«Χρυσάφι» για τη Νότιγχαμ Φόρεστ μετά από την άνοδο στην Premier League, έως 350 εκατ. ευρώ τα έσοδα

«Χρυσάφι» για τη Νότιγχαμ Φόρεστ μετά από την άνοδο στην Premier League, έως 350 εκατ. ευρώ τα έσοδα

H Νότιγχαμ Φόρεστ εξασφάλισε 200 εκατ. ευρώ με την άνοδο της στην Premier League και σε βάθος χρόνου μπορεί να κερδίσειμπορεί να κερδίσει έως και 350 εκατ. ευρώ

FT8rYLHWUAAeQbx
Ποιος τελικός Champions League;

Η Ρεάλ Μαδρίτης με την κατάκτηση του 14ου Champions League έκλεισε την χρονιά της κερδίζοντας 140.000.000 ευρώ από την διοργάνωση. Μια ημέρα μετά από τον τελικό του Champions League στο θρυλικό Γουέμπλεϊ στο Λονδίνο διεξήχθη το μπαράζ ανόδου της Championship.

Μέσα στο χορτάρι αναμετρήθηκαν η Νότιγχαμ Φόρεστ και η Χάντερσφιλντ με την Φόρεστ να επικρατεί με 1-0! Στην Μεγάλη Βρετανία αυτός ο αγώνας έχει διαφημιστεί ως ο "αγώνας των 200 εκατ." και πως να μην διαφημιστεί αφού η ομάδα που παίρνει την άνοδο έχει εγγυημένα έσοδα από την Premier League της τάξεως των 200.000.000 ευρώ για τα τρία επόμενα χρόνια.

Μάλιστα εάν η Νότιγχαμ διατηρηθεί και τη σεζόν 2023-24 στην Premier League σε βάθος χρόνου μπορεί να εισπράξει έως και 350 εκατ. ευρώ!


Κλείσιμο

Το 2020, η Deloitte ανέφερε ότι η νίκη στον τελικό των playoffs θα μπορούσε να αυξήσει τα έσοδα από 135 εκατομμύρια λίρες (159,21 εκατ. ευρώ) έως 265 εκατομμύρια λίρες (312,52 εκατ. ευρώ) αλλά τα ποσά αυξάνονται κάθε χρόνο προς τα επάνω!

Μόνο από τα τηλεοπτικά δικαιώματα ο νικητής παίρνει 100 εκατ. λίρες ενώ ακόμη και εάν πέσει την επόμενη θα έχει πάρει 80 εκατ. Τα επίσημα στοιχεία για τη σεζόν 2020-21 έδειξαν ότι τα έσοδα από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις συνολικού ύψους άνω των 2,5 δισεκατομμυρίων λιρών διανεμήθηκαν μεταξύ των 20 συλλόγων της Premier League. Από αυτά, κάθε σύλλογος είχε εγγυημένα περίπου 84,8 εκατομμύρια λίρες, ανεξαρτήτως θέσης.

Ακόμη δόθηκαν χρήματα αναλογικά με τον αριθμό των τηλεοπτικών παιχνιδιών τους. Αυτά τα ποσά κυμάνθηκαν από 1,7 εκατ. λίρες για την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έως 34,9 εκατ. για την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι.

Την νέα χρονιά η πρωταθλήτρια Αγγλίας του 1978 και Ευρώπης το 1979 και το 1980 και θα παίζει στην Premier League και θα προχωρήσει σε έργα βελτίωσης των εγκαταστάσεων της και φυσικά σε ενίσχυση του ρόστερ της.

Το μυστικό είναι η κάθε ομάδα που ανεβαίνει να ενισχύει σημαντικά το ρόστερ της. Από τις τρεις ομάδες που προβιβάστηκαν την περασμένη σεζόν οι δύο επέστρεψαν στην υποδεέστερη κατηγορία.



Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Νότιγχαμ είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Premier League και έπαιξε εκεί για τελευταία φορά τη σεζόν 1998-99.  Μετά από την άνοδο η Premier League έγραψε για την επιστροφή της Νότιγχαμ. 

"Συγχαρητήρια στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Πήρε την άνοδο στην Premier League μετά τη νίκη στα playoffs απέναντι στη Χάντερσφιλντ" ανέφερε ο λογαριασμός της Premier League.




Ειδήσεις σήμερα:

Ο πατέρας του Ράινερ ξεσπά για τη Δικαιοσύνη στην Ελλάδα - «Να μην γίνει η χώρα καταφύγιο για απαγωγείς παιδιών»

Η Ράνια Σβίγκου η νέα γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Η Μόσχα ανακοίνωσε την καταστροφή ενός μεγάλου οπλοστασίου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης