Ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και επίσημα ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ - Δείτε βίντεο

Ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και επίσημα ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ - Δείτε βίντεο

Η σημαντική  μεταγραφή ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να ανακοινώνει την απόκτηση του Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ ως το τέλος της σεζόν - Ποιος είναι ο διεθνής Πολωνός 

aek_n
Ο Κριχόβιακ αφού πέρασε με επιτυχία τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις υπέγραψε το συμβόλαιό του ως το τέλος της σεζόν και αποτελεί πλέον με κάθε επισημότητα παίκτης της ΑΕΚ.

Ο 32χρονος διεθνής Πολωνός χαφ θα πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση στα Σπάτα το πρωί της Τετάρτης (16/3) για να τεθεί στα πλάνα του Οφρυδόπουλου για το ματς της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ.



Η ανακοίνωση της ΑΕΚ

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Πολωνού διεθνή άσου Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα μας έως το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 1990 στην πόλη Γκριφίτσε της Πολωνίας. Από την ηλικία των 12 ετών άρχισε να αγωνίζεται σε διάφορες ακαδημίες ποδοσφαίρου και μέσω των συμμετοχών του στην Εθνική Πολωνίας Κ16, οι άνθρωποι της Μπορντό τον ανακάλυψαν και τον ενέταξαν στα τμήματα υποδομής της γαλλικής ομάδας, με την οποία υπέγραψε και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Κλείσιμο
Τον Νοέμβριο του 2009 παραχωρήθηκε ως δανεικός στη Ρεμς, με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε έως τον Ιούνιο του 2011. Στο δεύτερο μισό της σεζόν 2011-12 αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στη Ναντ (21 συμμετοχές), πριν επιστρέψει με μεταγραφή στη Ρεμς τον Ιούλιο του 2012. Συνολικά με τη φανέλα της Ρεμς αγωνίστηκε σε 131 παιχνίδια, έχοντας 12 γκολ και τρεις ασίστ.

Το καλοκαίρι του 2014 έκανε την πρώτη μεγάλη μεταγραφή της καριέρας του, αφού η Σεβίλλη αγόρασε τα δικαιώματά του αντί 5,5 εκατ. ευρώ. Στην ισπανική ομάδα αγωνίστηκε για δύο χρόνια, καταγράφοντας 90 συμμετοχές (5 γκολ, 6 ασίστ). Τον Ιούλιο του 2016 η Παρί Σεν Ζερμέν πλήρωσε 27,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει.

Με την ομάδα του Παρισιού αγωνίστηκε σε 19 ματς, ενώ ακολούθησαν οι δανεισμοί του στη Γουέστ Μπρομ (31 συμμετοχές, 3 ασίστ) και τη Λοκομοτίβ Μόσχας, με τη ρωσική ομάδα να τον αγοράζει τελικά το καλοκαίρι του 2019 καταβάλλοντας 12 εκατ. ευρώ και τον ίδιο να καταγράφει με τα χρώματά της 109 συμμετοχές, 23 γκολ και 15 ασίστ. Τον Αύγουστο του 2021 πήρε μεταγραφή στην Κράσνονταρ, με την οποία πρόλαβε να αγωνιστεί σε 15 παιχνίδια (5 γκολ, 2 ασίστ).

Συνολικά στην πλούσια καριέρα του ο Κριχόβιακ έχει κατακτήσει δύο UEFA Europa League (σκοράροντας στον τελικό του 2015 απέναντι στη Ντνίπρο) με τη Σεβίλλη, ένα Κύπελλο, ένα Λιγκ Καπ και δύο Σούπερ Καπ Γαλλίας με την Παρί, όπως επίσης και δύο Κύπελλα και ένα Σούπερ Καπ Ρωσίας με τη Λοκομοτίβ.

Υπήρξε διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της Πολωνίας και από το 2008 αποτελεί βασικό στέλεχος της Εθνικής Ανδρών, με την οποία μετρά έως σήμερα 86 συμμετοχές (5 γκολ) όντας ο αρχηγός της. Έχει αγωνιστεί με την Πολωνία στην τελική φάση του Euro 2016 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018.

Γκρεγκόρζ, καλωσόρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ!


Ειδήσεις σήμερα:

Βαρβιτσιώτης: Καμιά ανοχή σε αυταρχικούς ηγέτες που θέλουν να επαναχαράξουν τα σύνορα

Φωτιά σε λεωφορείο που μετέφερε μαθητές στη Λάρνακα

«Είμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι για συμφωνία με τη Ρωσία» λέει το Κίεβο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης