Καμπέσας - Αταλάντα: Ο πρώην εξτρέμ του Παναθηναϊκού είναι ακόμη παίκτης των Μπεργκαμάσκι

Καμπέσας - Αταλάντα: Ο πρώην εξτρέμ του Παναθηναϊκού είναι ακόμη παίκτης των Μπεργκαμάσκι

Μετά από ένα εξάμηνο στον Παναθηναϊκό του Μαρίνου Ουζουνίδη κι ακόμα τέσσερις συνολικά δανεισμούς, ο Μπράιαν Καμπέσας επέστρεψε στο Μπέργκαμο και είναι τυπικά παίκτης της Αταλάντα, την οποία αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός για τα νοκ-άουτ του Europa League (22:00, Cosmotesport2HD)

cabezas
Οι φίλοι του Παναθηναϊκού μπορούν σίγουρα να τον ανασύρουν από τη μνήμη τους. Κατέχει άλλωστε τον… σημαδιακό τίτλο του παίκτη που πέτυχε το τελευταίο μέχρι σήμερα ευρωπαϊκό γκολ του Τριφυλλιού, ένα αυγουστιάτικο βράδυ του 2017 στη «Λεωφόρο». Για τους υπόλοιπους, ο Μπράιαν Καμπέσας είναι σαν να μην πέρασε ποτέ από το ελληνικό πρωτάθλημα. Και η αλήθεια είναι πως πέρασε και… δεν ακούμπησε. Ωστόσο, μετά από τεσσεράμισι χρόνια το όνομα του εμφανίζεται ξανά στο ελληνικό προσκήνιο, καθώς ο ξεχασμένος εξτρέμ από το Εκουαδόρ παραμένει τυπικά παίκτης της Αταλάντα, προσεχούς αντιπάλου του Ολυμπιακού στα νοκ-άουτ του Europa League (22:00, Cosmotesport2HD, Live Gazzetta)!

Στα 25 του χρόνια, ο Καμπέσας βρίσκεται στην τελευταία σεζόν του εξαετούς συμβολαίου που υπέγραψε πίσω στο 2016, όταν οι Μπεργκαμάσκι κατέβαλαν 2,5 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν από την Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε της πατρίδας του. Τότε λογιζόταν ως μία επένδυση της Αταλάντα για το μέλλον με την ταμπέλα του «wonderkid». Χάρη στην οποία, άλλωστε, έφτασε και στα μέρη μας για λογαριασμό του Τριφυλλιού επί Μαρίνου Ουζουνίδη. Πλέον, φιγουράρει σε αφιερώματα ιταλικών Μέσων για τις δέκα πιο αποτυχημένες μεταγραφές της ομάδας από το Μπέργκαμο, κι όχι άδικα από τη στιγμή που σε μια εξαετία έχει αγωνιστεί μόλις μία φορά με τη Νερατζούρα φανέλα, για την ακρίβεια 22 λεπτά σε ένα παιχνίδι κόντρα στη Ρόμα τον Απρίλιο του 2017.

Το σύντομο πέρασμα από το Τριφύλλι και το γκολ στη Μπιλμπάο

Η παρουσία του στη χώρα μας κράτησε μόλις έξι μήνες. Στην ουσία, όμως, ο Καμπέσας απασχόλησε για… ένα καλοκαίρι. Το ξεκίνημά του ήταν ιδιαίτερα ελπιδοφόρο, καθώς στις τρεις πρώτες του συμμετοχές για τα προκριματικά του Europa League πέτυχε τα δύο μοναδικά του γκολ με την πράσινη φανέλα. Το πρώτο σημειώθηκε στη νικηφόρο ρεβάνς εκτός έδρας κόντρα στην Καμπάλα στις 3 Αυγούστου του 2017, σφραγίζοντας την πρόκριση στα play-offs της διοργάνωσης (1-2). Εκεί, δύο εβδομάδες αργότερα έμελλε να βάλει «φωτιά» στις εξέδρες του «Απ. Νικολαΐδης», με ένα καταπληκτικό τελείωμα για το 2-0 των Πρασίνων στο 55ο λεπτό της αναμέτρησης απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Το «εφιαλτικό» εξάλεπτο στο οποίο ο Παναθηναϊκός δέχθηκε τρία γκολ κι έχασε κάθε τύχη πρόκρισης αν μη τι άλλο «έσβησε» την εμφάνιση των Πρασίνων ως εκείνο το σημείο και μαζί την ενέργεια του Καμπέσας, η οποία ουσιαστικά ήταν η τελευταία αξιομνημόνευτη της θητείας του στην ομάδα. Έκτοτε κατέγραψε δέκα ακόμα συμμετοχές, εννέα για το πρωτάθλημα και μία για το Κύπελλο, με τελευταία του εμφάνιση στις 10 Δεκεμβρίου στη βαριά ήττα με 4-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Θυμηθείτε το υπέροχο γκολ κόντρα στους Βάσκους από το 4:09:

Panathinaikos vs Athletic Bilbao 2-3 Highlights |Παναθηναικός - Αθλέτικ Μπιλμπάο{17/8/2017}


Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης