«Αδιανόητο να διεξαχθεί ο τελικός του Champions League στη Ρωσία», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον

«Αδιανόητο να διεξαχθεί ο τελικός του Champions League στη Ρωσία», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον

O Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, υποστήριξε ότι μετά από τις τελευταίες εξελίξεις δεν μπορεί η Αγία Πετρούπολη να φιλοξενήσει τον τελικό του Champions League

boris_johnson
Αντίθετος στην διεξαγωγή του τελικού του Champions League στις 28/5 στην Αγία Πετρούπολη είναι μετά από τα τελευταία γεγονότα στο "μέτωπο" Ρωσίας-Ουκρανίας ο Μπόρις Τζόνσον. 

«Νομίζω ότι είναι αδιανόητο ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό τουρνουά να διεξαχθεί τη Ρωσία, μετά την εισβολή της σε ένα κυρίαρχο κράτος»,  είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός στη Βουλή των Κοινοτήτων. 



Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση της υπουργού Αθλητισμού της Βρετανίας, Ναντίν Ντόρις: «Εχω σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με τα αθλητικά γεγονότα που πρόκειται να διοργανωθούν στη Ρωσία, όπως ο τελικός του Champions League. Θα συζητήσουμε με τις αρμόδιες αρχές. Δεν θα επιτρέψουμε στον Πρόεδρο Πούτιν να εκμεταλλευθεί γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας για να νομιμοποιήσει την παράνομη εισβολή του στην Ουκρανία».

Η Μεγάλη Βρετανία έχει 4 ομάδες στους "16" του Champions League που είναι η Λίβερπουλ, η Σίτι, η Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι. 

Κλείσιμο
Το θέμα με την αλλαγή έδρας του τελικού ξεκίνησε από τα αγγλικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με τους The Times  έχουν  ήδη ξεκινήσει συζήτηση για εναλλακτικές λύσεις. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του βρετανικού μέσου, η UEFA συζητά ήδη για την αλλαγή της έδρας του μεγάλου αγώνα, ενώ θα περιμένει μέχρι την ολοκλήρωση των ημιτελικών της διοργάνωσης, για να ανακοινώσει το νέο τόπο διεξαγωγής. 

Το Γούμπλεϊ έχει ακουστεί σαν μια πιθανή εναλλακτική, ειδικά στην περίπτωση που δυο βρετανικές ομάδες φτάσουν ως το τέλος. Σημειώνεται πως η Ρωσία είχε φιλοξενήσει ξανά τον τελικό του Champions League το 2008, στο Λουζνίκι της Μόσχας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ζελένσκι: Δεν είναι πιθανό το ενδεχόμενο ευρείας σύρραξης με τη Ρωσία

Συρμαλένιος συμφωνεί «εν μέρει» με Τσακαλώτο για τις ατυχείς επιλογές συμβούλων από τον Τσίπρα

Survivor: Οι τρεις Διάσημοι του τάκου και η… φωτιά στους «κόκκινους» που δεν έσβησε ούτε με τη βροχή – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης