Roland Garros: Στον τελικό ο Ναδάλ με αποχώρηση Ζβέρεφ

Roland Garros: Στον τελικό ο Ναδάλ με αποχώρηση Ζβέρεφ

Ο Ράφα Ναδάλ προκρίθηκε στον 14ο τελικό του στο Roland Garros και την Κυριακή απέναντι σε Ρουντ ή Τσίλιτς θα διεκδικήσει το 22ο Grand Slam της καριέρας του και το 14ο τρόπαιο στο Παρίσι - Αποχώρησε μετά από τραυματισμό στον αστράγαλο ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ ενώ  ο ημιτελικός ήταν στο  7-6, 6-6 με τον Ισπανό να έχει πάρει το 1ο σετ

nadal-zverev-main
Στον 14ο τελικό της καριέρας του στο Roland Garros προκρίθηκε ανήμερα των 36ων γενεθλίων του ο Ράφα Ναδάλ. 

Ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών στο χώμα προκρίθηκε στον τελικό της Κυριακής και θα παίξει με Ρουντ ή Τσίλιτς αφού ο αντίπαλος του στον 1ο ημιτελικό της Παρασκευής, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ,  τραυματίστηκε στον αστράγαλο του δεξιού ποδιού του και αποχώρησε. 

Ο Ράφα Ναδάλ κέρδισε το 1ο σετ με 7-6 (8) και την ώρα που έστειλε το 2ο στο τάι μπρέικ (6-6) ο Γερμανός τραυματίστηκε και αποχώρησε με αναπηρικό αμαξίδιο. Επέστρεψε μετά από λίγο με πατερίτσες για να ενημερώσει πως δεν θα συνεχίσει! 

Ο Ισπανός τενίστας που θα παίξει στον 30o τελικό του σε Grand Slam και εάν κερδίσει θα γίνει ο μοναδικός με 22 τίτλους. Θυμίζουμε πως από το 2005 έως το 2020 δεν έχει χάσει ποτέ σε τελικό στο Παρίσι έχοντας το απίθανο 13/13.



Φανταστικό σετ 

Κλείσιμο
Στο 1ο σετ ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ έφτασε σε μπρέικ πόιντ μόλις στο 1ο γκέιμ με λάθος του Ράφα Ναδάλ και με μπρέικ προηγήθηκε με 1-0!

Με το σερβίς του πήγε στο 2-0 και ο Ισπανός μείωσε με την σειρά του με τον ίδιο τρόπο σε 2-1. Αν και πάλεψε ο Ναδάλ ο Ζβέρεφ πήγε στο 3-1 και με love service game στο 4-2.



Μείωσε σε 4-3 με love ο Ναδάλ και έφτασε σε μπρέικ πόιντ στο 8ο γκέιμ με διπλό σφάλμα του Ζβέρεφ. Το έσβησε ο Γερμανός αλλά με την 2η ευκαιρία ο Ναδάλ ισοφάρισε σε 4-4 με μπρέικ!

Το υπερασπίστηκε με το σερβίς του (5-4) και είχε σετ πόιντ (μπρέικ πόιντ) στο 10ο. Ο Ζβέρεφ το έσβησε αλλά ο Ναδάλ έφτασε και σε 2ο που είχε όμως την ίδια τύχη.

Έσβησε και 3ο σετ πόιντ και μετά από 13.31' έκλεισε το γκέιμ και ισοφάρισε σε 5-5! Ο Γερμανός έφτασε σε 2 μπρέικ πόιντ στο 11ο γκέιμ με τον Ισπανό να τα σβήνει και να πηγαίνει στο 6-5.

Μετά από 1.13' το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ.

Απίθανη ανατροπή στο τάι μπρέικ

Εκεί ο Ναδάλ με μίνι μπρέικ προηγήθηκε με 2-1 αλλά ο Ζβέρεφ το πήρε πίσω για το 2-2.

Νέο μίνι μπρέικ (3-2) για τον Γερμανό που έφτασε στο 5-2. Ο Ζβέρεφ έσπασε και πάλι το αντίπαλο σερβίς για το 6-2 και έφτασε σε 4 σετ πόιντ.

Με φανταστικά χτυπήματα ο Ναδάλ τα έσβησε και τα 4 για να ισοφαρίσει σε 6-6! Από το 2-6 ο Ισπανός έφτασε στο 7-6 αλλά ο Γερμανός του έσβησε σετ πόιντ για το 7-7.

Με λάθος του Ζβέρεφ ο Ναδάλ έφτασε ξανά σε σετ πόιντ αλλά με λάθος του ήρθε το 8-8! Ο Ναδάλ θα επικρατήσει μετά από 1.31' με 7-6 (8).

Στο 1ο σετ ο Ράφα Ναδάλ είχε 11 winners και 10 αβίαστα λάθη και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ είχε 25-26 με 4 διπλά σφάλματα.

Άδοξο φινάλε

Ο Ράφα Ναδάλ ξεκίνησε με μπρέικ στο 2ο σετ (1-0) αλλά ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ το πήρε πίσω για το 1-1. Στο 3ο γκέιμ ο Γερμανός έσβησε μπρέικ πόιντ αλλά με την 2η ευκαιρία του ο Ισπανός προηγήθηκε με μπρέικ (2-1).

Ο Ζβέρεφ πήρε ξανά πίσω το μπρέικ (2-2) αλλά ο Ναδάλ είχε μπρέικ πόιντ στο 5ο γκέιμ. Το αχρήστευσε ο Γερμανός και έφτασε στο 3-2.

Ο Ναδάλ έσβησε με την σειρά του μπρέικ πόιντ αλλά ο Ζβέρεφ επανήλθε και με μπρέικ απέκτησε προβάδισμα με 4-2. Ο Ισπανός πήρε αμέσως πίσω το μπρέικ (4-3).

Νέο μπρέικ για τον Γερμανό που έφτασε στο 5-3 αλλά ο Ναδάλ επέστρεψε και μείωσε σε 5-4 με μπρέικ! Ισοφάρισε σε 5-5 ο Ζβέρεφ και ο Ναδάλ έστειλε το σετ στο 6-6. Τότε αποχώρησε ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Όταν αποχώρησε ο Ζβέρεφ το ρολόι έγραφε ότι είχαν παίξει 3 ώρες και 31 λεπτά. 



Ειδήσεις σήμερα:

Παναγιωτόπουλος: Η Τουρκία θα πληρώσει βαρύ κόστος αν αποτολμήσει στρατιωτική εμπλοκή

«Υπερασπιζόμαστε την Ουκρανία εδώ και 100 ημέρες», λέει ο Ζελένσκι

Η Ουκρανία καταγγέλλει την Τουρκία ότι αγοράζει τα σιτηρά που της κλέβει η Ρωσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης