Super League 1, Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2: Εύκολο πέρασμα μέσα στη βροχή - Δείτε τα γκολ

Super League 1, Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2: Εύκολο πέρασμα μέσα στη βροχή - Δείτε τα γκολ

O ΠΑΟΚ συνέχισε το αήττητο σερί του στη Super League 1, καθώς πέρασε χωρίς προβλήματα κι από τη Λαμία - Υπό καταρρακτώδη βροχή επικράτησε με 2-0 (Ζαμπά, Μιχαηλίδης) της τοπικής ομάδας που στην κανονική περίοδο τερμάτισε σε... θέση μπαράζ!

5532712
Ο ΠΑΟΚ μετά από τρεις σερί ισοπαλίες (Άρης, Ιωνικός, ΑΕΚ) επέστρεψε στις νίκες, πέρασε κι από τη Λαμία (0-2) έφτασε τα 14 σερί ματς χωρίς ήττα και στρέφει την προσοχή του στο πρώτο παιχνίδι με τη Γάνδη για τη φάση των «16» του Europa Conference League.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cid0ykt9lhqh)


Με πολλές αλλαγές και το μυαλό στη Γάνδη
Με το παιχνίδι κόντρα στη Γάνδη να ακολουθεί σε τέσσερις ημέρες ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ προχώρησε σ’ ένα εκτεταμένο rotation αφήνοντας πολλούς βασικούς εκτός της αρχικής ενδεκάδας για το σημερινό παιχνίδι στο ΔΑΚ Λαμίας κόντρα στην τοπική ομάδα.

Από τους θεωρητικά βασικούς μόνο οι Πασχαλάκης και Ίνγκασον βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα του «Δικεφάλου», που ξεκίνησε το ματς με το κλασικό 4-2-3-1. Μπροστά από τον Έλληνα τερματοφύλακα, ο οποίος έφτασε τις 40 συμμετοχές σε 42 επίσημα παιχνίδια, την αμυντική τετράδα αποτελούσαν οι Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης και Σίντκλεϊ.

Στον άξονα δεν υπήρχε ούτε Τσιγγάρας, ούτε Κούρτιτς, ούτε Αουγκούστο, ούτε και ο Μπίσεσβαρ, που μετά από πολύ καιρό πήρε ανάσες, με τους Σβαμπ και Σοάρες να αποτελούν το δίδυμο των εσωτερικών μέσων και έχοντας για πρώτη φορά μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού μέσου τον Ελ Καντουρί. Με τον Άντρια Ζίβκοβιτς να μένει στον πάγκο, οι Μουργκ και Ζαμπά ξεκίνησαν στα δύο άκρα και ο Τσόλακ επανήλθε στην κορυφή της επίθεσης αντί του Άκπομ.

Πετούσε στη βροχή ο Ζαμπά
Στο πρώτο ημίχρονο η καταρρακτώδης βροχή και ο Λέο Ζαμπά έκλεψαν την παράσταση. Οι ουρανοί άνοιξαν πάνω από το ΔΑΚ Λαμίας, μετά το δεκαπεντάλεπτο, με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές να μην μπορούν να δουν τις μπάλες ψηλά, καθώς το νερό έπεφτε με δύναμη στα μάτια τους. Το θετικό ήταν πως ο αγωνιστικός χώρος «κράτησε» και δεν έβαλε περισσότερους μπελάδες στους ποδοσφαιριστής

Ο Παπαπέτρου διέκοψε για λίγα λεπτά τον αγώνα, αυτός πάντως που δεν λογάριαζε τίποτα από τη βροχή και το χαλάζι ήταν ο Βραζιλιάνος επιθετικός του ΠΑΟΚ. Ό,τι καλό έκαναν οι «ασπρόμαυροι» στο πρώτο 45λεπτο είχε μέσα τον Ζαμπά. Αρχικά σκόραρε στο 35’, αλλά το γκολ ακυρώθηκε γιατί Παπαπέτρου και Απτόσογλου έκριναν ότι στο κόρνερ η μπάλα είχε περάσει την τελική γραμμή.

Ο Ζαμπά, όμως, ήταν ασταμάτητος. Από την κάθετη του Σβαμπ δύο λεπτά αργότερα έφυγε σαν άνεμος στην κόντρα, άφησε πίσω του όλους τους αμυντικούς της Λαμίας και με πλασέ «εκτέλεσε» τον Γκαραβέλη βάζοντας τον «Δικέφαλο» μπροστά στο σκορ (0-1). Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι άγγιζαν το δεύτερο γκολ πάλι με τον Ζαμπά, που αστόχησε με το κεφάλι μετά την σέντρα του Ελ Καντουρί.

Με Μιχαηλίδη πήρε αέρα δύο γκολ
Κλείσιμο
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να διπλασιάζει τα τέρματά του. Στο 52΄ ήταν η σειρά του Γιάννη Μιχαηλίδη να σκοράρει με κεφαλιά (0-2) στην καρδιά της άμυνας της Λαμίας ύστερα από την εκτέλεση κόρνερ του Μουργκ.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν τις γραμμές τους και έδωσαν άπλετο χώρο στους παίκτες του Λουτσέσκου, που άγγιξαν το τρίτο γκολ, πρώτα με τον Ζαμπά (55’) και ακολούθως με τον Μουργκ (57’).

Η Λαμία συνέχισε να πιέζει και να αναζητά το γκολ που θα την ξαναέβαζε στο παιχνίδι. Στο 66’ έφτασε πολύ κοντά, ωστόσο στάθηκε άτυχη, καθώς η κεφαλιά του Ελευθεριάδη έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του εξουδετερωμένου Πασχαλάκη.

Ο Λουτσέσκου άρχισε να σκέφτεται τη Γάνδη, έριξε στο παιχνίδι Ζίβκοβιτς, Μιχάι και Κούρτιτς, προκειμένου να προφυλάξει κάποιους παίκτες (Ίνγκασον), αλλά και να πάρουν ρυθμό αυτοί που ήρθαν από τον πάγκο. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε τίποτα παρά την όποια πίεση των γηπεδούχων και αυτό που έμεινε ήταν το παράπονο του Ρουμάνου τεχνικού για την απόδοση των παικτών του στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα.

MVP: Με διαφορά το καλύτερο παιχνίδι του Λέο Ζαμπά από την ημέρα που επέστρεψε από τον δανεισμό του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Πολύ καλή εμφάνιση από τον Στέφαν Σβαμπ, αλλά και τον Γιάννη Μιχαηλίδη.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Υπήρχαν πολλοί παίκτες της Λαμίας που για 70 λεπτά δεν μπήκαν ποτέ στο κλίμα του αγώνα, έχασαν όλες τις μάχες και δεν δικαίωσαν τον Φέστα για την επιλογή τους.

Η ΓΚΑΦΑ: Το γλίστρημα του Προβυδάκη, την ώρα που ο Ζαμπά ξεχυνόταν στην κόντρα, έμοιαζε με δώρο για τον Βραζιλιάνο πριν μπει στην περιοχή και σκοράρει.

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Ο Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών) ακύρωσε στο 35’ το γκολ του Ζαμπά θεωρώντας ότι η μπάλα έχει περάσει την τελική γραμμή. Στο 77’ εξετάστηκε και από το VAR η φάση που η Λαμία ζήτησε πέναλτι από τον Κούρτιτς με την μπάλα να σταματάει στο σώμα του Σλοβένου μέσου.

ΤΟ «ΤΑΜΕΙΟ» ΤΟΥ GAZZETTA: Για 70 λεπτά ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος, πέτυχε δυο γκολ, έχασε πολλές ευκαιρίες, ωστόσο στο τελευταίο εικοσάλεπτο χαλάρωσε και έδωσε το δικαίωμα στη Λαμία να πατήσει στην περιοχή και να απειλήσει την εστία του Πασχαλάκη. Ο «Δικέφαλος» μπαίνει στα πλέι οφ με 53 βαθμούς, αλλά αυτό που προέχει είναι το πρώτο ματς με τη Γάνδη.

Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Γκαραβέλης, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Λούκας, Προβυδάκης, Μπεχαράνο (81’ Μαζουλουξής), Νούνιες, Τάιρον (54’ Μπανγκουρά), Ελευθεριάδης (68’ Τσούκαλος), Μανούσος, Καραμάνος (81’ Βέλλιος).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον (69’ Μιχάι), Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ (46’ Βιεϊρίνια), Σβαμπ, Σοάρες (76’ Κούρτιτς), Ελ Καντουρί, Μουργκ (69’ Α. Ζίβκοβιτς), Ζαμπά, Τσόλακ (81’ Άκπομ).


Ειδήσεις σήμερα:

Με κουκούλα και μάσκα στα δικαστήρια ο δολοφόνος της οικογένειας στην Ανδραβίδα

«Ευκαιρία για ευρωπαΐκή σύγκλιση ο πόλεμος στην Ουκρανία» επισημαίνει ο Εμανουέλ Μακρόν

Νέο πλήγμα για τον Πούτιν: Νεκρός από ουκρανικά πυρά Ρώσος «πολέμαρχος», επικεφαλής του «Τάγματος Σπάρτα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης