Γκενκ - ΑΕΚ 0-2: Πρώτο δείγμα θετικό για την Ένωση - Δείτε τα γκολ

Γκενκ - ΑΕΚ 0-2: Πρώτο δείγμα θετικό για την Ένωση - Δείτε τα γκολ

Έχοντας πρωταγωνιστές τον Μήτογλου (συμμετοχή και στα 2 γκολ) και τον Αθανασιάδη που έπιασε πέναλτι νίκησε με 2-0 την Γκενκ έχοντας καλή εμφάνιση για τα δεδομένα της εποχής - Ντεμπούτο για τους «νέους» Γιόνσον, Πινέδα και Γκατσίνοβιτς

5645665
Νικηφόρο ήταν το πρώτο φιλικό τεστ της ΑΕΚ στην καλοκαιρινή της προετοιμασία, καθώς η Ένωση εκμεταλλεύτηκε δύο στατικές φάσεις στο 3' και στο 33' και με το αυτογκόλ του Μουνιός και το γκολ του Μήτογλου επικράτησε με 0-2 της Γκενκ στο Βέλγιο.

Οι κιτρινόμαυροι έβγαλαν από το πρώτο μέρος τα στοιχεία που αρέσουν στον Ματίας Αλμέιδα, δηλαδή τρεξίματα, πίεση ψηλά, συνεχές πρέσινγκ για επανάκτηση της μπάλας και γρήγορη μετάβαση της, ενώ στο δεύτερο η Ένωση με έντεκα αλλαγές κυκλοφόρησε όμορφα την μπάλα με μοχλό τον Ορμπελίν Πινέδα στη μεσαία γραμμή, ο οποίος έδειξε τα καλά τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Θετικό πρώτο δείγμα για την ΑΕΚ για τα δεδομένα της εποχής, με τους Γκατσίνοβιτς και Γιόνσον να κάνουν επίσης το ανεπίσημο ντεμπούτο τους και να είναι καλοί για το πρώτο μέρος που αγωνίστηκαν, όπως επίσης και οι... παλιοί, Μήτογλου και Αθανασιάδης, με τον τελευταίο να αποκρούει και πέναλτι. 

Έτσι ξεκίνησε ο Αλμέιδα
Ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε τα πρόσωπα και τον σχηματισμό (3-1-4-2) που είχε δοκιμάσει στη διπλή προπόνηση της Παρασκευής. Ο Αθανασιάδης ήταν στο τέρμα, ο Σιμάνσκι πήρε θέση στους στόπερ μαζί με Μήτογλου και Τζαβέλλα, με τον Τσούμπερ να παίρνει την αριστερή πλευρά και τον Ρότα τη δεξιά. Στον άξονα ο Γιόνσον με τους Γκατσίνοβιτς και Μάνταλο μπροστά του και στην επίθεση ο Αραούχο με τον Λιβάι Γκαρσία.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-clh7fmp06keh)


Γκενκ – ΑΕΚ: Τρέξιμο, πρέσινγκ και 0-2 από στατικές φάσεις
Η ΑΕΚ από την έναρξη του πρώτου μέρους και σε όλη τη διάρκειά του έβγαζε στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη φιλοσοφία του Αλμέιδα. Συνεχές τρέξιμο, πίεση ψηλά, προσπάθεια για άμεση επανάκτηση της κατοχής όταν χανόταν και διάθεση για γρήγορη και άμεση μετάβαση της μπάλας, η οποία άλλοτε έβγαινε και άλλοτε όχι.

Η πρώτη γραμμή άμυνας ήταν ουσιαστικά η επίθεση με τους Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία να πρεσάρουν την άμυνα της Γκενκ, ενώ το ίδιο έκαναν και οι χαφ αν η μπάλα περνούσε στη μεσαία γραμμή με τους Μάνταλο και Γκατσίνοβιτς στον άξονα και τους Ρότα και Τσούμπερ στις πτέρυγες. Από πίσω τους ο Γιόνσον κινούνταν σε όλους τους χώρους, έπαιζε συνεχώς γρήγορα και με τη μία συμμετέχοντας και στην ανάπτυξη.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-clh5tgj9vje9)
Κλείσιμο


Ένα επίσης θετικό του πρώτου 45λεπτου για την Ένωση είναι ότι εκμεταλλεύτηκε τις στατικές φάσεις. Έτσι πήρε το προβάδισμα στο 3' όταν έπειτα από φάουλ του Μάνταλου, ο Μήτογλου έπιασε την κεφαλιά και ο Μουνιός στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1. Το ίδιο συνέβη και στη φάση του δεύτερου γκολ της ΑΕΚ στο 33'. Πάλι ο Μάνταλος έφερε την μπάλα μέσα στην περιοχή, αυτή τη φορά με εκτέλεση κόρνερ, ο Αραούχο πήρε την κεφαλιά και η μπάλα έπεσε στον Μήτογλου, ο οποίος με κοντινό σουτ νίκησε τον Βάντεβορντ για το 0-2.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-clh5ezk70jqp)


Την ίδια στιγμή ο Αθανασιάδης είχε καθοριστικές επεμβάσεις. Μία στο 13' όταν απέκρουσε το πέναλτι του Ντέσερς σε αυστηρή υπόδειξη για τράβηγμα του Σιμάνσκι και μία στο 23' όταν νίκησε τον Ντέσερς σε τετ-α-τετ έπειτα από βαθιά μπαλιά στην πλάτη της κιτρινόμαυρης άμυνας. Αξίζει να σημειωθεί πως αν και φιλικό, το ματς είχε πολλά δυνατά μαρκαρίσματα, φάουλ και νεύρα, με έξι κίτρινες συνολικά, τέσσερις για τους παίκτες της ΑΕΚ και δύο για τους Βέλγους. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΚ έφτασε κοντά και σε ένα τρίτο γκολ, όταν ο Αραούχο πάσαρε στον Λιβάι Γκαρσία πλάγια μέσα στην περιοχή, αλλά αυτός δεν κατάφερε να σκοράρει.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-clh55rf5taz5)



Γκενκ – ΑΕΚ: Ωραία κυκλοφορία και ανάπτυξη με μοχλό τον Πινέδα
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Αλμέιδα άλλαξε όλη την ενδεκάδα. Οι Χατζηεμμανουήλ, Μισελέν, Μοχαμαντί, Κορνέζος, Λάτσι, Μουστακόπουλος, Πινέδα, Μπότος, Μαχαίρας, Γιούσης και Κοσίδης πέρασαν στο ματς, με τον Αργεντινό τεχνικό να πηγαίνει σε σχηματισμό 4-3-3. Συγκεκριμένα ο Χατζηεμμανουήλ ήταν στο τέρμα, με τους Μοχαμαντί, Λάτσι, Κορνέζο και Μισελέν τετράδα στην άμυνα, τους Πινέδα, Μπότο και Μουστακόπουλο στον άξονα, τους Γιούση και Μαχαίρα στα άκρα και τον Κοσίδη στην κορυφή.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-clh7ghvowd7t)



Οι κιτρινόμαυροι στο δεύτερο μέρος προσπάθησαν κατά κύριο λόγο να δώσουν έμφαση στη σωστή κυκλοφορία της μπάλας. Μοχλός ανάπτυξης ήταν ο Πινέδα που έπαιρνε συνεχώς μπάλες παίζοντας στο «8» μπροστά από τον Μοσυτακόπουλο και πίσω από τον Μπότο. Ο Μεξικανός χαφ έπαιζε κάθετα, είχε σωστές μεταβιβάσεις δείχνοντας την καλή τεχνική του κατάρτιση, έβγαζε ένταση στο παιχνίδι και βοηθούσε και ανασταλτικά. Οι παίκτες του Αλμέιδα είχαν προσεκτικές μεταβιβάσεις, επιδιώκοντας να χτίσουν από πίσω με υπομονή και ηρεμία. Αυτό έφερε και ευκαιρίες, όπως το τετ-α-τετ του Μπότου στο 58' από κάθετη του Κοσίδη, με τον μεσοεπιθετικό της Ένωσης να κόβεται και την αντεπίθεση του Μαχαίρα στο 71' αλλά ο Κοσίδης μέσα στην περιοχή δεν μπόρεσε να βρει το πλασέ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-clh73ev19ri1)



Γενικότερα η ΑΕΚ στον τομέα της ανάπτυξης στο δεύτερο 45λεπτο πήρε καλύτερο βαθμό, ενώ ανασταλτικά δεν δέχθηκε τρομερή πίεση, πέραν της επικίνδυνης εκτέλεσης φάουλ στο 74' από τον Χέινεν που εξουδετέρωσε ο Χατζηεμμανουήλ. Τζούντα Γκαρσία και Ραντόνια μπήκαν και αυτοί στο ματς στο τελευταίο τέταρτο αντί των Μαχαίρα και Γιούση αντίστοιχα, με τον ρυθμό να πέφτει στο τέλος και την Ένωση να παίρνει τη νίκη με 0-2.


Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Μήτογλου, Ρότα, Τσούμπερ, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος, Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο

Στο δεύτερο μέρος μπήκαν οι: Χατζηεμμανουήλ, Μισελέν, Μοχαμαντί, Κορνέζος, Λάτσι, Μουστακόπουλος, Πινέδα, Μπότος, Μαχαίρας, Γιούσης, Κοσίδης, αλλά και οι Τζούντα Γκαρσία και Ραντόνια στο τελευταίο τέταρτο.

Γκενκ (Βόουτερ Βράνκεν): Βάντεβορντ, ΜακΚένζι, Αρτεάγα, Ίτο, Χέινεν, Ντέσερς, Τρέζορ, Χροσόφσκι, Μουνιός, Οϊεν, Κουέστα

Πηγή: www.gazzetta.gr 






Ειδήσεις σήμερα:

Εφημέρευαν πάνω από 70 γιατροί στο «Άγιος Ανδρέας», δεν κάλεσαν κανέναν να δει τον 49χρονο - ΕΔΕ διέταξε ο Πλεύρης

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη ληστεία σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη - Μπούκαραν με μαχαίρι και άρπαξαν 500 ευρώ

«Μετά τον “BoJo” και τον Ντράγκι ποιος;»: Ο Μεντβέντεφ χλευάζει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης