Formula 1, Αυστρία: Ο «εμφύλιος» των Ferrari

Formula 1, Αυστρία: Ο «εμφύλιος» των Ferrari

Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ έκαναν τους tifosi να καρδιοχτυπήσουν με τις μεταξύ τους μονομαχίες στον Αγώνα Sprint της F1 στην Αυστρία.

leclerc-austria-22-leads-sainz-a
Παρότι κατέκτησε τη νίκη, η Scuderia Ferrari βρέθηκε στο επίκεντρο κριτικής μετά το Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας. Εύλογα λόγω των περίεργων επιλογών στον τομέα της στρατηγικής, που σταθερά έδειχναν εις βάρος του Σαρλ Λεκλέρ που είναι και ο οδηγός της που έχει περισσότερες ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου.

Ειπώθηκαν πολλά έκτοτε, ο Μονεγάσκος ζήτησε διευκρινήσεις, ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας Ματία Μπινότο προσπάθησε να αιτιολογήσει τις επιλογές του pit wall των κόκκινων και στο τέλος, έστρεψαν όλοι την προσοχή τους στην επόμενη πρόκληση: αυτή της Αυστρίας.

Εκεί ο Λεκλέρ και ο Κάρλος Σάινθ έχασαν την pole για χιλιοστά του δευτερολέπτου και έμειναν στις θέσεις 2 και 3. Που είναι και οι θέσεις που κατέκτησαν στον Αγώνα Sprint στο Σπίλμπεργκ.

Βέβαια στα αρχικά στάδια της μάχης του Red Bull Ring, έκαναν τους tifosi να καρδιοχτυπήσουν αφού για μία ακόμα φορά, οι δύο F1-75 βρέθηκαν αρκετές φορές εφιαλτικά κοντά. Και θα το δούμε μέσω δύο διαφορετικών video – το ένα onboard και το άλλο από την τηλεοπτική κάλυψη του F1 TV.



Η πρώτη ήταν στην εκκίνηση όπου η ανεπιτυχής προσπάθεια του Λεκλέρ να περάσει τον Φερστάπεν, επέτρεψε στον Σάινθ να μπει ανάμεσά τους περνώντας από την εξωτερική της στροφής 1.

Έπειτα οι ρόλοι αντιστράφηκαν και ο Λεκλέρ προσπάθησε να πληρώσει τον Ισπανό με το ίδιο νόμισμα μετά τη δική του, ανεπιτυχή επίθεση επί του Φερστάπεν στη στροφή 3. Ο 24χρονος επιτίθεται στην κατηφορική ευθεία προς τη στροφή και περνάει μπροστά του!

«Ήταν απολαυστική μάχη, έτσι πρέπει να είναι οι αγώνες», είπε ο Σάινθ αλλά η αλήθεια είναι πως σε περίπτωση επαφής που θα έθετε αμφότερους εκτός αγώνα, το αφήγημα θα ήταν εντελώς διαφορετικό.

Κλείσιμο


Όσο για τη σημερινή δράση, το Gazzetta θα σας προσφέρει όπως πάντα την πληρέστερη ενημέρωση, με τρία LIVE! Το πρώτο είναι online, με τη γραπτή περιγραφή/σχολιασμό του Grand Prix Αυστρίας, με το ραντεβού να είναι στις 15.30.

Όμως έχουμε και διπλό ραντεβού στο Instagram του Gazzetta. Ο Πάνος Σεϊτανίδης παρουσιάζει το «THE GRID» στις 15.55 με τα τελευταία νέα για τη μάχη της Αυστρίας και LIVE περιγραφή της εκκίνησης ενώ γύρω στις 18.15, θα σχολιάσει όσα θα έχουν συμβεί στον αγώνα, μαζί με τον Τάκη Πουρναράκη, στο «F1 POST RACE SHOW».
austrian_fbcover1920short_0


Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης