Ο Μο Σαλάχ έκανε δωρεά για την ανακατασκευή της εκκλησίας στη Γκίζα

Ο Μο Σαλάχ έκανε δωρεά για την ανακατασκευή της εκκλησίας στη Γκίζα

Η τραγωδία που συνέβη στην εκκλησία κοπτών στη Γκίζα της Αιγύπτου, δεν άφησε ασυγκίνητο τον Μο Σαλάχ που δώρισε 150.000 αγγλικές λίρες για την αποκατάσταση των ζημιών

salah
Την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου 41 άνθρωποι, ανάμεσα τους και μικρά παιδιά, έχασαν τη ζωή τους, κι άλλοι 55 τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε κτήριο που στεγάζεται εκκλησία κοπτών.

Η φωτιά ξέσπασε από βραχυκύκλωμα σε κλιματιστικό με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός και να ακολυθήσουν τρομακτικές σκηνές με τα θύματα να έχουν ποδοπατηθεί στην προσπάθεια του πλήθους να σωθεί (περίπου 5.000 πιστοί ήταν στο στους πέντε ορόφους του κτηρίου).

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου υποσχέθηκε κάθε είδους βοήθεια στις οικογένειες των θυμάτων, ωστόσο ένας απ' αυτούς έσπευσαν να βοηθήσουν ήταν κι ο Μο Σαλάχ.

Ο άσος της Λίβερπουλ, που είναι ένας πιστός μουσουλμάνος, αλλά πάνω απ' όλα ένας σπουδαίος άνθρωπος, δώρισε 3 εκατομμύρια αιγυπτιακές λίρες (156.000 αγγλικές λίρες) προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Αιγύπτιος δημοσιογράφος Ιμπραΐμ Αμπντάλ Γκαουάντ μέσω twiiter, όπου οι πλειοψηφία των ανθρώπων αντέδρασε θετικά αφιερώνοντας εγκωμιαστικά σχόλια για τον Σαλάχ, αλλά όπως πάντα υπήρχαν και κάποιοι φανατικοί που αντέδρασαν αρνητικά στην είδηση ότι χρηματοδότησε την ανακατασκευή μιας χριστιανικής εκκλησίας.

Κλείσιμο


Ωστόσο πολλοί περισσότεροι ήταν επικρικτικοί με επιφανείς Αιγύπτιους κόπτες οι οποίοι δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία με τον Σαλάχ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Μο Σαλάχ πέρα από ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο, είναι κι ένας μεγάλος φιλάνθρωπος. Μάλιστα μόλις τον περασμένο Ιούνιο οι Sunday Times τον κατέταξαν στην 8η θέση των μεγάλων φιλανθρώπων στη Βρετανία, αναγνωρίζοντας τα όσα σημαντικά έχει προσφέρει.

Μεταξύ άλλων ο Αιγύπτιος δώρισε το 2019 3 εκατομμύρια δολάρια στο Αντικαρκινικό Ινστιτούτο της Αιγύπτου (με αφορμή μια τρομοκρατική επίθεση που κόστισε τη ζωή 20 ανθρώπων), ενώ πέρσι παρείχε ιατρικό εξοπλισμό στο ογκολογικό νοσοκομείο παίδων στο Κάιρο ύψους 1.5 εκατ. δολαρίων.


Ειδήσεις σήμερα:

Τελειώνει ο φόρος επιτηδεύματος, αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στα €751 από 1ης Ιανουαρίου

Μπόρις Τζόνσον: Συνεχίζει τις διακοπές του στην Ελλάδα- Δείτε φωτογραφίες από παραλία στην Εύβοια


«Συγγνώμη» στην Ινδιάνα που έστειλε ο Μπράντο στα Όσκαρ ζητά μετά από... 50 χρόνια η Ακαδημία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης