Wimbledon: Όλοι οι θρύλοι του παγκόσμιου τένις στη γιορτή για τα 100 χρόνια του Center Court - Δείτε βίντεο

Wimbledon: Όλοι οι θρύλοι του παγκόσμιου τένις στη γιορτή για τα 100 χρόνια του Center Court - Δείτε βίντεο

Το Wimbledon γιόρτασε το Ιωβηλαίο του κεντρικού γηπέδου με μία μοναδική παρέλαση παλαιών και εν ενεργεία πρωταθλητών - Αποθεώθηκε ο Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να επιστέψει για μια τελευταία φορά

Wimbledon1
Είναι το αρχαίοτερο τουρνουά τένις καθώς διεξήχθη για πρώτη φορά το (πολύ μακρινό) 1877 (για να ακολουθήσει το 1881 το US Open) και μπορεί η παράδοση που ήθελε στο τουρνουά του Λονδίνου να μην διεξάγονται αγώνες την ενδιάμεση Κυριακή (από τις δύο εβδομάδες που διαρκεί το τουρνουά)  να... καταπατήθηκε φέτος, αλλά οι Άγγλοι φρόντισαν να «ντύσουν» την ημέρα με ένα πραγματικά ξεχωριστό event.

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη μετακόμιση των εγκαταστάσων στην Church Road, που συνδυάστηκαν και με τα εγκαίνια του κεντρικού γηπέδου (Center Court) το οποίο χτίστηκε μέσα σε μόλις 9 μήνες και έναν αιώνα αργότερα είναι το 6ο μεγαλύτερο γήπεδο τένις στον κόσμο (14.979 θεατές η χωρητικότητα του).

Κι οι διοργανωτές αποφάσισαν να γιορτάσουν τα «γενέθλια» του γηπέδου, με μια μεγαλειώδη τελετή φέρνοντας στις εγκατατάσεις του All England Club ορισμένες από τις μεγαλύτερες μορφές του παγκόσμιου τένις που έχουν κατακτήσει έστω και μία φορά τον τίτλο.

Ανάμεσα τους κι ο «βασιλιάς» Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος σε ηλικία 41 ετών δεν το βάζει κάτω και προσπαθεί να επανέλθει (λογικά στα τέλη της χρονιάς) με τον Ελβετό (δεν αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Λονδίνο από το 1999 και μετά από 23 σερί συμμετοχές) να αποθεώνεται πραγματικά κατά την είσοδο του και να δηλώνει: «Είναι υπέροχο που βρίσκομαι εδώ με όλους αυτούς τους πρωταθλητές. Είχαν την τύχη να αγωνιστώ πολλές φορές σ' αυτό το γήπεδο. Εδώ έχω πετύχει τις μεγαλύτερες νίκες μου, αλλά έχω γνωρίσει και τις μεγαλύτερες ήττες μου, ωστόσο ελπίζω να μπορέσω να επιστρέψω για μια ακόμη φορά».



Μαζί του τα άλλα δύο μέλη του σύγχρονου Big 3 του αθλήματος, Νόβακ Τζόκοβιτς, Ράφαελ Ναδάλ (που αγωνίοζονται και στο φετινό τουρνουά)....



Κλείσιμο
...ο Άντι Μάρεϊ, η Κρις Έβερτ, η Μαρτίνα Χίγκινς, ο τεράστιος Μπιορν Μποργκ, ο Στέφαν Έντμπεργκ, οι Ροντ Λέιβερ, Άντζελα Μόρτιμερ (πρωταθλητές του 1961!!!) η Βίνους Γουίλιαμς, η Μπίλι Τζιν Κινγκ, ο Τζον Μάκενρο.


Ο τελευταίος μαζί με την Σου Μπάρκερ ήταν οι παρουσιαστές της εκδήλωσης  που είχε και το... μουσικό του κομμάτι, ένα μέρος του οποίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το τουρνουά.





Ο λόγος για τον Σερ Κλιφ Ρίτσαρντ τον Βρετανό τραγουδιστή ο οποίος κλήθηκε να επαναλάβει αυτό που είχε κάνει το 1996. Μια ημέρα υπήρξε μεγάλη διακοπή των αγώνων λόγω... βροχής κι ο Ρίτσαρντ ανέλαβε να γεμίσει το πρόγραμμα τραγουδώντας στους θεατές. 







Tο κυρίως μουσικό πρόγραμμα ανέλαβε η Φρέγια Ρίντινγκς και την ώρα που τραγουδούσε προβάλλονταν από τα μάτριξ ένα συγκινητικό βίντεο με κάποιες από τις μεγάλες στιγμές του τουρνουά.



Μία ακόμη θρυλική μορφή του Wimbledon, παρόλο που δεν είναι τενίστας, είναι ο Σερ Τζάκι Στιούαρτ, τρεις φορές πρωταθλητής της Formula 1 και μεγάλος λάτρης του τένις ο οποίς κάθε χρόνο βρίσκεται στις κερκίδες του κεντρικού γηπέδου.

 

Πέρα όμως τους παρόντες/παρούσες υπήρχαν και μεγάλοι απόντες/απούσες με την Μαρτίνα Ναβρατίλοβα να είναι η μόνη δικαιολογημένη καθώς χτυπήθηκε από τον κορωνοϊό και δήλωσε «τρελαμένη που έχασε αυτήν την συγκέντρωση». Α μαζί της κι ο Μπόρις Μπέκερ ο οποίος είναι φυλακισμένος (από τις 22 Απριλίου) λόγω χρεών!

Αντιθέτως απουσίαζαν χωρίς κάποια ιδιαίτερη δικαιολογία οι Πιτ Σάμπρας, Αντρέ Άγκασι, Τζίμι Κόνορς, Σερένα Γουίλιμας, Στέφι Γκραφ, Μαρία Σαράποβα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης