Νικ Κύργιος: Πώς έφτασε το «κακό παιδί» του τένις για πρώτη φορά σε τελικό Grand Slam

Νικ Κύργιος: Πώς έφτασε το «κακό παιδί» του τένις για πρώτη φορά σε τελικό Grand Slam

Η πορεία του 27χρονου ελληνικής καταγωγής Αυστραλού τενίστα στο φετινό Grand Slam, τα πρώτα του βήματα στο τένις, οι μεγάλες του επιτυχίες, οι σχέσεις του και η καταγγελία για κακοποίηση - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

000_32DX4JD
Την μεγαλύτερη ευκαιρία της ζωής του θα έχει την Κυριακή (10/7) ο Νικ Κύργιος για να αποδείξει σε όλους ότι δεν είναι μόνο το «κακό παιδί» του τένις, αλλά και ένας εξαιρετικός αθλητής που αξίζει να σηκώσει έναν σπουδαίο τίτλο. Ειδικά φέτος που η τύχη φαίνεται να του χαμογελά, καθώς ο τραυματισμός του Ράφα Ναδάλ δεν επέτρεψε στον Ισπανό κορυφαίο τενίστα του κόσμου να διεκδικήσει την πρόκρισή του στον τελικό του Wimbledon ο 27χρονος Αυστραλός  για πρώτη φορά στην καριέρα του θα έχει την ευκαιρία  να πανηγυρίσει τίτλο σε τελικό Major.

Ο Κύργιος  μπορεί να έχει νικήσει τους Big 3 του τένις (Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Φέντερερ), μπορεί να έχει πάρει τίτλο στο διπλό του Αυστραλιανού Όπεν, όμως είναι η πρώτη του φορά που θα διεκδικήσει ένα Grand Slam και θα το κάνει απέναντι στον νικητή του σημερινού προημιτελικού μεταξύ  Νόβακ Τζόκοβιτς και  Κάμερον Νόρι.

Η φετινή  πορεία του Νικ Κύργιου στο Wimbledon
Ο Νίκ Κύργιος δεν ξεκίνησε καλά στη διοργάνωση, καθώς στο πρώτο γύρο χρειάστηκε πέντε σετ για να κάμψει την αντίσταση του Νο219, Πολ Τζαμπ. Ο 27χρονος Αυστραλός έβγαλε πάλι αρκετά νεύρα απέναντι στον 22χρονο Βρετανό τενίστα, στον πρώτο αγώνα της καριέρας του σε grand slam, αλλά τελικά κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση με 3-2 (3-6, 6-1, 7-5, 6-7, 7-5). 

Nick Kyrgios vs Paul Jubb | First Round Highlights | Wimbledon 2022


Τα νεύρα και οι αντιδράσεις του Κύργιου του κόστισαν 10.000 δολάρια επειδή έφτυσε προς τη μεριά θεατή και ακόμη 4.000 δολάρια για λεκτική επίθεση προς τους επόπτες, αλλά και προς τον διαιτητή καρέκλας



Στον 2ο γύρο ο Κύργιος έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση και ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του φιναλίστ στο Queen’s και Νο26 του ταμπλό, Φίλιπ Κραϊνοβιτς, με 6-2, 6-3 6-1, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον 3ο γύρο του τουρνουά μέσα σε μόλις 85 λεπτά.

Nick Kyrgios vs Filip Krajinovic | Match Highlights | Wimbledon 2022
Κλείσιμο


Επόμενος αντίπαλός του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, τον οποίο και κατάφερε να εξουδετερώσει χάρη στα... mind games του. O Αυστραλός, μετά το πρώτο σετ  έσπασε τα νεύρα του Στέφανου, καταφέρνοντας να κερδίσει με 3-1  (6-7 (2), 6-4, 6-3, 7-6 (7) σε 3 ώρες και 16 λεπτά). Μάλιστα ο Κύργιος κατάφερε να βγάλει τόσο πολύ εκτός εαυτού τον «Τσιτσι» με αποτέλεσμα ο Έλληνας πρωταθλητής να τιμωρηθεί με 10.000 δολάρια για αντιαθλητική συμπεριφορά μετά από δύο προειδοποιήσεις,  όταν χτύπησε την μπάλα εκτός γηπέδου μετά από το underarm service του Κύργιου, ενώ νωρίτερα είχε χτυπήσει την μπάλα προς την πλευρά του κοινού χωρίς να τραυματίσει κανέναν.

Nick Kyrgios vs Stefanos Tsitsipas | Match Highlights | Wimbledon 2022


Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα του με τον Τσιτσιπά ο Νικ εμφανίστηκε με t-shirt Ρόντμαν.  «Ντένις Ρόντμαν του τένις» τον έχει «βαφτίσει» ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, λόγω της τρέλας που κουβαλάει και θυμίζει αυτή του πρώην άσου των Σικάγο Μπούλς.

Reporter Asks Nick Kyrgios The Reason He is Wearing a Chicago Bulls Dennis Rodman Shirt Wimbledon


Ο Νικ Κύργιος χρειάστηκε πέντε sets για να κάμψει και την αντίσταση του εξαιρετικού 20χρονου, Μπράντον Νακασίμα και κατάφερε να προκριθεί στον 1ο Grand Slam προημιτελικό του μετά το 2015. Ο 26χρονος Ελληνοαυστραλός, που παραπονέθηκε ουκ ολίγες φορές για έντονους πόνους στον δεξί του ώμο, ενώ κάλεσε και δυο ιατρικά time-outs, μετά από 3 ώρες και 11 λεπτά αγώνα, επικράτησε του Αμερικανού με 4-6, 6-4, 7-6(2), 3-6, 6-2 και έτσι «έκλεισε» το ραντεβού του στην 8άδα με τον Κριστιάν Γκαρίν.

Brandon Nakashima vs Nick Kyrgios | Match Highlights | Wimbledon 2022


Στα προημιτελικά ο Κύργιος επικράτησε με 3-0 σετ (6-4, 6-3, 7-6(5) του Κριστιάν Γκαρίν (43ος στον κόσμο) για να φτάσει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ημιτελική φάση τουρνουά Grand Slam. Ήταν ο σπουδαίος Λέιτον Χιούιτ το 2005 ο τελευταίος Αυστραλός που βρέθηκε σε ημιτελικό Major, την ίδια χρονιά και στο Wimbledon και στο US Open.

Cristian Garin vs Nick Kyrgios | Match Highlights | Wimbledon 2022


Στα 27 χρόνια του, ο «εκρηκτικός» τενίστας θα επιχειρούσε σήμερα (8/7) κόντρα στον «Βασιλιά» Ράφα Ναδάλ να φτάσει στον τελικό του λονδρέζικου Major, όπου είχε ήδη παίξει στους προημιτελικούς το 2014, στην πρώτη συμμετοχή του, ωστόσο δεν θα χρειαστεί να δώσει καν «μάχη».

O 36χρονος Ισπανός «Mr 22 Grand Slam» απέσυρε χθες και επίσημα τη συμμετοχή του από τον ημιτελικό του Wimbledon λόγω τραυματισμού και έτσι ο Νικ Κύργιος έγινε ο πρώτος φιναλίστ του τουρνουά, ενώ θα περιμένει τον μοναδικό ημιτελικό της ημέρας, μεταξύ του Νόβακ Τζόκοβιτς και του Κάμερον Νόρι, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στον μεγάλο τελικό της Κυριακής, που θα είναι ο πρώτος της καριέρας του σε Grand Slam.

O Νικ Κύργιος παραδέχτηκε πως μετά από πολλά χρόνια είχε τις αμφιβολίες του για το αν θα ερχόταν ποτέ ένα breakthrough σαν τη φετινή του πορεία στο Wimbledon.

"Δεν πίστευα ότι θα έπαιζα σε έναν τελικό Grand Slam, για να είμαι ειλικρινής. Νόμιζα πως το πλοίο μου είχε ήδη σαλπάρει, δεν έκανα τα πράγματα όπως έπρεπε τα πρώτα χρόνια της καριέρας οπότε πίστευα ότι ίσως είχα σπαταλήσει αυτή την ευκαιρία, αλλά είμαι περήφανος με τον τρόπο που επέστρεψα σήμερα στο court", είπε ο Κύργιος στη συνέντευξη που παραχώρησε αμέσως μετά τη νίκη του με 3-0 σετ επί του Γκαρίν.

Nick Kyrgios Reaches Wimbledon Semi-Final | Wimbledon 2022



Ποιος είναι ο Νικ Κύργιος
Ο Νικ Κύργιος γεννήθηκε στην Καμπέρα της Αυστραλίας, στις 27 Απριλίου 1995. Ο πατέρας του, Γιώργος, έφυγε από το χωριό του στην Ήπειρο και μετανάστευσε στην μακρινή Αυστραλία πριν από 53 χρόνια. Εκεί αναζήτησε μια καλύτερη ζωή δουλεύοντας ως ελαιοχρωματιστής. Η μητέρα του, Νορλάιλα, είναι από τη Μαλαισία και ήταν μέλος της βασιλικής οικογένειας της χώρας. Η ίδια απαρνήθηκε τον τίτλο της πριγκίπισσας, όταν μετακόμισε στην Αυστραλία για να σπουδάσει μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών.



Ο Νικ έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό τον Χρήστο, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ενός γυμναστηρίου και έχει σπουδάσει νομική και μια μεγαλύτερη αδερφή την Χαλίμα, η οποία ασχολείται με τον χορό και την υποκριτική και είναι κόουτς φωνητικής και απόδοσης στο Voice της Αυστραλίας.

kyrgios_brother_and_sister


Ο Κύργιος υπήρξε ελπιδοφόρος μπασκετμπολίστας στην εφηβεία του πριν πάρει την απόφαση να ασχοληθεί εξ ολοκλήρου με το τένις όταν ήταν 14 χρονών, έπειτα από παρότρυνση της μητέρας του. Στα 16 του χρόνια κέρδισε μία πλήρη υποτροφία από το Australian Institute of Sport. Έως το 2013, ως έφηβος, είχε «σαρώσει» τα τρόπαια στα σπουδαιότερα τουρνουά. Είναι ο νεαρότερος τενίστας,  που κέρδισε μια θέση στο top-200 (Νο.66)

Κατέκτησε το Αυστραλιανό Όπεν 2013 στην κατηγορία των εφήβων και το Γουίμπλεντον 2013 στο διπλό στην κατηγορία των εφήβων. Στο Αυστραλιανό Όπεν του 2014 οι διοργανωτές έδωσαν στον Κύργιο την wildcard και αγωνίστηκε στο κυρίως ταμπλό, οπού σημείωσε την πρώτη του νίκη σε Grand Slam κερδίζοντας στον πρώτο γύρο τον Μπέντζαμιν Μπέκερ στα 4 σετ.

Ωστόσο η μεγαλύτερη νίκη του ήρθε στον τέταρτο γύρο του Γουίμπλεντον το 2014, στον οποίο νίκησε τον νούμερο 1 Ραφαέλ Ναδάλ 7-6 (7-5), 5-7, 7-6 (7-5), 6-3.

2014 Day 8 Highlights, Rafael Nadal vs Nick Kyrgios, Fourth Round


Την επόμενη χρονιά ο Κύργιος πέτυχε ακόμα μια σπουδαία νίκη στο Madrid Open κόντρα στο No.2 τότε της παγκόσμιας κατάταξης και 17 φορές πρωταθλητή Grand Slam (20 έχει φτάσει τώρα) Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος τυχαίνει και είναι ο αγαπημένος του παίκτης.

Federer vs Kyrgios: Highlights from First Ever Match at Madrid 2015


Ο Κύργιος κατάφερε να κάνει το 3Χ3 το 2017 στο Όπεν του Μεξικού αποκλείοντας στα προημιτελικά τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Brilliant Kyrgios Defeats Djokovic in First Meeting | Acapulco 2017


Ο Κύργιος είναι ο τρίτος παίκτης, μετά τον Ντομινίκ Χρμπάτι και τον Λέιτον Χιούιτ, που έχει κερδίσει κάθε μέλος των Big 3 ( Νόβακ Τζόκοβιτς, Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ) την πρώτη φορά που έπαιξε μαζί τους. Γι΄ αυτό τον λόγο άλλωστε τον αποκαλούν «φονέα των γιγάντων».

Έχει κερδίσει έξι τίτλους ATP Tour στο μoνό, συμπεριλαμβανομένου του Washington Open 2019, και έφτασε σε δέκα τελικούς με τον σημαντικότερο να είναι αυτός της Κυριακής, ενώ στο διπλό κατέκτησε φέτος μαζί με τον Θανάση Κοκκινάκη το Αυστραλιανό Όπεν.

Kyrgios and Kokkinakis make Australian Open history | Eurosport Tennis


Ο Κύργιος έχει χαρακτηριστεί το «κακό παιδί» του τένις αφού στους περισσότερους αγώνες του δεν απουσιάζουν οι καυγάδες και οι λεκτικές επιθέσεις σε αντιπάλους, διαιτητές, θεατές, ακόμη και ball boys, αλλά και τα πολλά νεύρα που καταλήγουν σε διαλυμένες ρακέτες.

Nick Kyrgios Disrespectful, Funny, and Angry Moments!


Σύμφωνα με το περιοδικό Tennishead , έχει λάβει περισσότερα πρόστιμα για την καταχρηστική συμπεριφορά του εντός γηπέδου από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στην ιστορία του ATP.




Στον ελεύθερο χρόνο του παρακολουθεί NBA και είναι φανατικός οπαδός των Μπόστον Στέλτικς, παρότι έχει «τιμήσει» με ένα τατουάζ μανίκι στο χέρι του τους Κόμπι Μπράιαντ και  ΛεΜπρον Τζέινς των Λος Άντζελες Λέικερς, αλλα και τον Μάικλ Τζόρνταν των Σικάγο Μπούλς.




Στο ποδόσφαιρο υποστηρίζει φανατικά την Τότεναμ στην Premier League.

Ο Nick δεν αποχωρίζεται ποτέ τον χρυσό σταυρό που φορά στον λαιμό του, λόγω της ορθόδοξης πίστης του, ενώ το 2020, έγινε βίγκαν, δηλώνοντας ότι «δεν αντέχει να βλέπει τα ζώα να βασανίζονται».

Οι σχέσεις του και οι κατηγορίες για επίθεση στην πρώην του
Την ώρα που ο 27χρονος τενίστας, προετοιμάζεται για τον τελικό στο Grand Slam του Λονδίνου, ταυτόχρονα κατηγορείται και για επίθεση που έκανε πέρυσι στην πρώην κοπέλα του, Κιάρα Πέσσάρι, και θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου τον Αύγουστο.

Η 23χρονη, η οποία έβγαινε με τον Κύργιο για λίγο περισσότερο από ένα χρόνο και χώρισαν στα τέλη του 2021 μετά από καυγά σε ένα ξενοδοχείο καραντίνας στην Αδελαΐδα, λέει ότι κατήγγειλε για πρώτη φορά την επίθεση στην αστυνομία τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με τη The Sun, η ίδια μάλιστα ευχαρίστησε τους υποστηρικτές της, μετά την ανακοίνωση πως ο διάσημος τενίστας πρόκειται να περάσει το κατώφλι του δικαστηρίου στην Καμπέρα τον επόμενο μήνα.

Chiara_Passari


Η αστυνομία της Αυστραλιανής Πρωτεύουσας επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι ο Κύργιος κατηγορήθηκε για επίθεση στην πρώην κοπέλα του.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο Κύργιος «θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου στις 2 Αυγούστου, αναφορικά με μια υπόθεση κοινής επίθεσης τον Δεκέμβριο του 2021». Αν η κατηγορία σταθεί, επισύρει ποινή φυλάκισης έως 2 ετών, ωστόσο, όπως αναφέρουν τα αυστραλιανά ΜΜΕ, κάτι τέτοιο δύσκολα θα συμβεί.

Πριν από την Πεσσάρι είχε σχέση με την Κροατοαυστραλή τενίστρια Αϊλα Τοµλιάνοβιτς. Μάλιστα δήλωσε τόσο ερωτευμένος μαζί της που αποφάσισε να «χτυπήσει» τατουάζ το όνοµά της «Aila» στο χέρι που αντιμετωπίζει τους αντιπάλους του τένις. Χώρισαν για λίγο μετά την ήττα του στο Wimbledon του 2017, όταν ο Κύργιος φωτογραφήθηκε να χορεύει σε κλαμπ με άλλες τενίστριες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Αϊλα Τοµλιάνοβιτς μετά τον προημιτελικό στο φετινό Wimbledon όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο, με αφορμή την δίκη που θα γίνει κατά του πρώην της με την κατηγορία κακοποίησης της Πέσσαρι, για το αν είχε αντιμετωπίσει και η ίδια παρόμοια συμπεριφορά από τότε που ήταν ζευγάρι μαζί του, ξεκαθάρισε πως δεν είχε δεχτεί ποτέ άσχημη συμπεριφορά από τον Κύργιο.



Πάντως ο Κύργιος δεν φαίνεται να κοιτάει πίσω, καθώς το Μάιο του 2022 ανακοίνωσε τον αρραβώνα του με την blogger Κοστίν Χάτζι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Costeen (@costeenhatzi)



Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Costeen (@costeenhatzi)



Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Costeen (@costeenhatzi)





Ειδήσεις σήμερα:

Σκιάθος: Δεν βάζουν μυαλό οι τουρίστες - Πήγαν πάλι στο αεροδρόμιο να βιντεοσκοπήσουν αεροπλάνα

Βρετανία: Ο βουλευτής Τομ Τούγκενχατ ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία

Συγκλονιστικό βίντεο με κεραυνό να χτυπάει αυτοκίνητο στη Φλόριντα - Σώοι οι επιβάτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης