Μπαρτζώκας: Προσπέρασε τον Γιαννάκη και έβαλε πλώρη για την 10άδα των προπονητών με τις περισσότερες νίκες

Μπαρτζώκας: Προσπέρασε τον Γιαννάκη και έβαλε πλώρη για την 10άδα των προπονητών με τις περισσότερες νίκες

Τα... δικά του ρεκόρ στην Basket League απολαμβάνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας ο οποίος ετοιμάζεται να μπει στο ΤΟΡ-10 των προπονητών με τουλάχιστον 200 νίκες!

s1-mpartzwkas
Ο Ολυμπιακός δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στο Λαύριο, γεγονός που χάρισε και στον Γιώργο Μπαρτζώκα την 184η νίκη του στην Basket League.

Συγκεκριμένα άφησε πίσω του τον Παναγιώτη Γιαννάκη ο οποίος μέτρησε 183 νίκες σε σύνολο 275 αγώνων, ενώ ο τεχνικός του Ολυμπιακού απαριθμεί επτά ματς περισσότερα.

Επόμενο... προσπέρασμα αυτό του Λευτέρη Σούμποτιτς στην 12η θέση της λίστας (185 νίκες) ενώ ετοιμάζεται να μπει και στο club των 200άρηδων, ένα επίτευγμα που έχουν 10 προπονητές στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Επίσης όπως ανέφερε και ο ΕΣΑΚΕ για τα ρεκόρ του Ολυμπιακού «ο Μιχάλης Λούντζης ήταν ο κορυφαίος του στο αποψινό παιχνίδι και βάσει των αριθμών έκανε την καλύτερη εμφάνιση του με τα ερυθρόλευκα αφού είχε 29 στο ranking και ενώ η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν το 21 που είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι bwin για την κανονική περίοδο της περσινής σεζόν.

Κλείσιμο
Το σύστημα αξιολόγησης του Πρωταθλήματος αναδεικνύει μάλιστα τη σημερινή ως τη δεύτερη καλύτερη εμφάνιση του διεθνή γκαρντ στην Basket League. Είχε 33 ranking ως παίκτης του Λαυρίου Megabolt στο εντός έδρας παιχνίδι της περιόδου 2019-20 με τον Πανιώνιο.

Ο Λούντζης μάλιστα με τους 21 πόντους του ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στην Basket League. Είχε σημειώσει την ίδια επίδοση στον 2ο ημιτελικό των πλέι οφ του 2021 με τον Προμηθέα (Περιστέρι-Προμηθέας).

Έφτασε στους 21 χωρίς να κάνει λάθος και αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση της σχετικής λίστας, αφού το ρεκόρ έχει από τη 2η αγωνιστική ο Τζο Γιανγκ του Προμηθέα που είχε 34 πόντους και κανένα λάθος, ενώ το ίδιο έκανε απόψε και ο Ταρίκ Μπλακ (21π, 0λ.).

Ο διεθνής γκαρντ με το 75% με το οποίο εκτέλεσε από το τρίποντο (6/8) σημείωσε την κορυφαία επίδοση μεταξύ των παικτών που δεν είχαν στατιστικό λάθος αφού πριν το αποψινό παιχνίδι το ρεκόρ μοιράζονταν με 60% ο Πέτρος Γερομιχαλός από την 1η και ο Τζο Γιανγκ από τη 2η αγωνιστική έχοντας αμφότεροι 3/5.

Με τα έξι τρίποντα του, ο Λούντζης σημείωσε νέο ρεκόρ περιόδου στη φετινή Basket League –πέντε παίκτες είχαν από πέντε- και ισοφάρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία του Ολυμπιακού. Αυτή ήταν η 18η φορά που ένας παίκτης του Ολυμπιακού είχε +6 τρίποντα σε ματς του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Ο διεθνής γκαρντ εξάλλου, με τα πέντε αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε, έφτασε και ξεπέρασε τα 300 σε 137 αγώνες στην Basket League.»

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης