Euro 2022 Γυναικών, Αγγλία - Γερμανία 2-1: Η κούπα παρέμεινε στο Νησί

Euro 2022 Γυναικών, Αγγλία - Γερμανία 2-1: Η κούπα παρέμεινε στο Νησί

Υπό το βλέμμα 87.192 θεατών (ρεκόρ σε Euro) στο «Γουέμπλεϊ» οι Αγγλίδες επικράτησαν 2-1 στην παράταση της Γερμανίας

england
Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Αγγλία κατέκτησε τον τίτλο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών στο ποδόσφαιρο. 



Η Αγγλία στον μεγάλο τελικό που διεξήχθη στο Γουέμπλεϊ επικράτησε με 2-1 στην παράταση της Γερμανίας και έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης με τις γερμανίδες βέβαια να έχουν το απόλυτο ρεκόρ (8 τρόπαιο) στο τουρνουά. 



Κλείσιμο
Στον τελικό συγκεντρώθηκαν 87.192 θεατές και πρόκειται για ρεκόρ προσέλευσης σε ματς Euro, τόσο σε επίπεδο γυναικών όσο και ανδρών.

To προηγούμενο ρεκόρ είχε λάβει χώρα στον τελικό του 1964 ανάμεσα στην Ισπανία και τη Σοβιετική Ένωση τον οποίο παρακολούθησαν 79.115 θεατές στο «Santiago Bernadeu», ενώ όσον αφορά τις γυναίκες πριν τον τελικό της Αγγλίας με τη Γερμανία το ματς με τη μεγαλύτερη προσέλευση ήταν αυτό ανάμεσα σε Αγγλία και Αυστρία για την πρεμιέρα της διοργάνωσης στο «Old Trafford» (68.871).

Ο αγώνας

Η Αγγλία είχε τον έλεγχο, με τη Γερμανία να δείχνει ικανή να φτάσει σε χρόνο ρεκόρ στην περιοχή της αντιπάλου της. Πρώτη καλή στιγμή ήρθε μόλις τρία λεπτά μετά την σέντρα με την Κίρμπι να βρίσκει την πολύπειρη Γουάιτ στο δεύτερο δοκάρι κι εκείνη να κάνει την κεφαλιά τεστάροντας τα αντανακλαστικά της Φορμς. Η πρώτη ευκαιρία για γκολ ήρθε στο 25' για τις Γερμανίδες μετά από εκτέλεση κόρνερ και αδράνεια στην άμυνα της Αγγλίας. Με την αρχηγό της Γουίλιαμσον και την Ερπς να σταματούν την προσπάθεια της Ντάμπριτς. Με τις τυπικά γηπεδούχες να απειλούν με την all time scorer τους Έλεν Γουάιτ στο 38'. Το σουτ με το αριστερό της πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Φρομς. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Γερμανία μπήκε πιο δυναμικά. Οι lionesses έδειχναν να έχουν χάσει την αυτοσυγκέντρωσή τους. Μόλις στο 48' μια ωραία ατομική ενέργεια της Βάσμουτ που εκμεταλλεύτηκε το λάθος της Μπράιτ και μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έφεραν την πρώτη ευκαιρία για γκολ για τα «πάντσερ», αλλά το πλασέ της επιθετικού της Βόλφσμπουργκ ήταν αδύναμο, κι η Ερπς μπλόκαρε. Στο 50' η Μάκουλ «άγγιξε» το γκολ με το δεξί της σουτ να περνάει μόλις άουτ. Και στο 55ο λεπτό η Βίγκμαν - η πρώτη προπονήτρια που φτάνει στην κορυφή με δύο διαφορετικά έθνη- έκανε τις πολύτιμες αλλαγές που άλλαξαν τον ρου της Ιστορίας.



Η Ρούσο και η Τουν πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο και λιγότερο από δέκα λεπτά μετά στο 62' ήρθε το 1-0 για την Αγγλία. Η Τουν βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Γερμανίας και «κρέμασε» τη Φρομ με υπέροχη λόμπα για το 1-0. Στο 66' όμως η Γερμανία είχε δοκάει με την Μάκουλ προειδοποιώντας ότι δεν έχουν διάθεση παραίτησης. Και στο 79' η μεσοεπιθετικός της Φράιμπουργκ ισοφάρισε σε 1-1 αναθερμαίνοντας τις ελπίδες της χώρας της για το 9ο τρόπαιο αλλά το παιχνίδι οδηγήθηκε στον έξτρα χρόνο.



Στην παράταση, μετά από εκτέλεση κόρνερ, η Κλόι Κέλι χρειάστηκε διπλή προσπάθεια, αλλά στο τέλος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, με το Γουέμπλεϊ να σηκώνεται στο πόδι γι' ακόμη μία φορά. Το 2-1 έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΓΓΛΙΑ: Έρπς, Μπόυνζ, Μπράιτ, Γουίλιαμσον, Ντέιλι (88' Γκρίνγουντ), Στάνγουεϊ (89' Σκοτ), Γουάλς, Μιντ (64' Κέλι), Κίρμπι (55' Τουν), Χεμπ (120' Πάρις), Γουάιτ (56' Ρούσο)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Φρομς, Γκουίν, Χέντριχ, Χέγκερινγκ (103' Ντούρσουν-Κάγεχ), Ράουχ (113' Λάτβαϊν), Μαγκούλ (91' Ντάλμαν), Ομπερντοφ, Ντέμπριτς (73' Λόμαν), Χουτ, Σούλερ (67' Ανιγιόμι), Μπράντ (46' Βάσμουτ)

Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Στην Ανατολική Μεσόγειο το «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν» - Απόπειρα αιφνιδιασμού από τον Ερντογάν

Ελεύθερος μετά τον σχηματισμό δικογραφίας ο ιδιοκτήτης του ροτβάιλερ που επιτέθηκε στον 6χρονο

Τα F-35 του Ισραήλ καθηλώνονται στο έδαφος λόγω πιθανού προβλήματος στα εκτινασσόμενα καθίσματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης