Champions League: Η Τσέλσι πήρε καθαρό προβάδισμα με τη Λιλ, όλα ανοιχτά για Βιγιαρεάλ-Γιουβέντους μετά το 1-1 - Δείτε τα γκολ

Champions League: Η Τσέλσι πήρε καθαρό προβάδισμα με τη Λιλ, όλα ανοιχτά για Βιγιαρεάλ-Γιουβέντους μετά το 1-1 - Δείτε τα γκολ

Οι κάτοχοι του Champions League είναι αγκαλιά με την πρόκριση στα προημιτελικά μετά τη νίκη με 2-0 (8' Χάβερτς, 63' Πούλισικ) επί των πρωταθλητών Γαλλίας - Η Γιουβέντους προηγήθηκε στην έδρα της Βιγιαρεάλ μόλις στα 33 δευτερόλεπτα από την έναρξη του αγώνα με το γκολ του Βλάχοβιτς, αλλά στο 66' ο Παρέχο διαμόρφωσε το τελικό 1-1

Vlahovic2
Τα προγνωστικά δικαιώθηκαν στο τρίτο μέρος των πρώτων αγώνων για τη φάση των 16 του Champions League.

Η Λιλ έκανε φιλότιμη προσπάθεια (συγκλονιστικός ο Ρενάτο Σάντσες), αλλά η  Τσέλσι Τσέλσι βρήκε το γρήγορο γκολ (8' Χάβερτς) και καθάρισε το ματς με το δεύτερο τέρμα του Πούλισικ στο 63' σε αντεπίθεση σεμιναριακού χαρακτήρα...

Στην Ισπανία ο Βλάχοβιτς έκανε ντεμπούτο στο Champions League και σκόραρε στα 33 δευτερόλεπτα, αλλά η προβληματική Γιουβέντους έφυγε με το 1-1 από την έδρα της Βιγιαρεάλ που τα αφήνει όλα ανοικτά.

Τσέλσι-Λιλ 2-0

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ci2x1hks6dfl)


Η πορεία υπεράσπισης των σκήπτρων στην τελική ευθεία που λέγεται νοκ-άουτ του Champions League, ξεκίνησε για την Τσέλσι.

Κλείσιμο
Και ξεκίνησε όπως ακριβώς εκτυλίχθηκε η πορεία μέχρι την κατάκτηση της κούπας, με συνταγή Τόμας Τούχελ.

Χωρίς «θόρυβο», αλλά με ενέργεια, ταχύτητα και κυνισμό στην τελική προσπάθεια, οι Μπλε επιβεβαίωσαν ότι ήταν το φαβορί απέναντι στη Λιλ και με το 2-0 στις αποσκευές τους ενόψει της ρεβάνς μπορούν να κοιτάζουν δειλά-δειλά τον ορίζοντα των προημιτελικών.

Ο ρυθμός κατά διαστήματα «ζάλιζε», οι ατομικές ενέργειες συχνές κι εντυπωσιακές, όμως, στο φινάλε μόνο μία ομάδα μπορούσε να μετουσιώσει τις καλές στιγμές της σε πραγματικές απειλές. Αυτή ήταν η Τσέλσι, η οποία έκανε τέλειο πρώτο δεκάλεπτο βρίσκοντας το γρήγορο γκολ που επιθυμούσε.

Πρωταγωνιστής ο Κάι Χάβερτς, ο οποίος προειδοποίησε δις στο 4’ με άστοχη προβολή εξ επαφής και στο 7’ με σουτ που απέκρουσε ο Ζαρντίμ, πριν στείλει τελικά τη μπάλα στα δίχτυα με την… τρίτη και φαρμακετή. Στην αμέσως επόμενη φάση από το κόρνερ του Ζίγιεχ, ο Γερμανός εκτέλεσε ανενόχλητος για το 1-0 και η Τσέλσι επιβεβαίωσε άλλη μια φορά ότι είναι η κατεξοχήν ομάδα που σκοράρει από κόρνερ, με το 4ο σχετικό γκολ στο φετινό Champions League.

Η Λιλ δεν λογάριασε το εις βάρος της σκορ και την πίεση των πρώτων λεπτών, έδειξε ανταγωνιστική σε όλο το υπόλοιπο πρώτο μέρος, αλλά σε κάθε υποσχόμενη απειλή της, έπεφτε πάνω στα κορμιά των Λονδρέζων. Μοναδική φορά που η μπάλα κατέληξε στον Μεντί ήταν σε ένα βιαστικό σουτ του Τσελίκ στο 36’, ακριβώς διότι ήταν έτοιμος να τον σταματήσει με τάκλιν ο Τιάγκο Σίλβα.

Ο Τούχελ, πάντως, μόνο ευχαριστημένος δεν ήταν από την εμφάνιση της ομάδας του και κατάλαβε ότι έπρεπε να ρίξει στο ματς και τρίτο χαφ για να ισορροπήσει στη «μάχη» του κέντρου. Και μέσα σε δύο λεπτά από την αλλαγή του, ήρθε το πολυπόθητο 2-0, χάρη σε ιδανική μετάβαση της μπάλας που άρχισε από τη μπαλιά του Ρούντιγκερ και συνεχίστηκε με τον Καντέ ο οποίος διέσχισε σχεδόν το μισό γήπεδο και μοίρασε την κατάλληλη στιγμή στον Πούλισικ.

Ο Αμερικανός κοντρόλαρε, ξεμαρκαρίστηκε εντελώς και πλάσαρε ψύχραιμα τον Ζαρντίμ για το 2-0, σφραγίζοντας έτσι το «καθαρό» προβάδισμα των Μπλε που δεν αμφισβητήθηκε ως το φινάλε. Έτσι, ο Μεντί κατέγραψε το 14οclean sheet σε 18 συμμετοχές στο Champions League (!) και η Τσέλσι έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα στον θεσμό που σημειώνει πέντε διαδοχικές νίκες εντός έδρας χωρίς να δεχθεί γκολ!


Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Κρίστενσεν, Σίλβα, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Καντέ, Κόβατσιτς (51’ Λόφτους-Τσικ), Αλόνσο, Ζίγιεχ (59’ Σαούλ), Χάβερτς, Πούλισικ

Λιλ (Ζοσλίν Γκουρβενέκ): Ζαρντίμ, Τσελίκ, Φόντε, Μπότμαν, Τζαλό (76’ Γκούντμουντσον), Ονανά (65’ Γιλμάζ), Σέκα, Αντρέ, Σάντσες (81’ Μπεν Αρφά), Μπαμπά, Ντέιβιντ (81’ Ζεγκρόβα)

Βιγιαρεάλ-Γιουβέντους 1-1

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ci2x0bz8eu21)


Δεν είχε τον Πάουλο Ντιμπάλα, τον Τζόρτζιο Κιελίνι και τον μονίμως τραυματία Φεντερίκο Κιέζα. Η Γιουβέντους, όμως, είχε τον Ντούσαν Βλάχοβιτς ο οποίος, παρ’ ότι πρωτάρης στο Champions League, έδωσε στη Γηραιά Κυρία μια ισοπαλία - μικρό προβάδισμα (1-1) ενόψει της ρεβάνς (16/03), αν και η μαχητική Βιγιαρεάλ έπεισε ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί αμαχητί στο Τορίνο.

Σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο Βλάχοβιτς μετρούσε μόλις 50 λεπτά συμμετοχής σε προκριματικά Europa League και αυτά σε ηλικία 16 ετών, αγωνιζόμενος ως αλλαγή με την Παρτιζάν. Και, στην πρώτη «κανονική» ευρωπαϊκή συμμετοχή της καριέρας του, ο χαρισματικός Σέρβος επιθετικός χρειάστηκε μόλις… 32 δευτερόλεπτα (!) για να σκοράρει.

Ο Ντανίλο έκοψε την μπάλα από αντίπαλο στην μεσαία γραμμή, την έστειλε με μακρινή πάσα στην αντίπαλη περιοχή, ο Βλάχοβιτς κοντρόλαρε άψογα προ των δύο κεντρικών αμυντικών της Βιγιαρεάλ, Ραούλ Αλμπιόλ και Πάου Τόρες και, με πολύ έξυπνο γυριστό σουτ, αιφνιδίασε πλήρως τον Χερόνιμο Ρούγι για το 0-1.

Είναι το πιο γρήγορο γκολ που σημειώνει ποτέ παίκτης που κάνει ντεμπούτο ως βασικός στο Champions League, αλλά συνολικά είναι το δεύτερο πιο γρήγορο ενός πρωτάρη, αφού τον Σεπτέμβριο του 2015 ο Γεβγέν Κοποπλιάνκα είχε σκοράρει στα 15 δευτερόλεπτα, μπαίνοντας ως αλλαγή σε αγώνα της Σεβίλλης.


Το γκολ (σχεδόν) ρεκόρ του Βλάχοβιτς «πάγωσε» στο πρώτο δεκάλεπτο την Βιγιαρεάλ, η οποία στη συνέχεια έδειξε να συνέρχεται, χάνοντας δύο τεράστιες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει: Πρώτα σε αριστερό σουτ του Τζιοβάνι Λο Σέλσο που σταμάτησε στο δοκάρι ύστερα από ενέργεια του Αλφόνσο Πεδράθα και, λίγο αργότερα, σε τακουνάκι του Αρνό Ντανζούμα μετά από ωραίο μπάσιμο του Σάμουελ Τσουκβουέζε, με τον Βόιτσεχ Στσέσνι να αποτρέπει με τα ρεφλέξ του το 1-1.

Η Γιούβε, παρ’ ότι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι την παρέταξε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, δύο εκ των οποίων είναι στην πραγματικότητα ακραία μπακ (Ντανίλο και Άλεξ Σάντρο), ισορρόπησε το παιχνίδι, «έδεσε» την άμυνά της και άφησε τα λεπτά να κυλούν υπέρ της.

Όποτε, μάλιστα, έβρισκε την ευκαιρία για να βγει στη ταχύτατη κόντρα, έψαχνε την εστία του Κίτρινου Υποβρυχίου, με τον Άλβαρο Μοράτα να φτάνει κοντά στο γκολ, ύστερα από διώξιμο (!) του Στσέσνι που μετατράπηκε σε συνδυασμό των Χουάν Κουαδράδο και Γουέστον ΜακΚένι, με πάσα του τελευταίου (εξαιρετικός ο Αμερικανός) στον Ισπανό.

Ο Ουνάι Έμερι δεν έψαξε άμεσα να αλλάξει κάτι στην ανάπαυλα, όπως το να μεταφέρει τον Ντανζούμα στα άκρα ώστε να είναι πιο ελεύθερος, ενώ ο Αλέγκρι θέλησε να ασφαλίσει και άλλο τα μετόπισθεν, βάζοντας τον (ανέτοιμο για να παίξει όλο το ματς) Λεονάρντο Μπονούτσι αντί του Άλεξ Σάντρο, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από τον Τσουκβουέζε στα πρώτα 45 λεπτά.

Το ματς κυλούσε όπως το ήθελε η Γιούβε, η Βιγιαρεάλ είχε απειλήσει μόνο με μια προσπάθεια του Αλμπέρτο Μορένο, αλλά στο 66’ πέτυχε ένα γκολ που ενδεχομένως να άξιζε, με βάση κυρίως την επιμονή της.

Ο Ετιέν Καπουέ σέντραρε εξαιρετικά στην ασπρόμαυρη περιοχή, ο Ματάις Ντε Λιχτ βρέθηκε εκτός θέσης (το συνηθίζει ο Ολλανδός…) και ο Ντάνι Παρέχο, έστω και με λίγο… τσαφ, νίκησε τον Στσέσνι για το 1-1.

Οι Μπιανκονέρι γλίτωσαν την αποβολή με απευθείας κόκκινη κάρτα του Αντριέν Ραμπιό για δολοφονικό πάτημα στο γόνατο του Τσουκβουέζε, αλλά έχασαν με τραυματισμό (ενδεχομένως σοβαρό) τον ΜακΚένι, έναν από τους καλύτερους παίκτες των φιλοξενούμενων στο «Εστάδιο ντε λα Θεράμικα».

Ο Βλάχοβιτς, ο οποίος σε όλο το ματς παρέδιδε δωρεάν μαθήματα για το πώς πρέπει να παίζει ένας σέντερ φορ, άγγιξε το δεύτερό του γκολ λίγο πριν από το φινάλε, με τον Ρούγι να αποκρούει εντυπωσιακά σουτ - φαρμάκι του Σέρβου.

Το τελικό 1-1 βρίσκει σχετικά ικανοποιημένες και τις δύο ομάδες, αν και η ρεβάνς είναι… ορθάνοιχτη, από την στιγμή μάλιστα που πλέον δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

Ο Αλέγκρι, ο οποίος περιμένει να δει την σοβαρότητα του τραυματισμού του ΜακΚένι, θα έχει στην διάθεσή του τον Ντιμπάλα, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για το επιθετικό παιχνίδι της Γιούβε. Και ο Έμερι, όμως, ελπίζει ότι θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τον δικό του «Βλάχοβιτς», τον Ζεράρ Μορένο. Με λίγα λόγια, όλα ανοιχτά για την ρεβάνς…

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι): Ρούγι - Φόιθ, Ραούλ Αλμπιόλ, Πάου Τόρες, Πεδράθα (78’ Εστουπινιάν) - Τσουκβουέζε (90’ Γιέρεμι Πίνο), Καπουέ, Ντάνι Παρέχο, Αλμπέρτο Μορένο (78’ Μάνου Τριγέρος) - Λο Σέλσο, Ντανζούμα (90’ Ντιά).

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Στσέσνι - Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Άλεξ Σάντρο (46’ Μπονούτσι) - Κουαδράδο, ΜακΚένι (81’ λ. τρ . Ζακάρια), Λοκατέλι (71’ Άρτουρ), Ραμπιό, Ντε Σίλιο (87’ λ. τρ. Πελεγκρίνι) - Κουαδράδο, Βλάχοβιτς, Μοράτα.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ζελένσκι: Δεν είναι πιθανό το ενδεχόμενο ευρείας σύρραξης με τη Ρωσία

Συρμαλένιος συμφωνεί «εν μέρει» με Τσακαλώτο για τις ατυχείς επιλογές συμβούλων από τον Τσίπρα

Survivor: Οι τρεις Διάσημοι του τάκου και η… φωτιά στους «κόκκινους» που δεν έσβησε ούτε με τη βροχή – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης