Τα τρία κακά της μοίρας του Τσιτσιπά στους τελικούς -Δείτε βίντεο

Τα τρία κακά της μοίρας του Τσιτσιπά στους τελικούς -Δείτε βίντεο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει να απογοητεύει σε τελικούς σε τουρνουά ATP-500, κόντρα στους Big-3 αλλά και εκτός Ευρώπης

tsitsipas
Την Κυριακή (13/2) ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε απρόσμενη ήττα στον τελικό του Rotterdam Open.

O Έλληνας τενίστας ήταν το μεγάλο φαβορί απέναντι στον Φελίξ Οζε Αλιασίμ ο οποίος μετρούσε 0/8 προσπάθειες σε τελικούς ATP και που είχε 5 σερί νίκες απέναντι του.

Παρόλα αυτά ηττήθηκε εύκολα με 2-0 σετ από τον Καναδό και πλέον έχει 7/18 νίκες σε τελικούς, όχι και τόσο καλό ποσοστό για έναν παίκτη που έφτασε στο Νο3 κόσμου και είναι πλέον στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Έλληνας τενίστας έχει να επιδείξει τίτλο ATP Finals (2019) και Masters (Μόντε Κάρλο 2021) αλλά γενικά έχει κινηθεί ... χαμηλά στους τελικούς. Ποια είναι όμως τα τρία κακά της μοίρας του Στέφανου σε τελικούς;

Το απίστευτο 0/8!

Το πρώτο και τελευταίο (χρονικά) κακό είναι η παρουσία του σε τελικούς ATP 500.

Είναι η 4η κατηγορία τουρνουά μετά από τα Grand Slam (2000 πόντους), το ATP Finals (1500) και τα Maters (1000)και ο Έλληνας τενίστας μετά από τον τελικό του Ρότερνταμ έχει πλέον 0/8!
Κλείσιμο

Το 2018 θα χάσει τίτλο στη Βαρκελώνη, το 2019 στο Ντουμπάι και στο Πεκίνο, το 2020 στο Ντουμπάι και το Αμβούργο, το 2021 στο Μεξικό και στη Βαρκελώνη και το 2022 στο Ρότερνταμ. Οχτώ τελικοί και οχτώ ήττες.

Είναι η μεγαλύτερη "κατάρα" στην καριέρα του.

Απέναντι στους Big-3

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ έχει πάρει Grand Slam απέναντι σε παίκτη του Big-3, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ έχει τίτλους σε Masters και ATP Finals αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει 0/7 σε τελικούς με Ράφα Ναδάλ, Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς.

Στους 5 από τους 7 δεν έχει πάρει ούτε σετ. Με τον Ράφα Ναδάλ έχει 0/3 (Βαρκελώνη 2018, 2021, Rogers 2018) με τον Νόβακ Τζόκοβιτς έχει επίσης 0/3 (Roland Garros 2021, Ντουμπάι 2020, Μαδρίτη 2019) ενώ με τον Ρότζερ Φέντερερ έχει μια ήττα το 2019 στο Ντουμπάι με τον Ελβετό να κερδίζει στον τελικό τον 100ο τίτλο του.

Τίτλοι μόνο στην Ευρώπη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατακτά τίτλους μόνο στην Ευρώπη. Οι 7 τίτλοι του κατακτήθηκαν στην Γαλλία (4), στην Μεγάλη Βρετανία (1), στην Σουηδία (1) και στην Πορτογαλία (1).

Δοκίμασε την τύχη του και εκτός Ευρώπης αλλά δεν τα κατάφερε.

Ηττήθηκε δις σε τελικούς στο Ντουμπάι και από μια φορά στο Ακαπούλκο, στο Τορόντο και στο Πεκίνο. Συνολικά από τους 7 τίτλους του οι 5 είναι της τελευταίας κατηγορίας (ATP 250) και έχει όπως γράψαμε και ένα Masters και ATP Finals.


Ειδήσεις σήμερα:

Πυξ Λαξ: Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της καταγγελίας σε βάρος του Γιαννόπουλου

Συνελήφθη ξανά ο Μένιος Φουρθιώτης, οδηγείται στον Κορυδαλλό

Επιδότηση απόσυρσης ηλεκτρικών συσκευών: Πότε ξεκινά

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης