Νεϊμάρ: Κινδυνεύει με 5 χρόνια φυλάκιση για τη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα

Νεϊμάρ: Κινδυνεύει με 5 χρόνια φυλάκιση για τη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα

Επενδυτική εταιρεία της Βραζιλίας υποστηρίζει ότι την «έριξαν» στη μεταγραφή από τη Σάντος το 2013

neymar-barcelona-2013
Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να του επβιληθεί ποινή φυλάκισης πέντε ετών βρίσκεται ο Νεϊμάρ για τα αδικήματα της διαφθοράς και της απάτης.

Ο κίνδυνος αυτός προκύπτει από τον ισχυρισμό της επενδυτικής εταιρείας DIS από τη Βραζιλία η οποία υποστηρίζει ότι κατά τη μεταγραφή του Νεϊμάρ από τη Σάντος στην Μπαρτσελόνα, το 2013, έχασε 2 εκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο του 40% των δικαιωμάτων που είχε για τον ποδοσφαιριστή.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ημέρες πριν την εμφάνιση του Νεϊμάρ την ερχόμενη εβδομάδα σε δικαστήριο της Ισπανίας αφού έχασε έφεση που υπέβαλε στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας το 2017.

Neymar arrives in court to testify in Barca transfer case


Στην ίδια δίκη, στην οποία δεν έχει διευκρινιστεί αν θα πρέπει να είναι παρών συνέχεια ο 30χρονος ποδοσφαιριστής, κατηγορούμενοι είναι και οι πρώην πρόεδροι των δύο ομάδων, ο Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου και ο Σάντρο Ροσέλ της Μπαρτσελόνα και ο Οντίλιο Ροντρίγκεζ της Σάντος, καθώς και οι γονείς του Νεϊμάρ.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι η μεταγραφή του Νεϊμάρ στη Μπαρτσελόνα είχε «κλείσει» στα 57,1 εκατομμύρια ευρώ.

This was Neymar's first day at Camp Nou 2013


Η Μπαρτσελόνα υποστηρίζει ότι το ποσό της μεταγραφής ήταν αυτό που δόθηκε τόσο στους γονείς του Νεϊμάρ όσο και στην Σάντος. Συγκεκριμένα στους γονείς του Βραζιλιάνου ποδσφαιριστή κατατέθηκαν 40 εκατομμύρια ευρώ με τα υπόλοιπα 17,1 εκατομμύρια ευρώ να δίνονται στη Σάντος με την εταιρεία DIS να εισπράττει το 40%.

Η επενδυτική εταιρεία υποστηρίζει ότι η προσφορά της Μπαρτσελόνα δεν ήταν η υψηλότερη. Στην έγκλισή της η εταιρεία υποστηρίζει ότι υπήρχαν ομάδες που πρόσφεραν τότε 60 εκατομμύρια ευρώ.

Εκτός από τα 5 χρόνια φυλάκιση για τον Νεϊμάρ, η βραζιλιάνικη εταιρεία ζητά να της καταβληθούν 149 εκατομμύρια δολάρια από Μπαρτομέου και Ροσέλ.

Οι Ισπανοί εισαγγελείς ωστόσο προτείνουν δύο χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 10 εκατομμυρίων δολαρίων για τον Νεϊμάρ και πέντε χρόνια φυλάκιση για τον Ροσέλ και πρόστιμο 8,4 εκατομμυρίων ευρώ για την Μπαρτσελόνα.

Η πλευρά της οικογένειας του Νεϊμάρ αντιτείνεται σε δήλωση των δικηγόρων της ότι η μεταγραφή δεν παραβίασε κανέναν νόμο της FIFA και ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται δεν διώκονται σύμφωνα με το βραζιλιάνικο δίκαιο. Όπως λένε τα ισπανικά δικαστήρια δεν έχουν δικαιοδοσία να δικάσουν την υπόθεση καθώς τα υποτιθέμενα αδικήματα διαπράχθηκαν σε βραζιλιάνικο έδαφος.

Ειδήσεις σήμερα:

Γυμνοί και με τραύματα 92 μετανάστες στον Έβρο - «20 χρόνια συνοριοφύλακες, δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τόσο απάνθρωπο»


Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Αγία Πελαγία - Αγωνία για τον εντοπισμό της 49χρονης αγνοούμενης

Ανοίγουν στόματα, έρχονται νέα εντάλματα μετά τις πέντε συλλήψεις για βιασμούς και μαστροπεία της 12χρονης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης