Αποκλεισμός σοκ για τον Τσιτσιπά στη Μασσαλία από το Νο163 του κόσμου - Δείτε βίντεο

Αποκλεισμός σοκ για τον Τσιτσιπά στη Μασσαλία από το Νο163 του κόσμου - Δείτε βίντεο

Ο Ρομάν Σαφιούλιν που ξεκίνησε από τα προκριματικά απέκλεισε με 6-4,6-4 τον Στέφανο Τσιτσιπά στη Μασσαλία στον προημιτελικό του Open 13 - Έφυγε από το box του εκνευρισμένος στο 1ο σετ ο Απόστολος Τσιτσιπάς

tsitsipas_12
Θύμα τεράστιας έκπληξης έπεσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη Μασσαλία. 

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (Νο4) αποκλείστηκε σε 1.35' με 6-4,6-4 από τον 24χρονο Ρώσο Ρομάν Σαφιούλιν ο οποίος είναι στο Νο163 κόσμου και έδωσε προκριματικά για να βρεθεί στο κυρίως ταμπλό. 


Ο Ρώσος θα παίξει στους "4" με Αλιασίμ ή Ιβάσκα. Αυτή ήταν η 1η top-10 νίκη του. 

Στο φινάλε του 1ου σετ ο Στέφανος είχε διαφωνία με τον πατέρα του Απόστολο με τον τελευταίο να αποχωρεί από το box και να κάθεται σ' άλλη θέση στην εξέδρα. Εκεί παρέμεινε, φυσικά, ο Τόμας Ένκβιστ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα παίξει την επόμενη εβδομάδα στο Ακαπούλκο όπου έχουν ταξιδέψει ήδη ο Ναδάλ με τον Μεντβέντεφ. 


Κλείσιμο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε κατακτήσει τον τίτλο στη Μασσσαλία το 2019 και το 2020.   O κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε 50/83 πόντους στο σερβίς. Ο Ρώσος είχε 13 μπρέικ πόιντ και πέτυχε από ένα μπρέικ σε κάθε σετ.




Ο αγώνας 

Στο 1ο σετ ο Ρομάν Σαφιούλιν θα πετύχει το μοναδικό μπρέικ στο 5ο γκέιμ και θα αποκτήσει προβάδισμα (3-2). Ο Ρώσος που έχει 1/3 μπρέικ πόιντ θα κρατήσει το μπρέικ έως το τέλος και θα κλείσει το σετ στο 6-4 με τον Έλληνα να έχει μια αποτυχημένη προσπάθεια για μπρέικ.



Το 2ο σετ αρχίζει με 5 μπρέικ πόιντ του Σαφιούλιν.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα τα σβήσει και θα προηγηθεί με 1-0! Ο Ρώσος ισοφαρίζει σε 1-1 και έχει νέο μπρέικ πόιντ στο 3ο γκέιμ. Το σβήνει ο Έλληνας όπως και τα 2 που ακολούθησαν αλλά ο Ρώσος επιμένει. Σβήνει και το 4ο μπρέικ πόιντ ο Στέφανος αλλά με την 5η του ευκαιρία ο Ρώσος θα φτάσει με μπρέικ στο 2-1.

Θα υπερασπιστεί το μπρέικ του με το σερβίς του για το 3-1 αλλά ο Στέφανος με το δικό του σερβίς μειώνει σε 3-2. Ο Ρώσος πάει στο 4-2 και με άνεση θα φτάσει στο 5-3! 

Θα κάνει το χρέος του ο Τσιτσιπάς για το 5-4 αλλά θα ηττηθεί με 6-4. 

Ειδήσεις σήμερα:

Τρεις Ελληνες μεταξύ των αγνοουμένων στο πλοίο στην Κέρκυρα

Νικόλ Κίντμαν: «Παγώνει» τους θαυμαστές της με το υπερβολικό φώτοσοπ

Απαγωγή Κυπαρίσση: Σκληρά «παζάρια» από τους απαγωγείς για τα λύτρα - Τι ψάχνουν οι Αρχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης