Η Καμίλα Βαλίεβα λέει ότι βγήκε θετική στον έλεγχο ντόπινγκ εξαιτίας των φαρμάκων που έπαιρνε ο παππούς της!

Η Καμίλα Βαλίεβα λέει ότι βγήκε θετική στον έλεγχο ντόπινγκ εξαιτίας των φαρμάκων που έπαιρνε ο παππούς της!

Η νομική ομάδα της αθλήτριας ισχυρίστηκε ότι η απαγορευμένη ουσία μπορεί να εισήλθε στον οργανισμό της μέσω ενός ποτηριού που μοιράστηκε με τον ηλικιωμένο άνδρα

valieva-ice-arthro
Η νομική ομάδα της Καμίλα Βαλίεβα ισχυρίστηκε ότι το θετικό αποτέλεσμα στον έλεγχο ντόπινγκ ενδέχεται να προκλήθηκε από ένα ποτήρι νερό που μοιράστηκε με τον παππού της και περιείχε ίχνη από το φάρμακο που έπαιρνε για την καρδιά.

Μιλώντας μετά την ημερήσια ενημέρωση του Τύπου στο Πεκίνο, το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ντένις Όσβαλντ επιβεβαίωσε πως η εξήγηση την οποία επικαλέστηκε η 15χρονη Ρωσίδα για το θετικό τεστ στην απαγορευμένη ουσία τριμεταδιζίνη ήταν «μόλυνση με σκεύασμα που λάμβανε ο παππούς της».

Η εφημερίδα Πράβντα αναφέρει πως η δικηγόρος της Βαλίεβα, Άνα Κοζμένκο, παρουσίασε ένα παρόμοιο επιχείρημα στην ακροαματική διαδικασία στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο, το οποίο τελικά ήρε την προσωρινή αναστολή της Ρωσίδας Ολυμπιονίκου, χωρίς να αποφανθεί επί της ουσίας της υπόθεσης. Σύμφωνα με αυτήν την απόφαση, το «κορίτσι θαύμα» του καλλιτεχνικού πατινάζ είναι ελεύθερο να συνεχίσει την παρουσία του στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

«Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόπου με τους οποίους μπορεί να εισήλθε (η ουσία) στο σώμα της. Για παράδειγμα, μπορεί ο παππούς της να ήπιε κάτι από ένα ποτήρι, να μετέφερε σε αυτό σάλιο, και αργότερα η αθλήτρια να χρησιμοποίησε το ίδιο ποτήρι» φέρεται να είπε η Κοζμένκο.

Η Βαλίεβα ενημερώθηκε μόλις την περασμένη Τρίτη, μετά την κατακτηση του χρυσού μεταλλίου στο ομαδικό από την Ρωσία, ότι βρέθηκε «θετική» σε χρήση απαγορευμένης ουσίας, μετά από σχετικό έλεγχο, που πραγματοποίησε η Rusada στις 25 Δεκεμβρίου στην Αγία Πετρούπολη, κατά την διάρκεια του ρωσικού πρωταθλήματος.

Η επίμαχη ουσία, είναι η τριμεταζιδίνη, που χρησιμοποιείται για την θεραπεία της στηθάγχης και έχει απαγορευθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA) από το 2014, επειδή προάγει την κυκλοφορία του αίματος.

Η γνωστοποίηση της υπόθεσης Βαλίεβα, καθυστέρησε την τελετή απονομής των μεταλλίων για το ομαδικό, που «μάλλον δεν θα γίνει» πριν από το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως ανακοίνωσε εχθές ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Το όλο ζήτημα, άρχισε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, όταν η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι η τελετή μεταλλίων στο ομαδικό, όπου επικράτησε η Ρωσία, αναβλήθηκε για «νομικούς» λόγους. Στην συνέχεια, ο ρωσικός Τύπος, αποκάλυψε το θετικό δείγμα της Βαλίεβα, που επιβεβαιώθηκε την Παρασκευή και από την ITA, το όργανο που είναι υπεύθυνο για το πρόγραμμα αντιντόπινγκ των Ολυμπιακών Αγώνων.


Ειδήσεις σήμερα:

Αποκλιμάκωση ή μπλόφα; Επιστρέφουν στη βάση τους ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται κοντά στην Ουκρανία


Διονύσης Χαριτόπουλος: Οι άγνωστες ιστορίες για τον Άρη Βελουχιώτη και τους αντάρτες του

Αναβλήθηκε για τις 4 Απριλίου η δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για βιασμό 11χρονης αθλήτριάς του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης