Καμίλα Βαλίεβα: «Η επίδοσή της ίσως να προήλθε με λίγη καρδιολογική βοήθεια» λέει Έλληνας καρδιολόγος

Καμίλα Βαλίεβα: «Η επίδοσή της ίσως να προήλθε με λίγη καρδιολογική βοήθεια» λέει Έλληνας καρδιολόγος

Το εντυπωσιακό πρόγραμμα της αθλήτριας, που έγινε η πρώτη που κατάφερε να εντυπωσιάσει με την τετραπλή της περιστροφή, ίσως να προήλθε με λίγη καρδιολογική βοήθεια - Τι μπορεί να την «ώθησε»

kamila_valieva
Την ώρα που οι έρευνες της Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Πεκίνο βρίσκονται σε εξέλιξη, αναφορικά με το θέμα που προέκυψε για το αν το κορίτσι φαινόμενο η 15χρονη Καμίλα Βαλίεβα θα φορέσει στο στήθος της το χρυσό μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο ή όχι, καθώς βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία τριμεταζιδίνη, Έλληνας γιατρός παίρνει θέση και αποκαλύπτει τα πάντα για το εξειδικευμένο καρδιολογικό φάρμακο.

Με ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Παναγιώτης Ιακωβής Καρδιολόγος - Επεμβατικός Καρδιολόγος - Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, επιστημολόγος αναφέρει πως το εντυπωσιακό πρόγραμμα της αθλήτριας, που έγινε η πρώτη που κατάφερε να εντυπωσιάσει με την τετραπλή της περιστροφή, ίσως να προήλθε με λίγη καρδιολογική βοήθεια.

Σύμφωνα με τον γιατρό η τριμεταζιδίνη φαίνεται να βοηθάει τις επιδόσεις των αθλητών: «Τι είναι η Τριμεταζιδίνη;

Η εκπληκτική επίδοση της Κ. V. Valieva στο Καλλιτεχνικό Πατινάζ, φαίνεται ότι ίσως προήλθε με λίγη καρδιολογική βοήθεια. Το φάρμακο Τριμεταζιδίνη χρησιμοποιείται (και) στην Καρδιολογία για την βελτίωση των στηθαγχικών συμπτωμάτων των ασθενών μας.

Βελτιώνει την οξυγόνωση και την καύση της γλυκόζης των κυττάρων και ως εκ τούτων ίσως βοηθάει τις επιδόσεις των αθλητών, αφού υποστηρίζει και τη ροή αίματος στα αγγεία της καρδιάς. Δεν επηρεάζει ιδιαίτερα την αρτηριακή πίεση και τους σφυγμούς. Δεν έχει πλέον ένδειξη για την αντιμετώπιση του ιλίγγου. Πολλοί ασθενείς μας παρουσιάζουν βελτίωση των συμπτωμάτων και της λειτουργικής τους ικανότητας με τη χρήση του φαρμάκου αυτού.

Υπάρχουν βάσιμες ανησυχίες για νευρολογικές ανεπιθύμητες ενέργειες του φαρμάκου, που σχετίζονται με ν. Parkinson.  Η Τριμεταζιδίνη είναι εξειδικευμένο καρδιολογικό φάρμακο και δεν πρέπει να λαμβάνεται χωρίς ιατρική συνταγή. Τα καρδιολογικά φάρμακα είναι εξαιρετικά δραστικά και χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης από Ειδικό.  Η Τριμεταζιδίνη περιλαμβάνεται στον κατάλογο απαγορευμένων φαρμάκων για αθλητές».


Ειδήσεις σήμερα:

Ζήτησε από τη γυναίκα του να τραβήξει σε βίντεο τη βουτιά του σε παγωμένο ποτάμι και πνίγηκε μπροστά της!

Κύπρος: Στη δημοσιότητα φωτογραφία 15χρονου υπόπτου για απόπειρα φόνου 17χρονου

Φύλακας σε έκθεση έργων τέχνης ζωγράφισε... ματάκια σε απρόσωπες φιγούρες πολύτιμου πίνακα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης