρό μου.

Δεν ήξερα αν θα μπορούσα να πληγώσω τα συναισθήματα των γυναικών αν θέλαμε και οι δύο να κάνουμε σεξ, αλλά αν ρωτούσα την φίλη μου μπορώ να κοιμηθώ μαζί της, συνειδητοποιούσα ότι ήταν ασέβεια».

Ερωτηθείς αν είχε σκεφτεί τα χρήματα και την στάση του στο ποδόσφαιρο, ο Μεντί είπε: «Πολύ, γιατί για πρώτη φορά στη ζωή μου δούλευα σε κάποια κάτι άλλο εκτός από το ποδόσφαιρο, κέρδιζα 4 λίρες την ημέρα (στη φυλακή) και τα ξόδευα στην καντίνα. Ήταν η πρώτη φορά που έπρεπε να είμαι πολύ προσεκτικός (με τα χρήματα). Έπρεπε να σκεφτώ ότι αν ήθελα αυτό, δεν θα μπορούσα να το έχω αυτό. Πριν, ό,τι ήθελα το αγόραζα, οπότε μου έμαθε την αξία των χρημάτων.

Ήμουν λυπημένος και στενοχωρημένος που πήγα εκεί (φυλακή), αλλά την ίδια στιγμή έμαθα πολλά πράγματα για το ποιος ήμουν. Τώρα, αν συναντούσα ανθρώπους που δεν ξέρω, για να τους φέρω σπίτι μου, δεν θα το έκανα. Προτιμώ να είμαι μόνος μου. Δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί μετά».

Η δίκη συνεχίζεται.




Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου - «Χειρόφρενο» τραβούν και οι οδηγοί ταξί, δεμένα τα πλοία

Θρήνος στην κηδεία του 17χρονου που πυροβολήθηκε από τον αδερφό του στη Μάνδρα - «Ο Φώτης ήταν ένα χρυσό παιδί»

Ο αρχηγός της Wagner παραδέχθηκε παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης