Αλκαράθ: Κούπα και στο Madrid Open για το παιδί θαύμα του τένις

Αλκαράθ: Κούπα και στο Madrid Open για το παιδί θαύμα του τένις

Ο 19χρονος Κάρλος Αλκαράθ επικράτησε με 6-3,6-1 του Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον τελικό του Madrid Open και κατέκτησε τον 2ο Masters τίτλο της καριέρας του - Στο Νο6 την Δευτέρα ο Ισπανός ο οποίος κέρδισε Ναδάλ και Τζόκοβιτς στη Μαδρίτη - Πλουσιότερος κατά 1.041.570 ο Αλκαράθ για την κούπα στη Μαδρίτη - Ζβέρεφ σε Αλκαράθ: «Είσαι ο καλύτερος στον κόσμο»

alkaza
Ιστορία συνεχίζει να γράφει στο τένις ο Κάρλος Αλκαράθ.

Λίγες ημέρες μετά από τα 19α γενέθλια του ο Ισπανός τενίστας επικράτησε με 6-3,6-1 του Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον τελικό του Madrid Open και κατέκτησε τον τίτλο που είναι ο 2ος Masters μέσα στη χρονιά και στην καριέρα του.

Είχε προηγηθεί ο τίτλος στο Miami Open ενώ μέσα στο 2022 έχει 4/4 νίκες και 5/5 στην καριέρα του. Ο Αλκαράθ που κέρδισε φέτος σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη για να φτάσει στην κούπα απέκλεισε τον Ράφα Ναδάλ και στη συνέχεια τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Έγινε ο πρώτος τενίστας μετά τον Αργεντινό Νταβίντ Ναλμπαντιάν στη Μαδρίτη το 2007 που θριαμβεύει επί τριών παικτών του Top-4 σε τουρνουά της κατηγορίας Masters 1000.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjukv1276dcx)


Κλείσιμο
Από αύριο ο Ισπανός θα είναι στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης, από το Νο.9, όπου ανέβηκε πριν 2 εβδομάδες, στην πρώτη του είσοδο στο Top 10. Ο Αλκαράθ που χρειάστηκε 62΄ για να πάρει την κούπα κέρδισε για πρώτη φορά στην καριέρα του τους Ναδάλ, Τζόκοβιτς και Ζβέρεφ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjukkakgtm0x)


Για την κούπα στη Μαδρίτη θα εισπράξει 1,041,570 ευρώ!

«Δεν έχω λόγια να εκφράσω αυτό που ζω»

Μετά από τον θρίαμβο του στον τελικό ο 19χρονος που έχει ήδη 5 τίτλους καριέρας σημείωσε:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjuklu40yos9)


«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Σάσα για την εβδομάδα που είχε εδώ. Πιστεύω πως θα γίνει νούμερο 1 στον κόσμο και φυσικά θα κερδίσει Grand Slam τίτλους. Μπράβο και στην ομάδα του για την δουλειά που έκανε όλη την εβδομάδα.

Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν στο να γίνει αυτό το τουρνουά, είναι πάρα πολύ ιδιαίτερο για μένα. Από 7-8 ετών που ερχόμουν να το δω σαν θεατής, ήταν όνειρό μου να το κατακτήσω κάποια στιγμή στην καριέρα μου.



Δεν έχω λόγια για να εκφράσω το πώς αισθάνομαι αυτή την στιγμή. Σας ευχαριστώ που με στηρίζετε από την πρώτη στιγμή, σε κάθε δυσκολία είστε στο πλευρό μου και νομίζω τα έχουμε πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής.

Από την πρώτη ημέρα έχω νιώσει την αγάπη σας και ένα ευχαριστώ δεν είναι αρκετό. Ευχαριστώ και πάλι».

Ζβέρεφ σε Αλκαράθ: «Είσαι ο καλύτερος στον κόσμο»

«Συγχαρητήρια Καρλίτο. Είσαι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο αυτήν την στιγμή κι ας είσαι μόλις 19! Είναι δεδομένο πως θα γίνεις το νούμερο 1 της ATP και είναι πολύ καλό για το άθλημά μας που σ' αυτή την χρονική στιγμή παρουσιάστηκες εσύ. Θα κερδίσεις το συγκεκριμένο τουρνουά πολλές φορές, δε χωρά αμφιβολία.

Συγχαρητήρια στην ομάδα σου, με την οποία έχω συνεργαστεί για λίγο και ξέρω τι δουλειά κάνουν. Δυστυχώς σήμερα δεν προσέφερα και τον καλύτεο τελικό στους θεατές, όμως παρά την ήττα μου η διοργάνωση της Μαδρίτης είναι η αγαπημένη μου στον κόσμο» θα πει ο Ζβέρεφ που το 2021 ήταν νικητής στο Madrid Open.



Ειδήσεις σήμερα:

Παρέλαση στη Μόσχα, ρωσικοί βομβαρδισμοί σε Οδησσό, Χάρκοβο, Λουχάνσκ - Aνησυχία στην Ευρώπη

Βίντεο: Δείτε τη στιγμή που ουκρανικά drone χτυπούν ρωσικό ελικόπτερο στο Φιδονήσι

Βροχές, καταιγίδες και αφρικανική σκόνη αύριο - Έως 27 βαθμούς η θερμοκρασία

Προπαγανδιστικό μήνυμα Πούτιν για την Ουκρανία: «Όπως το 1945, η νίκη θα είναι δική μας»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης