Super League 1, ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 1-4: Τον... σκόρπισε στη λίμνη

Super League 1, ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 1-4: Τον... σκόρπισε στη λίμνη

Το ντέρμπι της δυτικής Ελλάδας της Super League 1 βρήκε θριαμβευτή τον Παναιτωλικό με πρωταγωνιστή τον Νίκο Καρέλη που πέτυχε χατ τρικ

5693592
Με μία τεράστια και συνάμα εντυπωσιακή νίκη έφυγε ο Παναιτωλικός από τους «Ζωσιμάδες» καθώς επικράτησε 4-1 του ΠΑΣ Γιάννινα σε ένα ματς όπου ο Καρλης σημείωσε χατ-τρικ και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης.

Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» ξεκίνησε με τον Σούλη κάτω από τα γκολπόστ, τους Σόρια, Εραμούσπε, Μπαγκαλιάνη, Ποζνάνσκι στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Καραχάλιο, Κιάκο, Λιάσο στον άξονα, τους Ροσέρο, Μορέιρα στα άκρα και τον Σταματελόπουλο στην κορυφή της επίθεσης.

Οι «κυανοκίτρινοι» είχαν τον Ανέστη στο τέρμα, τους Μπακάκη, Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεωδωρίδη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τον Μλάντεν στο «6», τους Ντουάρτε, Ντίας εσωτερικούς. Τους Σενγκέλια, Μόρσεϊ στα άκρα και τον Καρέλη στο «9».

Ωραίο γκολ από τον Μόρσεϊ, ο Καρέλης το 0-2
Σέντρα στο ματς και στα πρώτα του λεπτά στην «εξίσωσή» του βρίσκονταν η «δυνατή» αντηλιά που επηρέαζε τις κινήσεις των γηπεδούχων. Οι οποίοι κρατούσαν μπάλα, αναπτύσσονταν κυρίως από τα δεξιά, πατούσαν στα καρέ των φιλοξενουμένων όμως τους έλειπε το «κάτι» παραπάνω ώστε να βγάλουν «καθαρή» ευκαιρία (το «δίδυμο» των Κορνέλιους Λάρσον «καθάριζε» σχεδόν τα πάντα).

Τα «καναρίνια» αντίθετα τους «περίμεναν» με σκοπό να βγουν στην κόντρα και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις δύο κλασικές φάσεις που τους παρουσιάστηκαν. Αρχικά με τον Μόρσεϊ στο 7' όταν υποδέχθηκε όμορφα την μπάλα από τον Μλάντεν, απέφυγε τον Σόρια και με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ και ύστερα στο 25' όπου σε εξέλιξη στατικής μπάλας ο Λάρσον έκανε στο δεύτερο δοκάρι το «γύρισμα» και ο Καρέλης ανενόχλητος διπλασίασε τα τέρματά τους.

Μορέιρα, Καραχάλιος «μπροστάρηδες» για το 1-2 του ΠΑΣ
Ετσι φτάσαμε στο 30' με τον Παναιτωλικό να έχει... αέρα δύο τερμάτων, αλλά ο ΠΑΣ δεν... πέταξε λευκή πετσέτα. Στο τελευταίο τέταρτο (+1 ΄λόγω καθυστερήσεων) μέχρι την ανάπαυλα οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές, ο Μορέιρα άρχισε να παίρνει πρωτοβουλίες και ο Καραχάλιος κέρδιζε σχεδόν όλες τις δεύτερες μπάλες στον άξονα, κάτι που τους επέτρεπε να μεταφέρουν τη δράση γύρω από τα καρέ του Ανέστη.

Κλείσιμο
Στο 34' μάλιστα «επέστρεψαν» στο παιχνίδι με την όμορφη κεφαλιά του Εραμούσπε, ενώ στο 41' και μετά από παράλληλη του 27χρονου ακραίου ο Σταματελόπουλος απώλεσε τεράστια ευκαιρία για το 2-2. Η αναμέτρηση ήταν και πάλι ντέρμπι.

Τριπλή αλλαγή ο Παναιτωλικός για να αλλάξει την εικόνα του
Το δεύτερο μισό ξεκίνησε σε ανάλογο τέμπο, καθώς ο ΠΑΣ από την αρχή πήρε την κατοχή και έφτανε με σχετική ευκολία μέχρι την περιοχή του Παναιτωλικού. Ηταν «»τριγύρω» και μέσα στα καρέ του Ανέστη, πίεζε και έψαχνε την ισοφάριση.

Το «πρόβλημα» για τους φιλοξενούμενους ήταν εμφανές και έτσι σχεδόν με τη συμπλήρωση μία ώρας μπάλας τα «καναρίνια» προχώρησαν σε τριπλή αλλαγή, με σκοπό να διορθώσουν την κατάσταση. Πλέον είχαν δύο «εξαρο-οκτάρια» στον άξονα (Μλάντεν, Μάρτενσον) και έναν μεσοεπιθετικό (Κολοβό), ενώ ο Νταγκό πέρασε στα άκρα όπως και ο Ντουάρτε, με σκοπό να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους. Ο ΠΑΣ από την πλευρά του έβαλε «φρέσκα» πόδια στη μεσαία του γραμμή (Τζίμα) και μπήκαμε στο τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης.

Πώπω ένας Καρέλης
Οπου τα «καναρίνια» «έσφιξαν» τις γραμμές τους και μάλιστα μετά από ώρα ξεκίνησαν να επισκέπτονται την εστία του Σούλη. Ο οποίος στο 61' έβγαλε δύσκολα την επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Ντουάρτε και ναι μεν ο Μορέιρα απείλησε τον Ανέστη λίγο αργότερα (66') οι «κυανοκίτρινοι» είχαν αρχίσει να βρίσκουν ξανά τα πατήματά τους.

Ουσιαστικά όλα τελείωσαν στο 71' όταν ο Καρέλης σε στατική μπάλα «έγραψε» με ωραίο «τσίμπημα» το 3-1 για τον Παναιτωλικό και μάλιστα ο 30χρονος έβαλε 10 λεπτά μετά (81') το... κερασάκι στην τούρτα, όταν σε φάση τρανζίσιον πέτυχε με σουτ χατ-τρικ και τα «καναρίνια» έφτασαν στο εντυπωσιακό 1-4.

MVP: Θελει και ερώτημα; Ο Καρέλης. Ο 30χρονος επιθετικός σημείωσε χατ-τρικ και οδήγησε τον Παναιτωλικό σε μία τεράστια νίκη. Κυρίως το τελείωμά του στο δεύτερο προσωπικό του τέρμα (1-3) ήταν εξαιρετικό.

Στο ύψος του: Ο Κορνέλιους. Ο στόπερ του Παναιτωλικού ήταν «κέρβερος» στα καρέ του Ανέστη, κυρίως στο διάστημα 30'-60' όπου οι γηπεδούχοι έφταναν με σχετική ευκολία εκεί. Plus ότι έδωσε την κεφαλιά-ασίστ στον Καρέλη για το 1-3.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ροσέρο. Με μόνη εξαίρεση το πλασέ του στο 81' όπου η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία στην «άμυνα» των φιλοξενουμένων.

Η «γκάφα»: Την έκανε ο Σόρια στη φάση του 0-1. Ο μπακ του ΠΑΣ «έχασε» τον Μόρσεϊ που κατέβασε την μπάλα σε μεταβίβαση λόμπα και έτσι οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ.

Το «στραγάλι»: Οπως εξελίχθηκε το ματς ο ρέφερι Μαλούτας και οι βοηθοί του πέρασαν απαρατήρητοι.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Οταν μία ομάδα σημειώνει τέσσερα γκολ και κερδίζει 4-1, δεν τίθεται καν ζήτημα αν κέρδισε ή όχι δίκαια. Πόσο δε όταν αυτό συμβαίνει εκτός έδρας. Ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις φάσεις που του παρουσιάστηκαν, είχε τον Καρέλη σε μεγάλη ημέρα και πήρε μία πολύτιμη για τη συνέχεια νίκη.


Ειδήσεις σήμερα:

Οικονόμου: Η Αθήνα είναι «ανοιχτή» σε συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Ερντογάν στην Πράγα

«Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ»: Παράταση ως τέλη Οκτωβρίου για εξαργύρωση voucher εκπαιδευτικών

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ακάρ - «Ψεύτες και μυθομανείς οι Έλληνες πολιτικοί, τους εύχομαι περαστικά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης